Formula 1

Gasol vlaga v F1?

Los Angeles, 21. 05. 2009 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poznavalci formule 1 so prepričani, da bo v novi tekmovalni sezoni, ob omejitvi vložka v ekipo in gospodarski krizi, prostora še za tri moštva.

Pau Gasol
Pau Gasol FOTO: Reuters

Katera moštva bodo v novi tekmovalni sezoni zasedla mesta v formuli 1, ostaja neznanka. Največ interesa so pokazali predstavniki moštev USF1, Lola, Litespeed, Aston Martin in Prodrive. Po poročanju španskega časnika Marca pa si želi moštvo ustvariti tudi špansko-mehiška korporacija.

Kapital za novo moštvo naj bi prispevala mehiški poslovnež Carlos Slim, tretji najbogatejši človek na svetu, ki naj bi bil vreden 35 milijard ameriških dolarjev, in španski košarkar Los Angeles Lakers Pau Gasol. Šef moštva naj bi postal nekdanji dirkač Minardija Adrian Campos, ki v sezoni 1987/88 ni osvojil niti točke.

Če bo omenjenim uspelo uresničiti idejo, naj bi sedeže zasedla Mehičan Sergio Perez in Pedro de la Rosa, sicer testni dirkač McLaren Mercedesa.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LORDslo
21. 05. 2009 15.37
Ma ja...Maxa bi mogl prvo kot prvo spravt tam, kjer hodi (po zamlji). Neki se grejo, ustanovitelji F1 Ferrari in ostali, bodo pa zapustili F1. Kriminal