Formula 1

Barrichello v Williams, Rosberg v Brawn GP?

Suzuka, 30. 09. 2009 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju autosporta je dogovor med Rubensom Barrichellom in ekipo Franka Williamsa v zaključni fazi. Brazilski dirkaški veteran in mladi Rosberg bosta najverjetneje zamenjala sedeža.

Barrichello kljub odlični predstavi ni prepričal Rossa Brawna, da bi mu ponudil novo pogodbo.
Barrichello kljub odlični predstavi ni prepričal Rossa Brawna, da bi mu ponudil novo pogodbo. FOTO: Reuters

Ob zaključku letošnje sezone je Rubens Barrichello ponovno zaživel in se v šesti prestavi podal v boj za naslov svetovnega prvaka s svojim moštvenim kolegom pri ekipi Brawn GP Jensonom Buttnom. Barrichello, ki ima v lasti rekord največjega števila nastopov na dirkah za veliko nagrado, bo, kot kaže, v karavani formule 1 dirkal vsaj še eno leto.

Pri Williamsu cenijo Brazilčevo izkušenost.
Pri Williamsu cenijo Brazilčevo izkušenost. FOTO: Reuters

Čeprav si Brazilcu z letošnjo odlično predstavo na stezi ni uspelo zagotoviti podaljšanja pogodbe z moštvom Rossa Brawna, saj si ekipa iz Brackleyja v svoji garaži želi Nica Rosberga, so si ga predvsem zaradi izkušenosti zaželeli pri Williamsu. Pri Williamsu bodo pogodbo najverjetneje podpisali z novincem Nicom Hulkenbergom, zato se ekipa zaveda, da potrebuje vodilnega dirkača, ki bo razvijal dirkalnik in pomagal novincu. Barrichello naj bi že obiskal tovarno v Grovu, kjer so se pogovorili o načrtih za prihodnjo sezono ter se tudi že okvirno dogovorili.

Že minuli konec tedna v Singapurju tehnični direktor Williamsa Sam Michael ni skrival, da želi ekipa v prihodnjem letu v svojih vrstah novinca in nekoga z izkušnjami. "Izkušeni dirkači znajo nastaviti dirkalnik v želeno smer, novinci pa v ekipo prinesejo entuziazem. V vseh letih dirkanja v formuli 1 smo imeli pri Williamsu različne dirkače, tudi izkušene in novince in vsi imajo svoje prednosti in slabosti. Najpomembneje pa je, da so hitri, kar je za nas prioriteta."

Pri Brawnu bi si lahko premislili in Barrichella poskušali zadržati, če bo Button vztrajal z zahtevami po višjem honorarju.
Pri Brawnu bi si lahko premislili in Barrichella poskušali zadržati, če bo Button vztrajal z zahtevami po višjem honorarju. FOTO: Reuters

Dirkaški veteran je letos zmago slavil dvakrat in tri dirke pred koncem sezone zaostaja petnajst točk za Buttnom v lovu za svoj prvi naslov svetovnega prvaka. Čeprav je Barrichello zelo blizu dosegu dogovora z Williamsom, pa ni izključeno, da bi sodelovanje podaljšal z Brawn GP, če se ekipi z Buttnom ne bo uspelo dogovoriti glede višine honorarja.

Barrichello pa se po drugi strani verjetno zaveda, da si je bolje zagotoviti sedež pri Williamsu, namesto čakati do konca sezone, saj lahko na koncu celo ostane praznih rok.

Ekipa Franka Williamsa se je tudi pogovarjala z Robertom Kubico, a naj bi Poljak sprejel ponudbo Renaulta, kjer bo zamenjal Fernanda Alonsa, ki se seli k Ferrariju.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rizota
03. 10. 2009 16.15
moj willi pa res zmerj bl u drisko rine
antayla
01. 10. 2009 10.10
kakorkoli, drugo leto bo še zelo zanimivo tako, da se že zelo veselim, verjamem, da se vi tudi. Malo pomislite pare v posameznih ekipah za drugo leto. Tisti, ki obožuje ta šport bo prišel na svoj račun. peace
babylon
30. 09. 2009 23.32
..dobra stran Williamsa je, da se oba pilota med sabo na nož...to se ve. bistvene so konstrukt. točke...brez št 1 ali 2 ...Baricelo bo imel ferplay...
Alonso_champ
30. 09. 2009 17.41
a tud ce bo rubinho prvak ga zamenjajo? zanimivo
served_chilled
30. 09. 2009 17.32
Če bi se hoteli ravnati tako kot je rekel tehnični direktor Williamsa, bi morala Button in Rosberg zamenjati sedeža in potem bi mel Brawn mladega Rosberga z entuziazmom, in izkušenega Barrichella... sicer pa sta tako Rosberg kot Barrichello odlična dirkača tako da je fer menjava
f601
30. 09. 2009 15.44
pa kaj bo rosberg premlad je še za to
vednoprav
30. 09. 2009 13.00
Če bo Brawn GP drugo leto konkurenčen bo Rosberg Battnu izprašil rit .
warezovc@email.si
30. 09. 2009 12.34
kaj ma Barrichello tretjo puberteto?
antonino
30. 09. 2009 12.31
KAKŠNA PA BO FORMULA DRUGO LETO - VSAKA EKIPA BI RADA IMELA DVA SUPER VOZNIKA - KAKO BODO POTEM DOLOČILI PRVEGA IN DRUGEGA VOZNIKA.