Formula 1

Ecclestone upa, da mu bo Button naredil uslugo

London, 14. 10. 2009 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kot pravi pregovor: 'Strela nikoli ne udari na isto mesto dvakrat'. In prav na to upa šef formule 1 ob zaključku letošnjega boja za naslov svetovnega prvaka.

Alfa in omega formule 1 si nadvse želi, da bi se boj za naslov letošnjega prvaka razpletel za zadnji dirki v Abu Dabiju.
Alfa in omega formule 1 si nadvse želi, da bi se boj za naslov letošnjega prvaka razpletel za zadnji dirki v Abu Dabiju. FOTO: Reuters

Lewis Hamilton je lovoriko lani osvojil na dirki za Veliko nagrado Brazilije, in če bo šlo vse kot po maslu, lahko tudi Jenson Button že ta konec tedna v Interlagosu postane nov svetovni prvak formule 1. Nobena skrivnost ni, da alfa in omega formule 1 Bernie Ecclestone želi, da bi se prvenstvo odločilo na zadnji dirki v Abu Dabiju, saj so konec koncev organizatorji tamkajšnje dirke porabili okrog 25 milijard evrov za pripravo steze, ki bo prvo dirko gostila 1. novembra. "Želim si, da bi mi Jenson napravil uslugo in prvenstvo osvojil v Abu Dabiju, a če ne more več čakati, bom razumel. Kdo bi vedel kaj se bo zgodilo," je Ecclestone povedal v intervjuju za Times.

Bo Button uspel že to nedeljo razbliniti sanje Rubensa Barrichella in Sebastiana Vettla, ki še imata teoretične možnosti za osvojitev naslova?
Bo Button uspel že to nedeljo razbliniti sanje Rubensa Barrichella in Sebastiana Vettla, ki še imata teoretične možnosti za osvojitev naslova? FOTO: Reuters
Šef formule 1 je zadovoljen, da je imel Button na zadnjih dirkah težave, saj je sprva že kazalo, da bo zlahka že sredi sezone osvojil prvenstvo. Po šetih zmagah na prvih sedmih dirkah je dirkač ekipe Brawn GP na naslednjih osmih preizkušnjah osvojil zgolj 24 točk. Bitka za prvaka se lahko konča v nedeljo, saj Britanec potrebuje le še šest točk. Ecclestone meni, da se bo prav to tudi zgodilo. "Mislim, da bo svoje delo opravil."

Prenos na Kanalu A: kvalifikacije – sobota (18.55) dirka – nedelja (17.45)

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rizota
18. 10. 2009 10.15
schumacher je večkrat končal sredi sezone pol so ga pa odgnali in doživeli zaradi tega še dodaten upad gledanosti
car_alonso
14. 10. 2009 13.58
nebo dobil niti točke al pa maksimalno dve!!