Formula 1

Brawn: Red Bull je naš največji tekmec

Ljubljana, 15. 05. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šef ekipe Brawn GP verjame, da se morajo v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka paziti predvsem Red Bulla.

Button in Brawn GP prepričljivo vodita v obeh prvenstvih.
Button in Brawn GP prepričljivo vodita v obeh prvenstvih. FOTO: Reuters

V nedeljo se je na Veliki nagradi Španije ekipa Rossa Brawna znova veselila zmage. Na najvišjo stopničko je na peti dirki sezone že četrtič letos stopil Jenson Button. Za maksimalni izkupiček ekipe iz Brackleyja je poskrbel še Rubens Barrichello z drugim mestom. Red Bullova dirkača Mark Webber in Sebastian Vettel pa sta osvojila tretje oziroma četrto mesto.

Brawn je prepričan, da so pri Red Bullu njihovi najresnejši tekmeci v boju za naslov.
Brawn je prepričan, da so pri Red Bullu njihovi najresnejši tekmeci v boju za naslov. FOTO: Reuters

Po dirki v Barceloni so pri Brawnu še povečali prednost v prvenstvu, tako med posamezniki kot konstruktorji, dirkača rdečih bikov pa sta njihova najresnejša tekmeca. "So zelo močna ekipa z dobrima dirkačema in trenutno vse kaže, da so naši glavni tekmeci. Prepričan sem, da se bodo tudi druge ekipe tekom sezone prebile v ospredje, a na dolgi rok menim, da se bomo za naslov borili z Red Bullom." Britanec vseeno ostaja samozavesten, in dodaja, da če bo ekipa nadaljevala s formo in osvajanjem prvih mest, bo naslov njihov. "Na vsaki dirki se maksimalno potrudimo in damo od sebe zares vse. Vse v ekipi poteka kot po maslu, a vsi vemo, da je prihodnost negotova, zato ostajamo pazljivi."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brez_faksa
18. 05. 2009 10.05
Zares bo naslednje leto, ko bo vse novo.
brez_faksa
18. 05. 2009 10.05
Dvojni difuzor je prevara Browna. Renaultu so ga zavrnili, zato je šel razvoj v drugo smer. Ni možno dodati samo dvojni difuzor, treba je na novo razviti dirkalnik. Zato je RB zelo diskriminiran, čeprav se je Adrian podpisal pod večino najuspešnejših projektov v zadnjih letih, z izjemo rdečih pod Brownom (hm, spet ta zmuzljivi manipulator), ki so kao bili nenadkriljivi, seveda pri raztegovanju pravil. Ko je zmagoval Michalel je bilo pri scuderiji več ali manj vse nelegalno, le da je kot sedaj FIA to dovolila. Ne bi me čudile kakšne osebne povezave Browna in FIA.
cinik33@email.si
15. 05. 2009 20.51
FERARI LOHK ZMAGA ČE BO VOZU MIHAEL SCHUMAHER AL PA VETEL
klemen1111111
15. 05. 2009 17.18
jao res podcenjuje ferrarija res bi se mu smejou da bi se že to dirko k bo v monaku oba kimi pa masa stala na 1 in 2 mestu štartne vrste,ker v tko kratkem cajtu in sprememb na avtu so največi napredek pokazali prou oni:)pa še to brez dvojnega difuzorja!!!
fico77
15. 05. 2009 08.14
Japonci se pa po glavi tepejo
Covidus
15. 05. 2009 08.08
upam, da se bo Ferrari pobral
GENYUS
15. 05. 2009 07.47
KAKA ŽALOST JE POSTALA TOTA FORMULA...KO SI NOR!!! Schumacher pa zgodovina TAO SO BLI CAJTI NE PA TO ssRANJE
BorcS5
15. 05. 2009 07.23
No paziti pa se mora tudi Baričela, kr se bo fant kmalu skujal in se več ne bo hotu tok objemat z batonom in pol ne bo več tok lepih slik kot je ta zgoraj... hehe