Formula 1

Ecclestone: Čandok potrebuje boljši dirkalnik

New Delhi, 23. 09. 2010 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef formule 1 Bernie Ecclestone je prepričan, da bi moral Indijec Karun Čandok (Hispania Racing) dirkati z boljšim dirkalnikom.

Dirkači formule 1 se bodo v novem tekmovalnem letu za točke svetovnega prvenstva pomerili tudi na dirkališču v neposredni bližini New Delhija. Na sodobni stezi, težki slabih 400 milijonov ameriških dolarjev, pa bo pred domačimi gledalci bržkone nastopil tudi edini Indijec med elito najhitrejšega cirkusa na svetu Karun Čandok (Hispania Racing).

Karun Čandok
Karun Čandok FOTO: Reuters

Njegovega nastopa se še posebej veseli šef F1 Bernie Ecclestone, saj se zaveda pomembnosti širitve dirkaškega spektakla v Indijo. Ravno zaradi tega v medijih na veliko hvali dirkača in upa na njegovo svetlejšo dirkaško prihodnost. "Imeti v formuli 1 indijsko ekipo, bi bilo nekaj fantastičnega, že indijski dirkač pa je za nas velik dosežek,“ je za The Times of India povedal Ecclestone in nadaljeval: "Želim si, da bi Karun v naslednji sezoni vozil boljši dirkalnik. Nastopa z avtomobilom, s katerim ni moč poseči zelo visoko. Mora se preseliti v moštvo, kjer bo lahko pokazal, česa je sposoben. Menim, da je lahko zelo dober.

Spomnimo, da je namesto Čandoka po preizkušnji za veliko nagrado Velike Britanije pri Hispanii priložnost dočakal Japonec Sakon Jamamoto. Indijca, ki je trenutno na 'stranskem tiru', je za izjemnega označil tudi nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton: "Je zelo dober dirkač. Natanko ve, kaj je treba v našem poklicu početi. Če se mu ponudi možnost, da dirka v kakšni boljši ekipi, bo svoj potencial prenesel na dirkališče.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_negro_
23. 09. 2010 23.08
bernie spet gleda kako bi iz dirke potegnil čim več keša, drugo mu itak ni pomembno. Tolk let je že v f1 pa še zdaj ne ve da so najbolj gledane dirke v evropi
siso
23. 09. 2010 19.10
bernie kaj govoris. kup mu ga pa bo. sej mas dost dnarja. al ti je slavica vse pobrala.
vednoprav
23. 09. 2010 10.52
Šumi ga tudi potrebuje,pa kaj,tako pač je.
pravibric
23. 09. 2010 08.59
Kaj pa Senna?? Meni se mi zdi da je on boljši, ker je na vsakem treningu 3 desetinke hitrejši od Čandoka. Upam da bosta oba dobila boljši dirkalnik in pokazala kaj znata!