Formula 1

Brawn GP tudi v prihodnje z Mercedesom

Monza, 07. 09. 2009 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa formule 1 Brawn GP bo tudi v prihodnji sezoni strah in trepet konkurentov, saj se moštvu obeta podpis nove pogodbe s priznanim proizvajalcem motorjev Mercedes-Benz.

Ross Brawn
Ross Brawn FOTO: Reuters

Ekipa Brawn GP, ki je trenutno na prvem mestu v boju za konstruktorski naslov, si je denarna sredstva sponzorjev za naslednje sezono že zagotovila. Sedaj so blizu sklenitve nove imenitne kupčije. Z britansko ekipo bo nemški proizvajalec avtomobilov sodeloval tudi v prihodnje, poroča The Daily Telegraph. Pogovori za prevzem deleža ekipe naj bi bili že v polnem teku. Mercedes-Benz si svojo prisotnost v najpopularnejšem oktanskem športu na svetu želi še povečati in poziva druge ekipe, s katerimi imajo podpisane pogodbe (McLaren, Force India), naj jih ne skrbi.

"Naša pogodba z McLarnom je dolgoročna. Z njimi sodelujemo že polnih 15 let in nameravamo ostati njihov partner tudi v prihodnje. Kljub temu, da bomo podpisovali nove pogodbe, ostajamo zvesti našim dosedanjim partnerjem. Zelo smo veseli, da smo na začetku letošnje sezone lahko pomagali ekipi Brawn GP, saj smo jih tako najverjetneje rešili verjetnega konca. Oba, McLaren in Mercedes-Benz sta z nami zelo zadovoljna. Skupaj smo osvojili tri naslove svetovnih prvakov in enega konstruktorskega, prav tako smo osvojili ducate posamičnih zmag na dirkah,“ je zadovoljno povedal tiskovni predstavnik podjetja.

Mercedes-Benz naj bi svoje načrte za sezono 2010 razkril na VN Italije, čeprav še ni znano, ali se bo ekipa Red Bull Racing odločila prestopiti in zamenjati Renaultove motorje z Mercedesovimi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerajprav
07. 09. 2009 18.12
lepa slika se lepsi znak GO HAMILTON!!!