Formula 1

Barrichello: Sedaj sem jaz na vrsti

Ljubljana, 22. 05. 2009 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rubens Barrichello je opozoril Jensona Buttna, da je prišel njegov čas za zmagovanje na dirkah.

Barrichello je špansko dirko pustil za seboj in se osredotoča na zmago na šesti letošnji dirki.
Barrichello je špansko dirko pustil za seboj in se osredotoča na zmago na šesti letošnji dirki. FOTO: Reuters

Button je zmago slavil na kar štirih od petih letošnjih dirk, Barrichellu pa se še ni uspelo povzpeti na najvišjo stopničko, zato je bil po zadnji dirki v Španiji zelo nezadovoljen z ekipo. A namesto, da bi se kujal zaradi dogodkov v Barceloni, se veteran formule 1 osredotoča na zmago na monaški preizkušnji ta konec tedna. Na četrtkovih prostih treningih je že dokazal, da je na ulicah Monte Carla hitrejši izmed obeh dirkačev ekipe Brawn GP. "Že od leta 2006 sva zelo izenačena. Ne verjamem, da bo Jenson vso sezono v ospredju. Lahko celo rečem, da je napočil moj čas. A štejejo dejanja, ne besede."

Barrichello pravi, da je bil po dirki za Veliko nagrado Španije zelo žalosten, ker mu ni uspelo zmagati. "Vsak dirkač v paddocku formule 1 si želi zmagati in jaz imam dirkalnik, s katerim mi to lahko uspe. Prevladoval sem na dirki, nato pa je bila nenadna sprememba taktike in Jenson je zmagal."

Brazilec ne verjame, da moštvo favorizira katerega izmed dirkačev.
Brazilec ne verjame, da moštvo favorizira katerega izmed dirkačev. FOTO: Reuters

Odločitev Rossa Brawna, da med dirko spremeni Buttnovo taktiko, je dvignila veliko prahu, da naj bi v moštvu favorizirali Britanca, kar pa je Barrichellu še kako dobro poznana zgodba iz časov, ko je pri Ferrariju dirkal ob Michaelu Schumacherju. Brazilec vseeno verjame, da Brawn ne bo nadaljeval z odnosom, kakršnega so imeli pri Ferrariju glede favoriziranja enega od dirkačev. "Tako je bilo včasih pri Ferrariju. Še Ross na to včasih ni ponosen. Oba sva dobila novo priložnost, da dokaževa, da je svoboda najboljša. Po dirki sem bil zelo čustven in sem povedal Rossu, da če so storili kar koli, da bi Jenson zmagal, sem se pripravljen takoj vrniti v Brazilijo in tam tudi ostati." Barrichello še pravi, da mu je ekipa obljubila enake pogoje za oba dirkača, s tem pa je zelo zadovoljen.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

psibuba
22. 05. 2009 15.29
pejt spat Barrichello ... odctopu bos toj to ... pa nejokej neki k se slepas ze od kar si v F1 ...
car_alonso
22. 05. 2009 13.50
"Prevladoval sem na dirki, nato pa je bila nenadna sprememba taktike in Jenson je zmagal." hehe kaj mu še ni potegnilo da je number 2??
Tristokosmatih
22. 05. 2009 13.04
svizec pa čokolado zavije.....
Heinekenx
22. 05. 2009 12.50
To govori, odkar je prvič sedel v dirkalnik. Mogoče je on na vrsti da zapusti F1?
Aslan
22. 05. 2009 12.19
Ah daj Barrichello... Najprej si se bunil pri Schumacherju kak si vedno drugi voznik, zaj se spet tu pri Brawnu. Bodi raje srečen da maš šanse še vozit v takiha dobrih dirkalnikih.
stroj1
22. 05. 2009 12.14
Rubinjo boš mogel nekaj pokazat najprej da boš prvi voznik :D
Tyr84
22. 05. 2009 12.00
Hahahah:)) Ne verjamem da bo kaj :)