Formula 1

Fry: Barrichello je lahko ponosen nase

London, 02. 07. 2009 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izvršni direktor ekipe Brawn GP Nick Fry verjame, da si Rubens Barrichello kljub neugodni dosedanji statistiki v medsebojnih dvobojih z moštvenim kolegom Jensonom Buttnom zasluži zmago.

Le na angleški dirki je bil Barrichello na koncu dirke pred Buttnom.
Le na angleški dirki je bil Barrichello na koncu dirke pred Buttnom. FOTO: Reuters

37-letni Brazilec, sicer drugouvrščeni dirkač v svetovnem prvenstvu formule 1, je z  Buttnom izgubil boj za prvo mesto na dirkah v Avstraliji, Španiji in Monaku, le na zadnji dirki v Silverstonu pa je bil prvč pred njim in sicer na 3. mestu. Fry je v pogovoru za angleški Autosport izrazil upanje, da bo veteranu Barrichellu uspelo stopiti tudi na najvišjo stopničko: "Rubens je neverjetno prizadeven. Za nekoga, ki že tako dolgo nastopa v formuli 1, je prav neverjetno, da je še tako visoko motoviran. Lahko je upravičeno ponosen nase. Zelo smo zadovoljni z Rubensovimi predstavami v letošnji sezoni in lepo bi bilo, če bi mu uspelo zmagati."

Nick Fry privošči zmago svojemu dirkaču.
Nick Fry privošči zmago svojemu dirkaču. FOTO: Reuters

Desna roka Rossa Brawna je tudi prepričana, da se bo vodilni dirkač v skupnem seštevku vrnil na zmagovalni oder, neuspeh na domači dirki pa je pripisal Buttnovemu slogu vožnje, zaradi katerega so imele gume prenizko temperaturo: "Oba naša dirkalnika sta imela težave z oprijemom zaradi ne dovolj ogretih gum. Še posebej to velja za Jensona, ki ima manj agresiven stil vožnje od Rubensa. A ko se bomo odpravili na počasnejša dirkališča z višjimi zunanjimi temperaturami, bomo spet konkurenčni," je Fry  napovedal vrnitev na vrh.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Daoist
02. 07. 2009 17.05
@OneManBand Pač Rubens je kakršen je...en velik optimist :)
Comster
02. 07. 2009 13.21
Massa_Raikkonen 02.07.2009, 13:01 -1 ja sj gledena njegovo starost in izkušenost. je dobr ja :D ---- dobil si že minus, čeprav si povedal čisto resnico, dober je da ima motivacijo in željo tekmovati pri teh letih, ko pa je zadaj za njim sama mladež pa ta tudi zelo dobra. Pri njemu je največji problem, vsaka izjava ki jo izusti, v sobotu pravi jutri je moj dan in zmaga bo moja, v nedeljo pa pove kaj je bilo vse narobe nato pa spet:"čez 14 dni boste videli novega in na zmago pripravljenaga Rubensa.
abejzbejz
02. 07. 2009 13.01
ja sj gledena njegovo starost in izkušenost. je dobr ja :D