Formula 1

Brawn: Napetost med dirkačema imamo pod nadzorom

Brackley, 07. 10. 2009 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ross Brawn se maksimalno trudi za nadzor napetosti med dirkačema ekipe Brawn GP ob zaključku letošnjega prvenstva formule 1.

Med Britancem in Brazilcem vlada napetost, saj si oba neizmerno želita prvič v karieri postati svetovna prvaka.
Med Britancem in Brazilcem vlada napetost, saj si oba neizmerno želita prvič v karieri postati svetovna prvaka. FOTO: Reuters

Do konca sezona sta le še dve dirki, dirkača ekipe Brawn GP pa glavna kandidata za letošnji naslov svetovnega prvaka. Jenson Button ima 14 točk prednosti pred Rubensom Barrichellom, ki na prihodnji dirki v Interlagosu cilja na zmago in želi boj za naslov podaljšati do zadnje dirke v Abu Dabiju. V primeru Barrichellove zmage na domači dirki mora Button osvojiti vsaj tretje mesto, če želi osvojiti prvenstvo.

Barrichello si v Braziliji želi le zmage in upa, da se bo prvenstvo razpletlo na zadnji dirki sezone.
Barrichello si v Braziliji želi le zmage in upa, da se bo prvenstvo razpletlo na zadnji dirki sezone. FOTO: Reuters

Šef ekipe Ross Brawn se zaveda, da ne more veliko storiti, da bi zmanjšal napetost med njegovima dirkačema, a pravi, da se trudi, da negativna napetost ne bi vplivala na celo ekipo. "Narediš kar lahko, da zmanjšaš napetost in pritisk, zato se s tem spopadam pazljivo, premišljeno in inteligentno. Paziti moram, da ta napetost ne vpliva na moštvo. A to je vse kar lahko naredim. Delati je potrebno čim bolje in čimbolj natačno, tako kot smo delali do sedaj. Letošnja sezona je imela veliko vzponov in padcev in pred vsako dirko je bilo izjemno težko napovedati kako bo šlo. Bilo je nekaj dirk, kjer smo pričakovali prevlado Red Bulla, a se to ni zgodilo, na drugih pa smo pričakovali našo premoč, ki je prav tako na koncu ni bilo."

Brawn je razkril nekolikšno skrb, da bo ekipa zaradi osredotočenosti na letošnji dirkalnik v prihodnji sezoni zaostala za najboljšimi, še posebej zato, ker je nekaj ekip nad razvojem letošnjih dirkalnikov že 'obupalo' in vse svoje trude vložilo v sezono 2010. "Prehod ne bo tako drastičen, kot je bil iz sezone 2008 v 2009. Koncept dirkalnika je precej podoben letošnjemu, le da bo kapaciteta rezervoarja za goriva večja in drugačne gume. Letos smo na stezi hitri in vemo kaj moramo storiti, da bo tako tudi drugo leto."

Brawn: 'Zmage in boj za lovoriko je ekipo neizmerno motiviralo.
Brawn: 'Zmage in boj za lovoriko je ekipo neizmerno motiviralo. FOTO: Reuters

Šef moštva Brawn GP priznava, da je zaradi uspeha v tej sezoni situacija v ekipi povsem drugačna kot v preteklosti. Ekipa iz Brackleya je doživela hud šok in negotovost, ko se je Honda pred letošnjo sezono odločila izstopiti iz formule 1. "Dobri rezultati so izjemna motivacija za vse člane moštva. Ekipa je že lani trdo delala in bila izjemno predana, a ko zmaguješ in se boriš za naslov svetovnega prvaka, ti da to še nek dodaten zanos."

