Formula 1

Kanada bo za Masso prelomna

Ljubljana, 08. 06. 2007 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Felipe Massa je v letošnji sezoni F1 zelo dobro opravil z novincem pri Ferrariju Kimijem Raikkonenom.

Felipe Massa na dirki v Monaku
Felipe Massa na dirki v Monaku FOTO: Reuters

Brazilec Felipe Massa je v poteku letošnje sezone zelo dobro opravil z novincem pri Ferrariju Kimijem Raikkonenom. Kimi je namreč iz dirke v dirko manj za zanesljiv in je začel delati napake, ki si jih dirkač njegove kova ne bi smel privoščiti.

Kritik na Finčev račun ni malo, do neresnosti pri delu z moštvom, nezainteresiranosti pri razvoju dirkalnika do pijančevanja v zasebnem življenju. Časi zanj res niso rožnati in če bo Felipe Massa še na obeh dirkah v Montrealu in v Indianapolisu močnejši od njega, bo letošnja sezona zanj še zelo težavna.

Kimi je sicer optimist in se na kritike ne ozira preveč. Zato je mnenja, da sezona zanj še ni izgubljena in da bi morali nanj še vedno računati, ko beseda nanese na novega svetovnega prvaka. Za dirko v Kanadi pa je Finec prepričan, da to pot McLaren ne bo tako zlahka opravil s Ferrarijem kot v Monaku.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
08. 06. 2007 18.33
Pumpar, boli, da tiste pocukrane limone iz dojčlanda ni več v karavani, a? Kimi Alonso Massa so nadpovprečni dirkači, dirkaški geniji. POVPREČNI dirkači so Jacques Villeneuve, Damon Hill, Jenson Button.
pumpar@volja.net
08. 06. 2007 18.24
Jaz samo nekaj povem...sem biu pristaš ferrarija dokler je dirka šumi...vendar ena stvar je dejstvo...kimi alonso massa so povprečni dirkači,ki so sposobni zmagovati le z najboljšim materjalom,hemilton pa je razred zase...talent,ki ga v prihodnje ni zanemariti...mogoče naš drugi šumi
butthead@email.si
08. 06. 2007 17.25
alonso nima dovolj znanja?mislim tole je pa za lase privlečeno...gogoferrari, s tabo se sploh po taki izjavi niti ne da normalno o tem razpravljati... s kakimi prihajaš ven...hjoo
Vegos
08. 06. 2007 15.36
Lani je Alonso zmagal v Montrealu, predlani je odstopil ko je vodil že za skoraj pol kroga. Ne vem kje vidiš ti živalice iz rezije.
Rossi 46
08. 06. 2007 15.29
Moje mnenje,je da je Finčeva usada bila zapisana že lansko sezono,ko je podpisal pogodbo s ferrarijem in stem dejanjem presilil Schumacherja v poklicno upokojitev,kajti Šumi še vedno zelo uspešno sodeluje s Masso,kar je več kot očitno vplivalo na dogajanje v tem moštvu,saj tako kot Schumi pomaga Massi s svojim znanjem in nasveti tako nemore pomagati nihče drug pomagati nihče drugi sedanjim tekmovalcem v karavani F1. To kar pa se pa tiče Mclarna pa bi samo dodal,da ne Mclaren tako na Alonso nimajo dovolj znanja ne možnosti,da bi dosegli zmago na oni strani oceana,saj je tam do sedaj večinoma zmagoval poskočni konjiček in Maranella(mar se ni lani ravno v Kanadi in indianapolisu Ferrari vrnil v boj za svetovnega prvaka). Pa lep pozdrav vseh privržencem bencinskih hlapov.