Formula 1

Fisichella: 'Ostajam pri Force India'

Milano, 28. 11. 2008 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Giancarlo Fisichella je prepričan, da bo tudi v naslednji sezoni formule 1 dirkal za moštvo Force India.

Giancarlo Fisichella
Giancarlo Fisichella FOTO: Reuters

V zadnjem času so se pojavile govorice, da bo 35-letni italijanski dirkač pred naslednjo sezono formule 1 zamenjal moštvo. Nekateri so celo špekulirali, da bo moral predčasno končati kariero, ker zanj ne bo ustrezne ekipe. „Res je, zasledil sem nekatere zapise po medijih, ki so špekulirali o moji prihodnosti pri Force India. Spet drugi pa so me pošiljali v pokoj,“ je italijanskim novinarjem priznal Fisichella. „Moštvo Force India je že oktobra potrdilo dirkače za naslednjo sezono. Še prej, v septembru, sem obnovil dvoletno pogodbo. Šef Vijay Mallya mi je zatrdil, da mi zaupa, zato ne vidim razloga, da bi se bal za svojo prihodnost,“ je zaključil Fisichella. Vodstvo Force India je pred kratkim napovedovalo nekatere spremembe.

Vijay Mallya
Vijay Mallya FOTO: Reuters

Začeli so s tem, da so prekinili pogodbo s Ferrarijem. Tudi v tovarni iz Maranella so potrdili, da je Force India predčasno prekinila pogodbo. V svetu formule 1 domnevajo, da bo ekipa Vijaya Mallye v prihodnosti našla zaveznika v nemškem Mercedesu. Indijski lastnik moštva, ki v sezoni 2008 ni osvojilo niti točke v svetovnem prvenstvu, je že pred časom napovedal, da ne bo nadaljeval sodelovanja s Ferrarijem, če mu Italijani ne bodo zagotovili popolne oskrbe z motorji in menjalniki. In napoved je tudi uresničili. V najslabši ekipi formule 1 pa ne bo prišlo le do sprememb pri dobavitelju motorjev. Po koncu sezone je namreč Mallya, ekipo je kupil konec leta 2007, ko se je imenovala še Spyker, odslovil vodjo moštva Colina Kollesa in prvega inženirja Mika Gascoyna.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.