Formula 1

Inženir kradel informacije

Maranello, 04. 07. 2007 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Moštvo formule 1 Ferrari je vložilo tožbo zoper inženirja McLaren Mercedesa Mikea Coughlana.

V začetku tedna so zaradi sabotaže pri Ferarriju že odpustili mehanika Nigela Stepneyja, ta pa naj bi sedaj obtoženemu Coughlanu izdajal tajne informacije o Ferrarijevih dirkalnikih. Pri McLarnu sicer ne govorijo o imenih, a so začasno že suspendirali pomembnega tehničnega delavca in povedali, da bodo sodelovali v vseh preiskavah.

Po prijavi Ferrarija je italijanska policija preiskala Stepneyjevo stanovanje v Modeni ter njegovo delavno mesto v tovarni. Pri tem so našli obremenilne dokaze, a je podatke zanikala Stepneyjeva odvetnica in napovedala, da bo britanski mehanik proti Ferrariju sprožil odškodninsko tožbo. Obremenilne dokaze naj bi pri Coughlanovi hišni preiskavi našla tudi britanska policija.

Zanimivo pa je, da sta oba osumljenca pred leti že sodelovala v moštvu Benettona in kasneje tudi pri Ferrariju.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AnžeFu
04. 07. 2007 22.17
bedarija! reno ja se strinjam s tabo
reno
04. 07. 2007 19.22
FIA je na zeljo mclarna sprožila preiskavo, da bi ugotovili kateri deli so bili kopirani od ferrarija. ce sploh so kopirali je pa to se vprasanje ni se receno da je temu tako. Ce pa so kopirali pa verjetno ne bojo ugotovil ker un inzenir je verjetno informacije ki jih je dobu od ferrarija preuredil tako da je ustrezalo mclarnovmu bolidom tko da pomoje ne bojo nc ugovotil.
toxicox
04. 07. 2007 17.20
ja saj zato pa je mclaren tako blestel bodo videli zdaj ko ferrari ne bo imel več prahu v bencinu
mperko1@siol.net
04. 07. 2007 14.36
zaprt bi ju blu treba če je to res, k vse kaže da je res!!!