Formula 1

FOTO: Barrichello je mislil tudi na Masso

Valencia, 23. 08. 2009 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Brazilec Rubens Barrichello je na VN Evrope v Valencii prišel do svoje desete zmage v karieri. Na nov uspeh je izkušeni brazilski dirkač čakal vse od septembra 2004.

Dirka v Valencii, prva po poletnem premoru, v katerem moštva ne smejo niti testirati, je pred slabim mesecem zbudila veliko pozornosti. Vzrok je bila napovedana vrnitev Michaela Schumacherja, ki naj bi zamenjal poškodovanega Felipeja Masso pri Ferrariju. Z nastopom sedemkratnega svetovnega prvaka nazadnje ni bilo nič, preprečile so ga premočne bolečine v vratu, v ekipi iz Maranella pa so si po koncu španske preizkušnje zanesljivo želeli, da bi imeli Nemca v dirkalniku. Kajti Luca Badoer, sicer testni voznik, se ni preveč izkazal in je po zadnjem mestu v kvalifikacijah končal na skromnem 17. mestu s krogom zaostanka.

Vso smetano pa je v Valencii pobral Rubens Barrichello. Dirkač, ki je svoja najboljša dirkaška leta preživel pri Ferrariju prav v Schumacherjevi senci, se je po petih letih spet povzpel na vrh zmagovalnega odra. Po uspešni sezoni v ekipi Brawn je zdaj končno postavil tudi piko na i in po 11. dirki postal prvi izzivalec moštvenega sotekmovalca Jensona Buttona v boju za naslov prvaka. Vloge v Brawnu so bile tokrat obrnjene, saj je bil Britanec precej slabši od Brazilca in osvojil le dve točki za sedmo mesto, a je po spletu srečnih okoliščin obdržal skorajda ves naskok pred zasledovalci.

Rubens Barrichello
Rubens Barrichello FOTO: Reuters

Barrichello je dirko začel na tretjem mestu, nato pa na vsakem od dveh postankov pridobil eno. Pred njim sta bila v prvi tretjini dirke oba McLarnova dirkača, svetovni prvak Lewis Hamilton in Heikki Kovalainen. Finca je Barrichello premagal že po prvem postanku v boksih, Hamiltona pa po drugem, potem ko so mehaniki njegove ekipe delo opravili precej bolje kot tisti v McLarnu. Brazilec je tako v zadnjih krogih dokaj zanesljivo vozil na prvem mestu, Raikkönen pa se je prav tako na zadnjem postanku prebil do tretjega mesta in tam tudi ostal do cilja.

Skupno je bil uspeh v Valencii za Barrichella jubilejni deseti v karieri, a prvi po VN Kitajske leta 2004, ko je zmagal s Ferrarijem. "Za mano je fantastičen konec tedna, ki ga nikoli ne bom pozabil. V moštvu so mi govorili, naj samo pritiskam, a v glavi so me misli kar prehitevale. Vedno sem želel opraviti delo perfektno, zase, za mojo družino, za mojo državo. Zmago posvečam tudi poškodovanemu Felipeju Massi," se je po zmagi čustveno razvnel priljubljeni 37-letni brazilski veteran.

Brazilec je slavil po skoraj petih letih "suše".
Brazilec je slavil po skoraj petih letih "suše". FOTO: Reuters

V skupnem seštevku SP je Button kljub le sedmemu mestu obdržal vodstvo. Njegov doslej najbližji zasledovalec Avstralec Mark Webber (Red Bull) je ostal brez točk na devetem mestu, smolo pa je imel tudi drugi dirkač moštva s krili Nemec Sebastian Vettel, ki je zaradi okvare motorja odstopil. Button ima 72 točk, Barrichello se je z današnjo zmago prebil na drugo mesto s 54, Mark Webber je ostal pri 51,5 točke in je zdaj tretji. "Zmagujemo in izgubljamo skupaj. Na zadnjih dirkah smo naredili izjemen napredek in drugo mesto zato ne sme biti razočaranje," se je tolažil Hamilton.

SP se bo nadaljevalo že naslednji konec tedna z dirko v belgijskem Spa-Francorchampsu.

Izidi, VN Evrope:

1. Rubens Barrichello (Bra/Brawn-Mercedes) 1:35:51,289
2. Lewis Hamilton (VBr/McLaren- Mercedes) + 2,358
3. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 15,994
4. Heikki Kovalainen (Fin/McLaren-Mercedes) 20,032
5. Nico Rosberg (Nem/Williams) 20,870
6. Fernando Alonso (Špa/Renault) 27,744
7. Jenson Button (VBr/Brawn-Mercedes) 34,913
8. Robert Kubica (Pol/BMW-Sauber) 36,667
9. Mark Webber (Avs/Red Bull) 44,910
10. Adrian Sutil (Nem/Force India) 47,935
...

