Formula 1

Lola je najavila povratek v formulo ena

Ljubljana, 15. 05. 2009 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Loli, znani izdelovalki šasij v številnih motošportnih prvenstvih, so potrdili, da nameravajo vložiti prijavo za nastopanje v prihodnji sezoni formule ena.

Lola je sicer zelo znana izdelovalka šasij za številna prvenstva – tudi za vzdržljivostne dirke za 24 ur Le Mansa, formulo 3000, champ car, A1GP in druge.
Lola je sicer zelo znana izdelovalka šasij za številna prvenstva – tudi za vzdržljivostne dirke za 24 ur Le Mansa, formulo 3000, champ car, A1GP in druge. FOTO: Reuters

Medtem ko so vse oči uprte v London, kjer se bodo danes šefi ekip sestali s predsednikom Mednarodne avtomobilistične zveze Maxom Mosleyjem in šefom formule ena Bernijem Ecclestonom, je Lola podala uradno izjavo, v kateri potrjujejo načrte za vrnitev v najelitnejši motošport leta 2010. Sicer mineva šestnajst let od zadnjega nastopa Lole na dirki, so pa v intervalih sodelovali v formuli od leta 1962. Nazadnje pa so se neuspešno skušali vrniti leta 1997.

"Naš interes je vzbudila prvotna omejitev proračuna na 33 milijonov evrov. Nadaljnja odločitev FIA, da se znesek dvigne na 44 milijonov, nas je vodila k ponovnemu premisleku. Odločili smo se, da nadaljujemo s projektom vstopa v formulo ena," so zapisali v uradni izjavi. "Menimo, da bi morala biti odločitev omejitve proračuna sprejeta. Ne le zaradi globalne finančne krize, temveč zato, ker je treba upoštevati tudi nove ekipe, ki se bodo le v takšnih pogojih lahko borile z moštvi, ki nastopajo že vrsto let."

Čeprav vodilne ekipe ostro nasprotujejo dvostranskemu prvenstvu, pri Loli verjamejo, da je omejitev proračuna potrebna. "Izjemnega pomena je, da imajo nove ekipe, ki se bodo držale omejitve, možnosti za uspeh, saj bodo imele omejeno obdobje za vzpostavitev ekipe ter oblikovanje in izdelavo dirkalnikov. Veselimo se sodelovanja v takšnem športu in tekmovanja z izkušenimi ekipami."

Za konec pa so še zapisali: "Lola Group nadaljuje s projektom vstopa v formulo ena v letu 2010 v pričakovanju, da bodo odločitve Sveta za motošport spoštovane do potankosti."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
18. 05. 2009 17.40
TFerarri
16. 05. 2009 07.18
Ivo LOLA Ribar.
PePPer
15. 05. 2009 15.54