Formula 1

Kubica bo Renaultove barve branil do leta 2012

Pariz, 07. 07. 2010 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robert Kubica se je še pred koncem svoje prve sezone pri ekipi Renault v formuli 1 odločil, da sodelovanje podaljša še za vsaj dve leti.

Robert Kubica se je v letošnji sezoni od BMW Sauberja preselil k Renaultu in se je, čeprav se rumen dirkalnik ne more ravno kosati z vodilnimi, v letošnji sezoni že dvakrat povzpel na stopničke. Kubico so že povezovali s prestopom k Mercedesu in Ferrariju, a so rdeči pred nekaj tedni še za dve leti podaljšali sodelovanje s Felipejem Masso, vendar se je Poljak zavezal obstoječemu delodajalcu vsaj do konca leta 2012. "Niti malo nisem okleval pri odločitvi, da podaljšam sodelovanje z ekipo, kjer se počutim kot doma. Zelo mi je pomembno, da je v moštvu dobro vzdušje in prijetni ljudje, kjer vsi stremijo k istemu cilju. Menim, da smo skupaj že veliko dosegli in verjamem, da lahko z veliko truda, časa in pravim pristopom naredimo še korak naprej. To je zagotovo naš cilj in še naprej bomo trdo delali na vseh področjih, ne le v preostanku letošnje sezone, ampak tudi prihodnje leto, ko bo več spremenjenih pravil. Zelo se že veselim novega izziva," je zadovoljen dejal 25-letnik.

Tudi šef ekipe Eric Boullier je zadovoljen, da bo volan renaulta še vsaj dve leti vrtel Kubica. "Zelo smo veseli in radi bi se mu zahvalili za zaupanje, ki ga ima v ekipo. V zadnjih tednih se je pojavilo veliko govoric o njegovi prihodnosti, ki le odražajo, da v zadnjih letih odlično dirka, zato smo zelo veseli, da smo podpisali večletno pogodbo. Naš cilj je, da v dveh letih postanemo kandidat za naslov in za to potrebujemo dirkača Robertovega kalibra – hiter, predan in ne dela napak."

Pri Renaultu še niso razkrili kdo bo v prihodnji sezoni sedel v drugem dirkalniku, katerega volan letos vrti novinec Vitalij Petrov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

faaac
07. 07. 2010 17.24
Bravo Kubica in bravo Renault. Zelo dobra kombinacija. Želim jim dober avto, ker voznika imajo dobrega.
Tristokosmatih
07. 07. 2010 14.51
ravno takrat se alonsu izteče pogodba :D
b0ngHits4Jesus
07. 07. 2010 14.50
To Kubica! Še Kimija v Renault pa bo trgalo!