Formula 1

Howett: Formula 1 bo le močnejša

Ljubljana, 03. 06. 2009 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik ekipe Toyota John Howett verjame, da bo spor moštev z Mednarodno avtomobilistično zvezo formulo 1 le okrepil, če bo FIA sprejela pogoje FOTA.

FOTA je FIA poslala predloge za zmanjšanje stroškov, ne bo pa sprejela omejitve proračuna.
FOTA je FIA poslala predloge za zmanjšanje stroškov, ne bo pa sprejela omejitve proračuna. FOTO: Reuters

Vseh deset aktualnih ekip je vložilo prijavo za nastopanje v sezoni 2010, vse, razen Williamsa, ki ga je FOTA suspendirala iz združenja, pa so to storile pod določenimi pogoji. Moštva namreč vztrajajo pri umiku omejitve proračuna in dvostranskih pravil ter zagotovitvi, da bodo v večjem delu pravila ostala enaka letošnjim. Howett, ki je tudi podpredsednik FOTA, vztraja, da bo formula 1 na dolgi rok zaradi enotnosti moštev le močnejša. "Vsi v formuli 1 vedo, da je bil to dolg in zahteven proces. Če naših pogojev, ki so pripeti prijavi, ne bodo upoštevali, bo zmagala formula 1. Resnično neverjetno je videti enotnost znotraj FOTA. Na stezi seveda tekmujemo, zavedamo pa se, da moramo za mizo sodelovati in športu, kakršnega poznamo, zagotoviti svetlo prihodnost."

Predsednik Toyote je navdušen nad enotnostjo ekip.
Predsednik Toyote je navdušen nad enotnostjo ekip. FOTO: Reuters

Predsednik Toyote je tudi potrdil, da si japonska ekipa želi še naprej dirkati v formuli 1, vendar bodo stali za pogoji FOTA. "Že ves čas poudarjamo, da želimo nastopati v formuli 1, in če bodo naši pogoji uslišani, se bomo zavezali za sodelovanje vsaj do sezone 2012. Tako kot preostale ekipe je tudi Toyota vložila pogojno prijavo."

Howett je še povedal, da je FOTA predlagala svoje ukrepe za zmanjšanje stroškov in ne bo sprejela omejitve proračuna za sezono 2010, vseeno pa pozdravlja prihod novih ekip. "V naših predlogih za zmanjšanje stroškov ni omejitve proračuna. Predlagali smo razumno metodo nadziranja porabe denarja. FIA smo predali izčrpen dokument predlogov, za katere verjamemo, da bodo formuli 1 pomagali do uspeha. Veseli smo novih ekip, a že od samega začetka jasno poudarjamo, da morajo vsi tekmovati pod istimi pravili."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jaro90
03. 06. 2009 20.14
ja upajmo da bo res kaj pozitivnega nastalo iz tega.
colio
03. 06. 2009 19.33
A se ni TOYOTA pred VN TURČIJE umaknila iz prvenstva FORMULE 1 ? JAN 95 mislim ,da si bil ti tisti , ki si napisal to neumnost !