Formula 1

Ecclestone: 2010 skoraj zagotovo brez dvostranskega sistema

London, 18. 05. 2009 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bernie Ecclestone napoveduje, da bosta Mednarodna avtomobilistična zveza FIA in Združenje ekip formule 1 FOTA dosegli dogovor, s katerim ne bo več v nevarnosti prihodnja sezona v tem elitnem motošportnem tekmovanju.

Bo prihodnje leto gneča na startih dirk še večja ali manjša?
Bo prihodnje leto gneča na startih dirk še večja ali manjša? FOTO: Reuters

Največje jabolko spora med FIA in FOTA je zagotovo dvostranski sistem pravil, ki bi moštvom s prostovoljnim letnim proračunom v višini 45 milijonov evrov dala več tehnične svobode pri razvoju dirkalnikov od tistih, ki bi svoja sredstva še naprej zapravljala neomejeno, a bi se soočala s kopico restrikcij. Pri BMW-Sauberju so že izračunali, da bi imele takšne ekipe lahko do tri sekunde prednosti na krog!

Ecclestone meni, da prihodnost formule 1 ni več ogrožena.
Ecclestone meni, da prihodnost formule 1 ni več ogrožena. FOTO: Reuters

"Moj vtis s tega sestanka je, a smo se vsi strinjali, da bi morali vsi tekmovati pod istimi pogoji," je v intervjuju za nedeljsko izdajo časnika Daily Mail povedal 78-letni prvi mož formule 1 in razkril še nekaj podrobnosti s sestanka, ki jih drugi niso želeli. "Večina se je strinjala, da se postavi zgornja meja proračunov. Ali bo več ali celo manj kot 40 milijonov funtov, je stvar dogovora. Bistveno je, da smo se znebili dvostranskega sistema, ki se mi je vedno zdel neumen," je še povedal Ecclestone, ki je prepričan, da ekipe, ki grozijo z izstopom iz formule 1, na startu tudi prihodnje leto.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

psibuba
18. 05. 2009 22.44
leta 2011 pa pslov formule nav vec :D an EKLSTON majmune ....
klemen1111111
18. 05. 2009 10.29
no pa da vidimo če se bo res kaj izcinilo iz tega:Dupajmo no