SP skupno, dirkači:
1. Jenson Button 72
2. Rubens Barrichello 54
3. Mark Webber 51,5
4. Sebastian Vettel 47
5. Nico Rosberg 29,5
6. Lewis Hamilton 27
7. Kimi Raikkonen 24
8. Jarno Trulli 22,5
9. Felipe Massa 22
10. Timo Glock 16
11. Fernando Alonso 16
12. Heikki Kovalainen 14
...
Konstruktorji:
1. Brawn-Merecedes 126
2. Red Bull 98,5
3. Ferrari 46
4. McLaren-Mercedes 41
5. Toyota 38,5
6. Williams 29,5
7. Renault 16
8. BMW-Sauber 9
9. Toro Rosso 5
 

 

KOMENTARJI (115)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Soling
25. 08. 2009 22.07
Tito2009, 25.08.2009, 12:31 "Vendar ti iskreno povem, da si me zelo razjezil ko si dejal v smislu da sem si nekaj sam izmislil in to tudi napisal." Žal se motiš..., jaz kaj takega nisem napisal. Pomojem si me mal zamešov z - stroj1, 24.08.2009, 18:54 "....raikkonen nikoli ni izjavil da se njemu ne da testirat in ne vem kaj.....to si ti dodal :)" vednoprav, tudi sam prečekiram kakšen tuj forum, res pa je, da ne makaronarskega, ker ne obvladam italijanščine. Vendar kar napišem in izpade bolj pikro, je moj namen bolj hudomušen, kot žaljiv. Kimi ne spoštuje Šumija, še iz časov konkurenta in ne zaradi tega, da je njegov odnos do vseh enak. Ker se je npr. z Davidom Coulthardom, Montoyo prav dobro razumel, pa navsezadnje tudi z Masso. Res pa je imel vedno neko distanco do vseh in je bil njegov odnos do omenjenih bolj na profesionalni ravni, kot prijateljski in to je večkrat povdaril.
vednoprav
25. 08. 2009 12.37
Soling - Kimi je pač takšen tip,da mu pri vsakem za vsakega dol visi. Bilo kje in bilo kdaj. kljub njegovemu znanju in mojtrstvu pri sukanju volana.je to njegova za moštvo značajska " napaka " ,če temu smem tako reči.Zato ga je McLaren kljub obžalovanju z lahkoto prepustil Ferrariju in sedaj se zgodba nadaljuje tudi pri njih. Če greš kaj na forum tifosov torej Italjanskih navijačev Ferrarija ( zgodbo sem že enkrat napisal,zato ne bom preveč razpredal ) boš uvidel,da so mnenja enotna in daje po tretji ali morda četrti dirki pricurljalo na dan ,da Šumijeve nasvete Luka enostavno ne upošteva in če bi jih vsaj pedeset procentov bi bila situacija precej drugačna. Pravzaprav to zadeva tudi celotno lansko sezono. Tudi na McLarnovem forumu bi marsikaj izvedel in to tudi o rdečih .Tako pa živiž izključno s svojimi predstavami in do tega imaš vso pravico
TK-TITO
25. 08. 2009 12.31
Soling se strinjam s tabo, da ima vsak svoje videnje oz. mnenja in to je potrebno spoštovati. Vendar ti iskreno povem, da si me zelo razjezil ko si dejal v smislu da sem si nekaj sam izmislil in to tudi napisal. Ne napišem nič takega kar ne bi prebral kje, ker izmišljene stvari nima smisla pisati. Je pa res da se vsak včasih zmoti oz. nima istega mišlenja a ko mu nekdo dokaže nasprotno je potrebno svojo zmoto priznati. vednoprav se strinjam de nekateri vedo več kot ekipe glede na komentarje, včasih si pa kdo tudi kaj narobe predstavlja in pol naj pač svojo zmoto priznajo. Treba je pač na stvari pogledati z dveh strani prav tako kot ima medalja dve strani.
Soling
25. 08. 2009 11.34
halucinacije doživljajo nekatreri in ni jih malo že o hipotetični vrnitvi MŠ. Pa tudi tisti, ki z mislimi spremljajo in ocenjujejo kako in koliko doprinese posamezen voznik nastavitvam bolida in jih ločujejo na dobre in slabe (Tito2009 ne leti nate in izjavo glede Alonsa). V mislih imam svetovalca za 5.mio€, ki med drugim pomaga delati letošnjo strategijo. In to samo enemu dirkaču, ker jo drugi vsaj po izjavah zavrača in mu za Šumija gladko malo dol v***.
vednoprav
25. 08. 2009 09.12
Tito2009 - Se strinjam s teboj. Nekateri pač več vedo kod ekipe same in njihova videnja že mejijo na halucinacije.
