Formula 1

Hamilton navkljub težkemu dnevu židane volje

Ljubljana, 19. 04. 2009 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lewis Hamilton pravi, da je bila edina pozitivna stvar na kitajski dirki, da je končal dirko in v izjemno težkih razmerah osvojil nekaj točk.

Hamilton je zadovoljen že s tem, da je končal dirko.
Hamilton je zadovoljen že s tem, da je končal dirko. FOTO: Reuters

Aktualni svetovni prvak je cilj prečkal kot šesti, potem ko ga je večkrat zavrtelo in odneslo s steze. Hamilton pravi, da za njim ni najboljši dan, je pa zadovoljen, da se je vpisal med dobitnike točk. „Že samo to, da smo dirko končali, je fantastično,“ je bil po dirki optimističen Hamilton. „Z delom bomo nadaljevali in skušali osvojiti še več točk.“ Britanec priznava, da so bile razmere na stezi izjemno težke in je imel težave z gumami. „Grozne razmere so bile. Na začetku je bilo zabavno, ko sem še imel nekaj oprijema. A kot vedno, ne vem, ali je za to kriv moj slog vožnje, sem zelo zgodaj uničil gume. To je bilo še posebej očitno proti koncu dirke, ko sem že po petih krogih povsem izrabil sprednjo levo gumo. Bilo je izredno težko, saj je bila vsepovsod stoječa voda.

Kovalainen pričakuje, da se bodo srebrni kmalu borili za zmage.
Kovalainen pričakuje, da se bodo srebrni kmalu borili za zmage. FOTO: Reuters

24-letnik je dirko končal za moštvenim kolegom Hekkijem Kovalainenom, ki je bil zadovoljen z rezultatom in napredkom ekipe. „Od dirke nisem preveč pričakoval, saj sem vedel, da se v teh razmerah lahko zgodi karkoli. Lahko zmagaš ali pa zletiš s steze,“ je po dirki povedal Finec. „To, da smo dirko končali, je veliko olajšanje. Ekipa se je izkazala s strategijo, med postankom pa smo uspeli tudi izboljšati dirkalnik. Kovalainen dodaja, da potrebujejo še malce hitrosti, nato pa se bodo ponovno borili za zmage.

Tudi šef McLarna Martin Whitmarsh je bil po dirki zadovoljen, saj je to najboljši dosežek ekipe v tej sezoni. „Lewis se je trudil in naredil dirko vznemirljivo. Res se je nekajkrat zavrtel, a njegova odločnost in samozavest sta ga gnali v teh težkih razmerah naprej. Heikki ni danes naredil nobene napake in je dirkal fantastično.“ Šef srebrnih dodaja, da se danes niso mogli boriti niti z Red Bullovima niti z Brawnovima dirkačema, zato pa so zadovoljni z osvojenimi točkami.

