Formula 1

Lauda: Schumacher bi moral biti za komandnim pultom

Ljubljana, 08. 04. 2009 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Medtem ko so imeli pri Ferrariju v Maranellu skoraj tri ure dolg krizni sestanek, je Niki Lauda stopil v bran Michaelu Schumacherju.

Schumacher ni bil povabljen na krizni sestanek v Maranellu.
Schumacher ni bil povabljen na krizni sestanek v Maranellu. FOTO: Reuters

Sedemkratni svetovni prvak in Ferrarijev svetovalec naj ne bi bil povabljen na sestanek, ki ga je organiziral predsednik rdečih Luca di Montezemolo. Vzrok za sestanek je najslabši začetek sezone za ekipo od leta 1992 in napad nemških ter italijanskih medijev, da je krivec za slabo strategijo Michael Schumacher sam. Pridružili so se jim tudi francoski mediji, ki so šli celo tako daleč in zapisali, da je Schumacherjev mit končan. „Do sedemkratnega svetovnega prvaka bi morali biti bolj spoštljivi,“ je ponovno Nemcu v bran stopil njegov menedžer Willi Weber.

Lauda meni, da bi morali pri Ferrariju Schumija posedeti za komandni pult.
Lauda meni, da bi morali pri Ferrariju Schumija posedeti za komandni pult. FOTO: Reuters

Nekdanji svetovni prvak Niki Lauda, ki je že okaral rdeče za njihovo napačno izbiro gum na malezijski dirki, brani Schumija: „Če bi bil jaz šef Ferrarija, bi imel Michaela za komandnim pultom. Sprejemal bi stokrat boljše odločitve od nekega inženirja. Kaj bi sam svetoval Ferrariju? Uporabite to izkušnjo in ga postavite na komandni pult! Ni boljšega od Michaela!"

Stefano Domenicali pa, sodeč po govoricah, naj ne bi nameraval povabiti Schumacherja na tretjo dirko sezone na Kitajskem naslednji konec tedna.

