Formula 1

Brawn GP z zagotovljeno prihodnostjo, dirkača prav tako

Brackley, 26. 08. 2009 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko se dirkači v karavani formule 1 pripravljajo na prestope za sezono 2010, bo pri ekipi Brawn GP dirkaška zasedba, kot kaže, ostala nespremenjena.

Ekipa Rossa Brawna si je zagotovila dovolj pokroviteljev, da bo brezskrbno sodelovala v formuli 1 še vsaj tri sezone. Sodelovanje z letošnjim največjim pokroviteljev Virgin pa se izteče ob koncu te sezone, saj se strani nista uspeli govoriti glede financiranja. Ob zagotovljeni prihodnosti moštva za vsaj nekaj sezon pa je šef moštva Ross Brawn namignil, da bosta tako vodilni v prvenstvu Jenson Button kot drugouvrščeni Rubens Barrichello najverjetneje obdržala sedeža tudi v prihodnji sezoni.

Dvojica, ki je ostala zvesta moštvu, tudi ko je Brawn izplačal Hondo, ima za seboj neverjetno sezono. Barrichellova prihodnost pri Brawnu je bila v zadnjem času sicer nekoliko negotova, saj je javno udrihal po ekipi zaradi izbrane taktike na nekaterih dirkah, a se je pobral s prvo zmago po skoraj petih letih v Valencii preteklo nedeljo. Brawn pravi, da je ekipa pripravljena začeti s pogajanji že po belgijski preizkušnji, ki bo ta konec tedna.

"Nimam dobrega razloga, da ju ne bi obdržal. Oba sta zelo dobra, zato se bomo po Spaju začeli bolj poglobljeno ukvarjati s prihodnjo sezono. Usedli se bomo in uredili zadevo," je povedal Brawn.

Jenson Button, Ross Brawn in Rubens Barrichello
Jenson Button, Ross Brawn in Rubens Barrichello FOTO: Reuters

Nick Fry (izvršni direktor ekipe) pa pravi, da letos za spremembo od lanske sezone, njihova odločitev ne bo imela nikakšrne povezave, za katero ekipo se bo odločil Fernando Alonso. "Če bomo imeli v moštvu tudi drugo leto Jensona in Rubensa, sem prepričan, da bomo zelo uspešni. Imamo dobro ekipo, zelo dober dirkalnik in izjemnega šefa ekipe, ki je osvojil že veliko naslovov. Letos za spremembo ne bomo čakali Alonsove odločitve. Kmalu se bomo odločili, a trenutno to ni naša prioriteta."

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Soling
26. 08. 2009 20.27
Mclaren je imel hiter bolid na Madžarskem in Španiji, a obe sta bolj zaprti progi, ki ju ne krasijo hitri ovinki. Tu je srebrn bolid dobro funkcioniral. Seveda ga je Hamilton gnal do konca. Belgija pa je kontradiktorna proga omenjenim in tu bo pravi pokazatelj, koliko je McLaren napredoval v aerodinamiki. Bojim se, da v tem elementu niso še napredovali tako močno, saj je bil na zaprti progi Madžarske, Hamilton neulovljiv, medtem ko v Španiji - za odtenek bolj odprta od Madžarske - pa ni bil najhitrejši.Belgija pa spada med hitre odprte proge, kjer ni nikoli dovojl podtlaka. Brawn pa nima kej menjat, saj ob vrhunskem bolidu in solidnima dirkačema lahko mirno vozi. Razen, če bi v slučaju Ferrarijeve menjave Kimija le ta bil na razpolago, ali pa morda Alonso?! Tu bi pridobil. Hamilton in Massa, pa tko ne bosta na voljo.
mclaren87
26. 08. 2009 18.43
Drugo leto bo na vrhu osamljen Mclaren, saj ima že letos proti koncu sezone enega najbolših bolidov, drugo leto ko pa bo obezen kers ga bo lahko lovil samo še Ferrari.
F50
26. 08. 2009 17.40
ciaobella 26.08.2009, 15:01 3 Saj so zmagovalna, oz. dobitna kombinacija... ...zakaj bi karkoli menjali? Se ti zdi da spadata button in barichello u zmagovito kombinacijo?? Mislim da bodo pri brawnu naslednje leto še krvavo potrebovali nekoliko boljša dirkača ker bo verjetno drugo leto bolj konkurenčen mclaren verjetno tudi ferrari pa renault več ne more bit tako slab kot je letos... Sej ne rečem da sta slaba dirkača a dejstvo je da če nimata najboljšega dirkalnika nimata možnosti Recimo barichello je zmagal le v tistih sezonah ko je bilo njegovo moštvo konstruktorski prvak - oziroma v sezoni 2001 mu celo ni uspelo
babylon
26. 08. 2009 15.57
...2010 ne bodo mel več take prednosti...se bo buton kislo držal....
FCL
26. 08. 2009 15.36
Lepo slišat, veliko sreče ne!
ciaobella
26. 08. 2009 15.01
Saj so zmagovalna, oz. dobitna kombinacija... ...zakaj bi karkoli menjali?