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
22. 04. 2009 09.59
keops - kako to ,da rtne luknje sploh znajo pisat ????????????
keops
22. 04. 2009 08.16
kako se vam da vosli o formuli razpravljat..pfff
vednoprav
21. 04. 2009 00.50
stermyyy 20.04.2009, 10:58 Ja kaj sem pa jaz napisal.
mark50
20. 04. 2009 22.24
halo , STROJ 1 , se strinjam s tabo. seveda je veliko če-jev in o njih nima dosti smisla razglabljati. O čem pa pol naj sploh diskutiramo. Mclaren si je sam izbiral voznike. jasno. Vendar me resno zanima zakaj tak voznik kot je Kovalainen pri taki ekipi. mogoče bi kje drugje bolj pasal. kjer recimo ne ciljajo na naslov. tu pa se mi zdi da ni kompatibilen s preostankom ekipe. Tako pač jas to vidim. v ničemer me nisi demantiral ali dopolnil. O mulatkah pa ne razmišljaš slabo. Samo naprej. mogoče pa ti uspe. saj kuba ni tako draga. hehe !
neralcm
20. 04. 2009 21.47
Vsi dirkači za katere bi lahko rekli, da so eni boljših ta hip so po znanju vožnje PRIBLIŽNO enakovredni. Razlika je v kako naj rečem psihi? Tu Hamiltonu manjka še kaka sezona.Schumacher je bil v temu zelo močan, če mu na kaki dirki ni šlo po načrtih vseeno ni obupal temveč je čakal svojo priložnost in ko smo gledalci že skoraj pozabili, da sploh dirka je on v trenutku nepazljivosti ali težav konkurenta že spet pridobil mesto.V primerjavi z njim je Kimi upravičeno dobil vzdevek ledeni(ampak zaradi lenobe) Pomagala je tudi najboljša taktika iz boksov ter njegova sposobnost komunikacije z mehaniki pri razvoju dirkalnika.
PPN
20. 04. 2009 14.34
stroj1
20. 04. 2009 14.21
mark50 nehaj z takimi, če bi to pol bi ono.....če bi mclaren bila edina ekipa v f1 bi vsako leto bili prvaki :D Ja kdo pa je jim kriv da imajo kovalainena? :) Naj vzamejo nazaj Alonsoja :p hahahahhahahahah Če bi ferrari imel letos boljši avto bi imeli že točke :) Razumeš da ti če-ji in kaj bi bilo če bi to bilo ni mogoče in je plod domišljije ;) Če bi jaz imel toliko talenta kot schumacher danes nebi v službi za računalnikom sedel in delal ampak na kubi 2 mulatki ''veste kaj'' :)
mark50
20. 04. 2009 13.54
Še o Kovalainenu ! res je da je bil 5. in pre Hamijem. Vendar je njegovo dirkanje tako dolgočano da ni za nikamor. Saj je tudi že zmagal.ampak takrat bi s tistim avtomobilom zmagal vsak froc. taka ekipa kot je mclaren pa bi lahko imela bolj dinamičnega tudi drugega voznika in ekipni nastop. Hamilton nikoli ni imel niti najmajnše pomoči z njegove strani čeprav bi jo krvavo rabil . Pa se spomnimo kako je to drugače zgledalo pri ferariju ali renoju v preteklosti. Kovalainen pa vozi kot da je v penziji. Škoda za ekipo. bi bila tudi pred dvema letoma prvak !
mark50
20. 04. 2009 13.33
Hamilton je ziher 1.liga ! nevem od kje ocena da je slabši od Alonsa. Alonso je pravzaprav edini ki je ( bi ) lahko v direktnem dvoboju pokazal keri je boljši . Vettel pa se bo še moral dokazati. včeraj je samo enkrat in nikoli se ne bo ponovil ta dan. Bomo videli kmalu ko bodo stari mački te difuzorje dali gor. Pol bo zanimivo. Po včerajšnji dirki bi lahko rekli da je mcklaren celo tretjeligaš , sam pol nevem kateri ligaš je pa ferrari !
sottozero
20. 04. 2009 11.30
Mislim, da Hamilton ima kvaliteto za vrh. Po svojem znanju presega Buttona in Barichella. Zaostaja pa za Alonsom in Vettlom. Kar pa se tiče dirkalnika je Mc Laren na ravni (oz. malo boljši) kot Ferrari. Še vedno pa je drugoligaš! Štiri moštva so "vrh": Brawn (še vedno naj dirkalnik), Toyota (nima ravno "prave" dirkače"), Red Bull in Williams! Če hoče Hamilton letos v vrh, bi moral v eno izmed teh moštev.