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zebra33
09. 04. 2009 15.54
Takrat ko italijani sami skrbijo za dirkalnik ni od njih nič, ko sta bla pr njih še Alesi in Berger ni blo od njih nič, nula, zdej so pa skor na istem. Ni čudno če majo pa take dirkače, da od njih nimaš nobenih povratnih informacij. Onadva samo testirata, potem pa od njih nič ne veš ne kako se avto obnaša na stezi do tega, kaj bi blo treba še dodelat. To je mel Šumi v malem prstu in Brawn tudi. Šumi je za vsako malenkost vedu kaj je narobe z dirkalnikom in v čem je težava, Massa pa Raikkonem pa sam prideta, odpeljate in gresta domov, a to je nek zavzet dirkač? V tem mora ravno tako sodelovat kot vsi drugi v moštvu - s čistilko vred. Sorry ampak tko je. To je še Eddie Irvine zmeri reku, da je bil Šumi ekspert v tem, če kaj ni šlo je on zmeri še po tem ko so Irvine in njegovi mehaniki že šli na večerjo pa v hotel, je Šumi in njegovi mehaniki še vedno vztajal na testni stezi dokler ni odkril napake oz. vsaj vzroka za napako. Teli mladci dans pa samo na to misljo, kako bodo plačo dobil. Oziroma so ene mamine maze, na žalost - ati! mami! tale mi je pa....groza! Italijane je treba zmeri neki ganjat, drgač ni nč od njih. Sicer si je pa Montenzemollo sam kriv, da je pripeljal v ekipo Raikkonena. Zdej nej pa požrejo tist kar so si skuhal. Tud jest navijam za Ferrari ampak tole je pa živa katastrofa. Če sam mal pogledate na Italijanske bloge, se vsi pritožujejo čez Montenzemolla, da kaj se je sploh vtikal v Ferrarijeve notranje zadeve, ker ga čist nič ne brigajo, in naj bi se brigal za tisto za kar je postavljen.
TK-TITO
09. 04. 2009 10.02
Kot ste že eni omenili dvojec Brawn - Šumi to bi bilo zanimivo videti , ampak se verjetno ne bo zgodilo da bi to videli. Kakor koli že moje mnenje ja da ne bi videli velikega Šumija brez Brawna in ne velikega Brawna brez Šumija. Saj sta prav z medsebojnim sodelovanjem oba dosegla kar sta.
supreme@mail386.com
09. 04. 2009 09.15
Stefano Domenicali nima pojma !!!! Ce je prebrau neki knjig se ne pomeni da je vseved !!!!!! Upam da bojo pri Ferrariju cimprej spoznal, da je bebec ,ce ne , boljs da se ze zacnejo pripravljat za sezono 2010 !!!!!!!!!
stroj1
09. 04. 2009 09.09
vednoprav to pa bi bilo zanimivo :)
Soling
09. 04. 2009 09.06
Ja, ta bi bla senzacionalna. Si predstavljaš medijski pomp? Lepo bi ga bilo videt zopet na stezi. Predvsem bi bilo zanimivo za dirkače tipa Hamilton, ki se z njim še niso pomerili.
vednoprav
09. 04. 2009 00.40
Soling - Sicer malo sanjam,ampak še bolj zanimivo bi bilo, če bi sedel v Brawnov bolid . To bi bil velik šok za ostala moštva in mislim ,da za nas tudi .
Ellerion
09. 04. 2009 00.29
HJa, Ross Brawn pa Šumi sta se že v času Šumijevga dirkanja dobr razumela. Znal bi prit do Šumijevga odhoda k Brawn GP ekipi...
Soling
08. 04. 2009 21.12
Šumi in Montezemolo nista ravno "prijatelja". To se vidi že iz medijev, saj ju tud na eni fotki ne vidiš... Omenjeni je tudi glavni krivec za Šumijev odhod. Da bi prevzel komandni pult seveda s podporo inžinerjev bi bilo izvedljivo le ob menjavi obeh voznikov. Massa ga je z Barichelotom že osmešil, Kimi pa je že javno povedal, da ga ne j. Z neko prisilo, pa ne bi bil pristen odnos. Če pa ga bodo še kej dolgo prcali, se zna zgodit, da bi iz ljubega dolgčasa pristal v kakšni ekipi, ki se ne imenuje Ferrari..., morda Brawn GP.
abejzbejz
08. 04. 2009 20.24
tose prav... daj Šumi Ross Brawn Junior. :D
DINAMIK
08. 04. 2009 19.36
Odlično je povedal Lauda...,škoda,da se tega pri Ferrariju ne zavedajo...,vsekakor se mu lahko samo klanjajo,ker takega človeka kakor je Michael ne bodo več videli,kaj šele dobili!!!Schumacherja pogrešam na dirkališču,pa čeprav je bila včasih tudi kakšna svinjarija...,imel je to možnost in si upal pokazati kakšen šport je F1,vsi ostali pa niso imeli jajčk in niti priložnosti ne,da bi to pokazali in so mu še danes nevoščljivi,ker pač enostavno ne prenesejo poraza....AMEN!!!
TK-TITO
08. 04. 2009 18.40
Pa saj je Lauda čisto vse povedal. Čisto vsi se lahko učijo od Šumija.
warezovc@email.si
08. 04. 2009 17.51
O DA DA, SCHUMACHER LEGENDA
Miha Bevk 1
08. 04. 2009 16.40
ah, smešno vse skup... res bo bolš, da Schumi normalno zapusti Ferrari, ker je že več kot očitno, da ga di Montezemolo ne mara več, pa tudi Domenicali se neki kremž... Če bi bil v Ferrariju še vedno Jean Todt, Schumija ne bi pustu ... sej se ve, kaj mu je ponujal. Schumi je pa pač pameten in se bo vrjetno umaknu iz tega športa, ... naj začne končno zasluženo uživat, saj je za ferrari (in morda tudi formulo) naredil že "preveč."
stroj1
08. 04. 2009 15.28
janez kersnik veš da če nebi bilo če-ja bi bila čebula BULA! Če schumacher nebi zadnjo dirko ven letel v braziliji bi bil osmič prvak, če mu nebi tolikokrat motor razneslo bi lahko bil 9-krat prvak, če bi bil ferrari še močnejši bi lahko ne vem kaj.....pusti ti ta ČE....če bi jaz zadel na lotoju bi se med boksi sprehajal.....
stroj1
08. 04. 2009 15.26
tu-pa-tam schumi je najboljši voznik, kaj ti dokazujejo njegovi dosežki! In zdaj boš rekel če senna nebi umrl da bi bil boljši? To ne moreš trdit, mogoče bi bil, mogoče nebi.....vendar vsi njegovi doseženi rekordi dokazujejo da je najboljši voznik! Ko kdo podere te rekorde potem bo druga pesem, ampak schumacher je bog v f1 ;) sergio20, adminov odgovor ne čakaj, ker nima obraza da bi obrazložil brisanje komentarjev.....po moje on briše tak kak mu pride, 2 na prvi strani, pol mogoče 3 na drugi strani, na tretji nobenega, polovico komentarjev na četrti strani.....briše brez razloga, tiste komentarje ko vsebujejo žaljivke(recimo ko so hamiltona zmerjali z opico in podobnimi) pa pusti gori. Admin, obrazloži to tvoje brisanje komentarjev če imaš tehten razlog?!?!
jaro90
08. 04. 2009 15.26
Pa kaj se tok kegate... pa kar naprej ta Senna, ko že najdtete več kako bi koga skritizirali... Govorit je lahko... Človek ostane že kar brez besed :(
459261
08. 04. 2009 15.24
Šumaher je naredil v formuli to,kar nebo in in uspelo nikomer,ravno zaradi tega,ker se vsi tega zelo dobro zavedajo,pa iščejo zdaj dlako v jajcu.Šumaher lahko reče karkoli,kje pa piše da ga morajo upoštevat,sicer pa ni rekel nič narobe,lahko pa bi se v isti sekundi vlilo in kaj bi potem?dežja do sekunde se pač neda napovedat,lahko se ga na uro,formula pa je pač tak šport,da igrajo vlogo desetinke stotinke in ne ure.
Janez Kersnik
08. 04. 2009 15.21
SENNA bi imel več dosežkov kot šumi, če ne bi tragično preminul...
bacek_jon
08. 04. 2009 15.21
naj bo raje doma za kuhinjskim pultom
jaro90
08. 04. 2009 15.17
ima dovolj izkušenj da bi lahko bil za "komandnim pultom" in tukaj ni dvoma. KDOR NE RAZKIRA NE PROFITIRA