Formula 1

Ecclestone: Dvomim, da se bo Briatore vrnil v F1

London, 06. 01. 2010 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef formule 1 in dolgoletni Briatorejev prijatelj ter poslovni partner meni, da se Italijan v formulo 1 ne bo vrnil, čeprav je francosko sodišče kazen Mednarodne avtomobilistične zveze razveljavilo.

Alfa in omega formule 1 meni, da se Briatore ne bo vrnil v formulo 1.
Alfa in omega formule 1 meni, da se Briatore ne bo vrnil v formulo 1. FOTO: Reuters

Bernie Ecclestone se je takoj po pogovoru s Flaviom Briatorejem odzval na odločitev sodišča za britanski časnik Daily Mail. "Seveda je vesel, da je zmagal. A ni mi rekel, da se želi vrniti v formulo 1 in mislim, da se tudi ne bo."

Italijanu je septembra lani Mednarodna avtomobilistična zveza naložila kazen doživljenske prepovedi delovanja v motošportih pod okriljem FIA zaradi prirejanja rezultata dirke v Singapurju leta 2008, ko je Nelsinhu Piquetu naročil naj namerno trči. "Že takrat sem dejal, da še morilci dandanes ne dobijo dosmrtne kazni in sodišče se je strinjalo. A zgodba še zdaleč ni končana," je dodal Ecclestone o prihajajočih bojih na sodiščih. "Odločitev enega sodnika nič ne spremeni. Nič se ni zgodilo. Sodišče je razsodilo, da kazen ni primerna, zato lahko FIA sproži novo zaslišanje in tako naprej. To je tisto, kar je najhujše. Bolje bi bilo, če bi se vsi skupaj usedli za mizo in skušali ugotoviti kaj lahko storijo." Italijan je slavil zmago izključno zato, ker so se med samim procesom pojavile napake, sodišče pa ni ovrglo nobenih obtožb zoper Briatoreje glede afere 'Nelsongate'.

Ecclestone se zaveda, da njegovega dolgoletnega prijatelja čaka veliko ovir, če bo želel opravljati staro delo.
Ecclestone se zaveda, da njegovega dolgoletnega prijatelja čaka veliko ovir, če bo želel opravljati staro delo. FOTO: Reuters

Briatore je že v torek po odločitvi sodišča dejal, da se mu ne mudi vrniti v paddock, saj kljub zmagi nima velike izbire. Službo pri ekipi Renault je izgubil, saj je francoski avtomobilski gigant ekipo prodal, nov šef ekipe pa je postal Eric Boullier. Italijan je bil v preteklosti šef ekip Benetton in Renault, lasnik Ligierja in menedžer številnih dirkačev vključno z dvakratnim svetovnim prvakom Fernandom Alonsom in dirkačem Red Bulla Markom Webbrom. Nekateri dirkači so mu ostali zvesti, dejstvo pa je, da ekipe njegovega delovanja, četudi v ozadju, ne bodo pozdravile. "Ni razloga, da ne bi ostal menedžer, če si to resnično želi. A po takšnem dejanju se bo težko vrnil k staremu delu," je še dodal Ecclestone.

Za italijanski časnik La Stampa se je oglasil tudi šef ekipe Ferrari Stefano Domenicali, ki Briatoreju svetuje, naj službo poišče kje drugje.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
07. 01. 2010 15.41
Soling se strinjam glede tega da bi pol Briatore povedal tudi kaj o Alosnu......kateri je po mojem mnenju vedel za vse to. Izpadel pa je nedolžen :)
Soling
07. 01. 2010 13.33
stroj1, že res, da imata pogodbo. Vendar dejstvo, da ti je odzeta licenca - oz. še huje - da imaš prepoved delovanja v motošprtu in to v kakršni koli obliki pa tudi nekaj pove. Ni je pogodbe, ki bi v tem primeru vezala Alonsa in Briatoreja v pogodbenem razmerju. Alonsa lahko veže le vest, kaj je slednji zanj udejanjil. In morda bi Alonso celo prekinil pogodbo, vendar v tem primeru bi Briatore spregovoril tudi kaj neljubega glede Alonsa.
stroj1
07. 01. 2010 13.17
Soling, ja Alosno mu je ostal zvest.....saj imata podpisano pogodbo, če pa prekineš pogodbo pa je nisi izpolnil in mu pripada odškodnina......piquet, kovalainen.....in še par dirkačev je prekinilo pogodbo z briatorejem.....in je tudi briatore napovedal da jih bo mogoče tožil. Ima vso pravico.
Soling
07. 01. 2010 12.55
Vsaj od Alonsa se pričakuje, da mu bo ostal zvest in mu tudi je, če se ne motim.