Formula 1

Button nezadovoljen z gumami

Šanghaj, 17. 04. 2010 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jenson Button (McLaren-Mercedes) si je na kvalifikacijah pred dirko za VN Kitajske privozil peto mesto. Kljub temu pa z rezultatom ni povsem zadovoljen.

Michael Schumacher Jenson Button
Michael Schumacher Jenson Button FOTO: Reuters

Jenson Button se je tudi na tretjih letošnjih kvalifikacijah v prvenstvu formule 1 bolje odrezal od svojega moštvenega sovoznika Lewisa Hamiltona, kljub temu pa meni, da bi se lahko odrezal precej bolje. Razlog naj bi tičal predvsem v katastrofalnih gumah. "Le s težavo sem odpeljal cel krog. Na začetku kroga so bile prehladne, proti koncu pa so se pregrevale. Res sem se matral. V zadnjem delu kvalifikacij je bilo malce bolje, vendar je bilo takrat že prepozno, saj se je dirkalnik odzival zelo drugače. Skušal sem najti optimalno nastavitev diferenciala in naklon prednjega krilca, vendar je bilo res prepozno," je povedal nesrečni Britanec in nadaljeval: "Malce sem jezen, ker smo potrebovali toliko časa, da smo našli prave nastavitve. Upoštevajoč težave pa sem s petim mestom zadovoljen. Škoda, da nas je na koncu prehitel še voznik Mercedesa Nico Rosberg, vendar se mu bom oddolžil na dirki."

Aktualni prvak je kljub vsemu prepričan, da se bo ne glede na vremenske razmere na dirki za VN Kitajske dobro odrezal. "Če se bomo malce bolj potrudili, ne bi smeli imeti težav. Verjetno bo deževalo, vendar so trenutne nastavitve dirkalnika povsem primerne za deževne razmere," je še dodal Button.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jas_Robot
17. 04. 2010 20.50
gume so bile ze dobre...sofer je bolj slab :)
xjure90
17. 04. 2010 12.57
@oggun ni ga sram zato ker je honorar isti.. katastrofa...
Maticko21
17. 04. 2010 12.46
Danes sem užival v prenosu kvalifikacij na POP TV, ker sem nastavil zvok na mute. Škoda, ker ima pop tv vsakih 5min reklame, drugače bi bilo popolno..
oggun
17. 04. 2010 11.14
bi pa vprašu novinarja kk to, da ga ni sram enostavno prekopirat članka z copy -past ?