stermyyyyy
20. 04. 2009 10.58
vednoprav19.04.2009, 20:44@ ce si mogoce opazil, je bi hamilton na dirki, gledano kot celota precej hitrejsi in imel vec prehitevanj kot kovalainen, razlog njegovega 6mesta so pa vrtenja...
stermyyyyy
20. 04. 2009 10.54
firko@kar tko naprej in kmalu se bojo borili za najvišja mesta,čeprov bo treba še velik postorit za to Osebno mislim, da jim ne manjka tako zelo veliko=)
PPN
20. 04. 2009 07.33
Kovalainenu vse čestitke. Hamilton pa bi mogoče celo napadel Barichelota ČE se ne bi zamujal pri obcestnih kioskih!
Chaparral M
19. 04. 2009 22.57
Ališića za volan Ferrarija ..............to bi bilo ta pravo .........če je z jezikom hiter, bi bil na stezi tudi ................haha
vednoprav
19. 04. 2009 20.57
SadniJ - Evo ,da ti malo vržem kost. vednoprav 16.04.2009, 11:22 2 Ko sem se že ravno razgovoril naj povem še tole. Imam kolega v Gorici ,ki je član Tifozov,to je nekakšno združenje navijačev Ferrarija in pravi ,ker zna Italjansko in bere Italjanske forume,da bi morali za komandnim pultom vsaj pedeset procentov upoštevati Šumijeva navodila, ker pa so mu baje že skoraj čisto obrnili hrbet in njegovo doktrino natančnosti in vojaškega ustroja v boksih ne upoštevajo se dogaja ,kar se pač dogaja. Šumi je menda kar užaljen in bog ve kaj bo ušpičil,zna biti še zelo zanimivo. Sicer pa so pri Ferrariju zelo skrivnostni in težko je izbrskati podatke kaj se dogaja z bolidom. Sicer so se pričeli prepiri tudi z Masso ki je malo preveč stegoval jezik ,ker je naivno mislil ,da ga bo Šumi še lahko zaščitil. Hja ,tole bodo še igrice. Meni pa se vsebolj dozdeva,da bo moral eden od dirkačev oditi,saj Ferrari potrebuje udarnega moža v dirkalniku. Dodal bi pa še tole. Šumi se izjemno dobro spozna na sam princip delovanja dirkalnika in ostalih njegovih ključnih delov. Mislim,da zna nekako začutiti,kaj je narobe ,če razumeš kaj hočem povedati
vednoprav
19. 04. 2009 20.46
SadniJ - Smo že zadnjič nekaj debatiral okrog tega. Bom poskusil najdit in ti kopirat ,ker se mi ne ljubi vsega še enkrat pisat.
vednoprav
19. 04. 2009 20.44
Za napake Hamilton ni našel pravega razloga, med drugim je navedel obrabo gum in pa pritiskanje dirkalnika do skrajnih meja: »Celoten vikend sem dirkalnik pritiskal čez meje, več kot mi je dovoljeval. Danes se je to pokazalo in nisem se mogel izogniti prekrmarjenju.« Aja Heki je pa vozil čist na rahel zato je bil pa peti . Hami pamet v glavo .
J.K. & Gang
19. 04. 2009 20.26
@vednoprav Mogoče res ni čisto res, v veliki večini pa. Brown je skozi celo kariero gradil na Schumijevi taktiki, najprej pri Benettonu, kasneje pa pri Ferrariju. Schumacher je bil dober dirkač, karakter pa svinjsk, Je pa znal Brownovo taktiko spremeniti v uspeh. To drži. Znal je stopit na gas in vrteti volan, ker je bil dobro vodljiv, on sam pa drugih ne zna voditi. To mu manjka. Morda se bo pa nekoč navadil tudi na to :)
Tomzy1994
19. 04. 2009 20.06
sm tk naprej pa bojo hmal tm kt zadni dve sezoni
Mansell
19. 04. 2009 19.33
Ne res ni-res je da je bil Ferrari v času,ko je še bil Brawn zaposlen pri njih več kot odličen,vendar je avto vseeno moral priti skozi ciljno črto- a ne?Brawn je veliko doprinesel zastFerrariju,vendar je tudi Schumi,pokazal svoje.Ni onj največji dirkač F-1,že statistika pove svoje,čeravno sam nikoli nisem navijal zanj ali pa za ferrari,so pa vedno zelo posrečeni in to jim kapo dol.Aha glede komandnega pulta z Schumijem na čelu,pa mislim da tudi ne bo dolgo trajalo z neuspehi,ker za zmagovalca moraš biti zelo dober,mislim pa da Schumi je.