Formula 1

Heidfelda skrbi nočna dirka

Ljubljana, 20. 09. 2008 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkače formule 1 naslednji vikend čaka prva nočna dirka v Singapurju. Nick Heidfeld pa si želi bolje spoznati novo ulično stezo.

Nick Heidfeld
Nick Heidfeld FOTO: Reuters

Heidfeld, ki je trenutno na petem mestu prvenstvene letvice, že nestrpno pričakuje prvo nočno dirko v formuli 1, želi pa si, da bi imel še nekaj časa, da bi lahko testiral stezo v Singapurju. „Vsi že komaj čakamo na to dirko. Prvič zato, ker gre za popolnoma novo stezo in drugič, ker je to ulična dirka, obenem pa bomo dirkali ponoči, kar je nekaj povsem novega,“ je dejal Heidfeld. „Res pa je, da bo razsvetljava tako močna, da bo tako zelo svetlo, kot da bi vozili podnevi. Nihče še ne more oceniti, kako se bo takšna svetloba obnesla pri hitrostih, ki jih dosegamo v formuli 1. Zaradi vseh novih okoliščin pa bi rad še nekoliko testiral novo ulično stezo. Še posebej, če bo dirka deževna.“

Kljub nekoliko drugačnim pogojem pa je Nemec prepričan, da bo na dirki dobro pripravljen. „Ker sam rad hodim pozno spat in ne maram zgodnjega vstajanja, bo nočna dirka zame kot naročena,“ se je pošalil voznik moštva BMW. „Zaradi mojega običajnega ritma življenja bi mi morala takšna dirka ustrezati. Vse pa je seveda odvisno od tega, kako hitro se bomo uspeli prilagoditi.“

Singapursko preizkušnjo z nestrpnostjo pričakuje tudi Heidfeldov moštveni kolega Robert Kubica. „S stališča voznika bo to dirka, kot vsaka druga. Ponagaja nam lahko le vreme. Deževno vreme in nočna dirka bi lahko predstavljala nekoliko slabše pogoje za dirkanje, vendar sem prepričan, da bo FIA poskrbela, da bo na dirki zagotovljena zadostna varnost.“

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roxy79
22. 09. 2008 18.58
Lahko bo dala Al.Kaida prste umes in organizirala sredi dirke..Svetlobni MRK :):) A bi kričal Alešič.... AULALAAAAA
apollo33
22. 09. 2008 14.00
Vidim, da ste zbrisali moj komentar gospodje administratorji. O.K. Ko že tako natančno berete komentarje, dajte upoštevati tudi mnoge, mnoge kritike na račun vašega prenosa dirk, tu predvsem mislim na to, da so reklame daljše od same dirke! Pa tudi komentator ni nevem kakšen biser, predvsem bi moral biti bolj nepristranski in slediti dogajanju na dirki, da bi v vsakem trenutku vedel zakaj se gre. Pa zbrišite še tega če hočete. Cenzura ala Stalin.
elloco
22. 09. 2008 11.23
upam, da bo nevihta in da bojo strele švigale! pa da vidimo to veleumno odločitev Berniya!
brez_faksa
21. 09. 2008 18.39
Kolona, brez prehitevanja, dolgcajt. Pa saj ne vem, a jim nepade na pamet, da se pomestih ne dirka! Spa (z avtobusno), Suzuka, Italija (obe), Francija (kerakoli od treh), Nurmberg, Hockenheim (ta dolga), Kalayami, Španija (klasična), Zeltweg, Kanada, VB (obe), Brazilija ipd je dirkanje. Ostalo je REKLAMA za kić in pleh bejbe.
car_alonso
21. 09. 2008 09.59
eh samo neko varnost skrbijo gusteki!! naj dajo samo malo luči pa da je bol zatemnjeno pa je to to:) zaradi take varnosti pa tega sranja je pol vse monotono!!!!
PPN
21. 09. 2008 08.54
Me prav zanima kako bo!!Če se bo ponovila Valencia ne bo dobro. Pa ne mislim rezultata ampak monotonosti.
firko
20. 09. 2008 21.56
pomoje bo res zanimiva dirka,spet neki novga