Formula 1

Brawn poskuša zadržati Buttna

London, 26. 10. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef moštva Brawn GP Ross Brawn si želi, da bi svetovni prvak formule 1 Jenson Button tudi v prihodnji sezoni dirkal v njegovem moštvu.

Jenson Button in Ross Brawn
Jenson Button in Ross Brawn FOTO: Reuters

Britanski dirkač Jenson Button, ki je letos z ekipo Brawn GP osvojil naslov svetovnega prvaka v formuli 1, za zdaj še nima pogodbe za prihodnjo sezono. V preteklih dneh so novega svetovnega prvaka povezovali z ekipo McLarna, a je Britanec že po dirki v Braziliji jasno povedal, da si želi ostati v moštvu Brawn GP.

Šef moštva Brawn GP Ross Brawn je v intervjuju za BBC dejal, da bo naredil vse, da bi Button tudi v prihodnje dirkal za njegovo ekipo, seveda pa bodo morali pred podpisom nove pogodbe uskladiti plačo svetovnega prvaka in pa proračun za prihodnjo sezono. "Jenson je odličen dirkač in zavedamo se, da si ga želijo v številnih moštvih. Želimo si ga zadržati in upam, da bomo našli ustrezno rešitev," je dejal Brawn. "Za Jensona že imamo pripravljeno novo pogodbo, seveda pa mu le težko ponudimo plačo, ki bi ustrezala njegovemu statusu. Še vedno se dogovarjamo z njim, da uskladimo višino številke, ki so jo moštvo lahko privošči, seveda pa mora biti le-ta takšna, da bo z njo zadovoljen tudi Jenson."

Ekipa Brawn GP je letos poleg naslova svetovnega prvaka osvojila tudi konstruktorski naslov in tako že v krstni sezoni prišla do izjemnega uspeha.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CRX_98
26. 10. 2009 21.20
glede na anketo se vidi da M.S se vedno car!!! lp
zovec123
26. 10. 2009 19.43
upam da ostane!
served_chilled
26. 10. 2009 12.29
čist normalno da si želi višjo plačo...konec koncev je že star pa še želi si da bi si lahko kupil to kar imata Schumacher in Barrichello - privat letalo hehe :P ...drugače pa kje pa piše, da bo imel Brawn enako dober dirkalnik kot letos, mogoče pa katero drugo moštvo preseneti :)
Tom46
26. 10. 2009 09.03
v tisti anketi desno nima šumaher kaj iskati. mešate hruške z jabolki. amaterji!