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
10. 10. 2009 12.04
OrthodoX vsi ki komentiramo vemo kakšen je HAMILTON-SP-09.....pusti otroka naj ima veselje ;)
OrthodoX
10. 10. 2009 09.13
kdo je ki kaj sploh provociro šmrkavec sam provociraš pa pišeš bedarije itak vidiš da te vsi kritizirajo
OrthodoX
10. 10. 2009 09.11
hamilton sp 10 provokator si sam in me ne žali in ne piši od kod sem pa nevem kaj vse nacionalist otročji
HAMILTON-SP-10
10. 10. 2009 03.10
vednoprav kaj naj bom resen ko pa sta ti in soling edina ki piseta realne komentarje vsi ostali samo provocirajo nima smisla ce jih bom resno jemal bom se racunalnik razlomu da o alonsotu-champu in ortodox-u sploh ne govorim se vidi od kje sta in skoz provocirata to mata v krvi!!
served_chilled
09. 10. 2009 16.45
Domača dirka za Barrichella, button pa v slabi formi... obeta se zanimiva končnica
vednoprav
09. 10. 2009 12.15
HAMILTON-SP-10 - Ja seveda,bolje,da sem tiho. Včasih se mi zdi kot,da nimaš deset let.
spidi gonzales
09. 10. 2009 11.08
HAMILTON-SP-10...ti res neveš kaj je F1!!! a si že gledu katero dirko do konca mogoče?!? svašta
stroj1
09. 10. 2009 08.37
hamilton-sp-09 včasih je boljše bit tiho kakor pa da neumnosti skoz kvasiš :) premisli malo o tem ;)
HAMILTON-SP-10
09. 10. 2009 01.57
vi se kr delite norca jaz pa vem da se vednoprav strinja z mojim komentarjem!!
Xit
08. 10. 2009 17.46
@MaLi_BoG: po tvoji logiki bi moral biti prvak tisti z največ dirkami v karieri namesto tistega z največ točkami v sezoni. Kake pihaš. Sramota, da je Rubens tolk dolg v F1, pa ni uspel biti prvak. Pa ne zdaj spet da je za Šumija vozo, ker je bil vedno več deset točk za njim, torej mu tista ena zmaga iz Avstrije ne bi pomagala.
stroj1
08. 10. 2009 16.42
Soling se strinjam, ja.....še vedno po tihem upam da se mogoče vrne na kakšno dirko dve......zelo bi bilo zanimivo gledat če bi bil kos mladim dirkačem.....mislim da bi bil, seveda po veliko treningih in pripravah......
Soling
08. 10. 2009 13.54
stroj1, šumi je bil zmagovalni dirkač, o tem ni dvoma. Vendar je vozil v obdobju, ko Fia še ni imela tako pikolovsko izdelanih kriterijev..., pa ne mislim na njegovo drznost manevrov, vendar na dominacijo - premoč - rdečega bolida. Danes , ko Fia narekuje okvire konkurenčnosti bolidov, saj je radikalno zamrznila testiranja, poleg tega razmišla, da bi ustavila razvoj motorjev najmočnejših proizvajalcev (Mercedesa) in začela kaznovati dejanja, ki so bila nekoč povsem vsakdanja in običajna. S tem je naredila bolide precej nepredvidljive, a na nek način konkurenčnejše, saj so zkozi sezono vodilni dirkalniki izmenjujejo, glede na konfiguracijo proge... Seveda so še vedno odstopanja in tudi razlaga pravil je različno intepretirana, kar smo bili priča dvojnim difuzorjem. V takih pogojih pa tudi Šumi ne bi imel takšne dominance, čeprav bi bil pravgotovo v samem vrhu. Enostavno po standardih Fie ne bi imel tako dominantnega bolida. Temu smo bili že priča, zadnji dve njegovi sezoni, ko se je Fia že začela vmešavati in ovirati razvoj, na drugi strani pa le tega pospešiti pri slabših moštvih z namenom narediti jih konkurenčnejše. V filozofskem smislu to niti ni tako slabo, vendar zavira razvoj F1.
Alonso_champ
08. 10. 2009 13.41
spet ta HAMILTON SAMOSTOJNI PODJETNIK strela
stroj1
08. 10. 2009 08.47
Hamilton-sp-09 misliš da šumi brez baričela nebi osvajal naslove? :) In misliš da bi baričelo lahko osvajal naslove kakor šumi če bi bil on prvi voznik? :D Pa ti si vsak dan bolj smešen :D Upam na zanimiv razplet na zadnji dirki v abu dabiju :D
vednoprav
08. 10. 2009 07.48
Dober naslov - Brawn: Napetost med dirkačema imamo pod nadzorom Ko bo Rubinju ven vrgel bosta šla po lufti tako Brawn kot Button. He,he,he !
HAMILTON-SP-10
08. 10. 2009 01.35
barrichello si zasluzi saj je moral v letih ferrarija sumiju podarjat naslove!!!
MaLi_BoG
08. 10. 2009 00.22
želim barrichellu ker si kot star veteran zasluži bolj kot njegov moštveni tekmec....
F50
07. 10. 2009 23.27
Po mojem mnenju bo že petič zaporedoma v interlagosu padla odločitev o naslovu prvaka in prvak button Pa tudi čene bo vettel verjetno mogel enkrat startati 10 mest nižje in njegove možnosti bodo drastično nižje barrichello pa po mojem mnenju v istem dirkalniku ni toliko hitrejši od buttona da bi mu uspelo Moram pa priznat da upam da bi se ponovili napeti zadnji dirki iz leta 2007 in 2008 in da bi postal prvak vettel
Soling
07. 10. 2009 20.54
Ekipa Brawn si že zaradi odličnega bolida, ki je briliral v prvi polovici sezone zasluži naslov. In naslov si zasluži tako eden, kot drugi. Vettel je še mlad voznik in bo imel še priložnost pokazat svoje znanje. Sicer, če bi hotel izenačiti Lewisa glede SP, potem bi moral nasledje leto osvojiti naslov, saj če se ne motim je dve leti mlajši.
illusion.
07. 10. 2009 19.48
naj bo barrichelo!