vednoprav
25. 08. 2009 09.11
Tito2009 - Se strinjam s teboj. Nekateri pač več vedo kod ekipe same in njihova videnja že mejijo na halucinacije.
Soling
24. 08. 2009 22.36
Tito2009, če ne bi spoštoval tvojega mnenja, ti ne bi repliciral, verjemi. Pač vsak ima svoje videnje..., saj o tem debatiramo in to je smisel tega. Gledamo z različnimi očmi, navijamo in podoživljamo f1 vsak na svoj način. In tvoj način ti ne oporekam, le komentiram - repliciram - na svoj način.
TK-TITO
24. 08. 2009 22.12
stroj1 in soling ok priznam vama jaz očitno ne znam brati ali pa ne razumem kaj preberem. Zame, če nekdo reče da ga zanima samo dirkanje in nič drugega, da testira kolikor pač more, ter da hoče dobiti dober avto on pa bo že opravil svoje delo na dirki pomeni da ga zanima samo dirkanje in nič drugega. Ferrarijevi ludje so že dosti krat povedali da Kimi takoj po dirki zapusti dirkališče ter po treningih in ne mi govorit da sem si jaz to izmislil. Ja Mclarnovi inženirji so res rekli, da so izgubili vrhunskega voznika ter k temu dodali, da tudi izjemno delovnega v garaži kjer je pokazal svoje sposobnosti glede sodelovanja z ekipo pri izboljšavah avta. Z vama se več ne mislim kregati oz. pregovarjati, ker tako ali tako upoštevata samo svoje videnja na F1, čeprav vama je že bilo marsikdaj dokazano drugače, drugih mnenj sploh ne spoštujeta.
Soling
24. 08. 2009 21.15
Tito2009, še replika na tvojo repliko. Za Alonsa ni McLarnov ing. dejal da je "delaven", saj tako ni bilo povzeto, vendar da je škoda, ker je McLaren izgubil vrhunskega voznika kot je Alonso. To pa si jaz prevajam tako..., da je škoda, da je hotel Alonso samo solirati in ni dopuščal, da se enako pidena tudi Hamiltona. In ravno v Ferrariju ga bo čakala, podobno kot v McLarnu podobna situacija, kjer bodo ob njem pidenali - vsaj toliko časa, dokler si bosta konkurenčna - tako Masso, kot Kimija, seveda odvisno kdo od niju bo sedel ob njem.
Soling
24. 08. 2009 21.04
Tito2009 in stroj1, Kimi ima - vsaj po moje - odlično taktiko do medijev. Malo govori, ne spušča se v besedne duele o nekom itd. Seveda za medije je nezanimiv, a hkrati zagoneten in po drugi strani ravno zaradi svoje posebne drže zanimiv. Je pravi profič, kar lahko potrdi med drugim tudi Massa. Ferrari, od kar ima omenjena voznika - ki si lahko celo parirata in sta si nekako konkurenčna - dela zelo pošteno za oba. Predlani so podprli bolj Kimija, medtem ko lani pa Masso, kar je razumljivo, vendar to šele na podlagi posameznih točk, ko so le te kazale, kdo od niju se bo spustil v boj za naslov. In vendar vzdrževati to kompromisnost pomeni, obeba prilagoditi bolid, kar je najtežje. Če bi bil samo eden od niju faboriziran, bi vse nastavitve podredili njemu. Tako pa je pomojem najtežje zadovoliti oba in iz tega stališča potem lahko večkrat izpade, na nekoliko bolid ustreza bolj enemu kot drugemu in obratno, namreč gre za nastavitve popolnoma dvema različnima voznikoma, ki ju krasi vrhunskost. Zato večkrat povdarim, da Massa tako sproščeno, kot lahko sedaj "diha" ob Kimiju ni "dihal" nikoli. Ravno pri McLarnu ni Alonso prenesel, da je moštvo pidenalo tudi voznika št.2, da mu je bil konkurenčen. Zato bo imel tudi v Ferrariju probleme, če pride v moštvo, ker je navajen soliranja. Massa mislim, da mu več ne bi popuščal - po domače zanašal riti, Kimi pa niti v sanjah. Tako izjemen vozniški dvojec Ferrari več ne bo imel nikdar. Tudi evforija s Šumijem se ni dotaknila Kimija, zato je zame res profi.
stroj1
24. 08. 2009 18.54
tito2009 raikkonen je večkrat izjavil da ga zanima samo dirkanje(vožnja formule-trening, dirka, testiranja, vse to njeu odgovarja) ne zanima pa ga ''cirkus'' ki se dogaja okoli formule oz. dirkanja.....recimo neupravičene kazni, afera mclaren-ferrari, vohunjenje, politika,...to njemu smeta......raikkonen nikoli ni izjavil da se njemu ne da testirat in ne vem kaj.....to si ti dodal :) če tip ne pokaže zanimanja in veselja ob zmagi to še ne pomeni da ga nima. On tega tebi nebo pokazal, svojim bližnjim pa bo....in zaradi tega ker ga boli k* * * * za vse okoli ga veliko ljudi ne mara. Meni pa je glih ta njegova hladnokrvnost najbolj všeč :)
TK-TITO
24. 08. 2009 15.54
Soling oprosti a ti ne znaš brati ali pa nočeš ? Res ne vem kaj ti ni jasno okoli Kimijeve delavnosti? Nič koliko krat je bilo objavleno v njegovih inervjujih da je sam rekel da ga zanima zgolj dirkanje in nič drugega. Tu je ravno mislil testiranja in druge stvari ko je povedal da mu naj dajo konkurenčen avto on pa bo že opravil svoj vozniški delež. Kaj to ni jasno povedano z njegove strani? Pa prosim te nehaj že enkrat govoriti samo tisto kar tebi paše ! Za Alonsa si pa nisem jaz izmisli da je delaven, to govorijo vsi iz sveta F1, s tvojim Mclarnom načelu so pohvalili izjemno delavnost iz njegove strani. Pa ne govori nekaj kot da sem si jaz to izmislil. Preberi stvari malce bolj na široko in ne samo tako kot tebi paše. Oprosti mogoče malce grobo napisano, a včasih pretiravaš ko pišeš kot da si drugi sami izmišljujejo določene stvari.
Soling
24. 08. 2009 14.29
stroj1, se strinjam, vendar Massa ob Kimiju niti ni bil slab niti "obremenjen". Je pa po mojem Kimi št.1.
stroj1
24. 08. 2009 14.17
Soling to itaq vsi govorijo da kimi ne sodeluje pri razvoju dirkalnika; meni tudi ni jasno od kod vzamejo te informacije?!? Ti veš mogoče?!? Pa to ne gre pubeci, da dirkač ne sodeluje pri razvoju avtomobila..... verjemite da kimi obvlada tudi to ;) pa ne v prazno nekaj govorit.....in o prestopu alonsa k ferrariju.....ne samo članke na 24ur brat...malo drugje preberite in boste videli da se govori o tem da bo massa letel in ne kimi, tako je tudi prav. Slabši dirkač mora letet ne pa boljši! LP
andy-p
24. 08. 2009 14.12
soling... ja se strinjam - res je odličen voznik, in če nebi bil, mu takrat niti nebi tolko ponudl, da pride k ferrariju.. so že vedeli zakaj ga hočejo drugače je pa to na sprataka90 letelo, ker je očitno da ne mara kimija in da je za njega voznik ki nima pojma o ničemer
Soling
24. 08. 2009 14.03
andreja-e Kimi je odličen dirkač, vendar zmotila me je zadnja trditev: "niti nebe vozil za ferrari". Danes očitno lahko vsak fura Ferrarija. nikko456, točno tako. Ferrari je lahko vesel, da ima v svojih vrstah Kimija. Tito2009, pa kaj ti veš okol Kimijeve delavnosti??? Ali delavnosti katerega koli dirkača? Zate je Alonso "delaven"? In kakšen napredek si videl letos pri rumenih?
TK-TITO
24. 08. 2009 12.43
Dirke sicer nisem gledal, vendar prebrano iz članka, vaših komentarjev in iz slišanega sem si nekako ustavaril svojo sliko in zato čestitam prvim trem za rezultat in prav tako njihovim navijačem. Kimi pa ponovno dokazuje, da je izjemen voznik vendar še vedno trdim, da če bi bil delaven pri razvoju in testiranju dirkalnika bi si ga veliko bolj prilagodil in bil bil trenutno sigurno najboljši voznik oz.št.1. Nekako kombinacija vrhunski voznik plus dobljen avto ni zmagovalna kombinacija.
ciaobella
24. 08. 2009 08.30
BRAVO ! Vsa čast...brez napak...suvereno...upam, da mu da krila... In kot kaže sta sedaj samo Button in Rubens favorita za naslov prvaka.
babylon
24. 08. 2009 08.15
...mercedes je brawnu poleg motorjev prodal tudi mehanike...
Tomzy1994
24. 08. 2009 07.09
končn je spet Barichello zmagov... čeprav navijam za Mclaren Barichellu prav privoščim zmago....