Formula 1

Barrichello ekipo obtožil sabotaže

Nürburgring, 13. 07. 2009 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rubens Barrichello je moštvo Brawn GP po nemški dirki obtožil, da ga je strategija treh postankov na dirki stala zmage. Pravi, da je nedeljska predstava priročnik, "kako zavoziti dirko".

Barrichella je v nedeljo ekipa povsem razburila.
Barrichella je v nedeljo ekipa povsem razburila. FOTO: Reuters

Dirkaški veteran je sicer vodil v prvem delu dirke, nato pa padel na šesto mesto, saj se je ekipa Rossa Brawna odločila za strategijo treh postankov tako za Rubensa Barrichella kot tudi za Jensona Buttna, medtem ko so šli najhitrejši štirje dirkači po gorivo le dvakrat. "Izjemno sem razburjen nad razpletom. Pokazali smo, kako se izgubi dirko. Storil sem vse, kar sem moral, vključno s tem, da sem bil v prvem ovinku prvi. Moštvo me je pravzaprav stalo dirke. Če bomo tako nadaljevali, bomo izgubili obe prvenstvi, kar bi bilo grozno," je po dirki po ekipi udrihal Brazilec.

Čeprav se je taktika treh postankov v boksih izkazala za napačno na Nürburgringu, bi Barrichello vseeno ciljno črto prečkal četrti, če ne bi imeli težav z dolivanjem goriva. "Če sem odkrit, si bolj kot vse želim, da bi šel lahko takoj domov. Ne želim videti nikogar iz ekipe, saj bi se pogovarjali tja v en dan. In tega nočem poslušati. Izjemno sem razburjen!" Po deveti dirki sezone je Brazilec z drugega padel na četrto mesto v prvenstvu. Prehitela sta ga oba dirkača Red Bulla Sebastian Vettel in Mark Webber, ki sta na nedeljski dirki tudi dominirala.

Ross Brawn je Brazilcu odvrnil, da je bil tako ali tako prepočasen za zmago.
Ross Brawn je Brazilcu odvrnil, da je bil tako ali tako prepočasen za zmago. FOTO: Reuters

Na Barrichellove razburjene izjave je odgovoril šef ekipe Ross Brawn: "Menim, da je Rubens zelo zafrustriran dirkač. Včasih se pač kljub vloženemu trudu dirke tako končajo. Pozneje smo mu razložili, kaj se je dogajalo, in menim, da je doumel. Pomiril se je." Britanec je še dodal, da dirkaški veteran očitno ne razume, da za zmago niti ni bil dovolj hiter. "Rubens je odpeljal šele 11. čas dirke. S takšnim ritmom ne moreš zmagati, ne glede na strategijo. To je enostavno nemogoče."

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

braby
15. 07. 2009 17.15
Očitno je na tej strani preveč mladih,ki ne poznajo zgodovine F1...
Krajnc1994
15. 07. 2009 15.53
zaj pa očitno začenja redbull prevladat :D nwm ka bo z brawn gp upam sao da nebojo ne konstruktorski prvaki in da button nebo prvak!
Glod
14. 07. 2009 22.20
Button kopira Barichelove nastavitve kr si še kr ne zna avta nastavit :p. Barrichelo je pa itak calimero :p
braby
14. 07. 2009 21.37
Dejstvo pa je, da je Button po njegovi prvi sezoni veljal za čudežnega dečka iz Anglije, a žal takrat Williams ni bil konkurenčen(mecacrome motor), s prestopom v takratni BAR pa ni naredil neke poteze. Če ne bi vsa ta leta vozil "samokolnice", bi tudi lahko precej več storil. Vsekakor pa dokazuje Rubensu, da le ni bil zastonj druga violina za Schumijem! Kar se pa tiče primerjave Rubens-Felipe.... Fantje, bo pa treba kakšne prave izjave slišat, prebrat, ne pa samo naslove člankov, da si boste pravo sliko izrisali. Fant ni niti približno podoben Rubensu!!
459261
14. 07. 2009 21.16
a rabiš da to veš koga poznat?samo spremljaš formulo in vidiš,butn 10 let nič,baričelo 13 let nič.torej? z 3x boljšim avtom lahko vsak zmaguje za šalo,ampak fora je v tem da butn rabi 5x boljšega,če je 3x,potem je tam kjer je bil nazadnje.
TK-TITO
14. 07. 2009 19.42
Xit in stroj1 še vedno se nemorem strinjati z vama. Ponavljam da sem navijač Ferrarija in ne voznikov, vendar se mi vseeno zdi da delate Massi nekako škodo ko "pljuvate" po njem. Ja kar se tiče tiste zabave se to tudi meni zdi bolano-neumno da se pljuva na Šumija, saj je prav on Massi nekako zagotovil mesto pri Ferrariju in mu marsikaj pokazal. Če se je pa to res zgodilo pa nisem popolnoma prepričan saj kolikor vem mu še Šumi vedno pomaga z nasveti in lepo je to od njega da svoje znanje nekako prenaša naprej. Da bi se pa Massa pritoževal kakor Rubens pa prav gotovo ne drži, saj se Massa ne pritožuje nad moštvom se je pa nad dirkalnikom v smislu odpovedi motorja in s tem se ni nič zlagal. No toliko o tem kaj si jaz mislim da se ta dva dirkača ne da primerjati. Jan95 res nevem kje si ti lani spremljal F1 ( pa brez zamere ), ampak da poveš tako bedarijo je pa malo žalostno, ker s tem se res nikakor ne morem strinjati s tabo. Zakaj pa ne pa ti je že zelo lepo povedal "MSchumacher".
Lan__
14. 07. 2009 16.19
@459261: Na podlagi koliko izkušenj vožnje F1 in poznanstva obeh pa je ta tvoj komentar? :P
459261
14. 07. 2009 15.40
še 100 krat imam potrjeno da je button brezvezen dirkač brez pravega talenta,čisto povprečje oz začelje,samo poglejte si,ko avto ni 5 klas boljši od drugih nima za kofe,srečo sta imela oba z rubensom v soboto na ql,da se je ulilo minuto pozneje,niti med 10 nebi bila...za rubenska nimam besed,brezvezni počasnež brez talenta za dirkanje,pač pa za jokanje,pojma nima z butnom vred.
Xit
14. 07. 2009 15.24
@Tito2009: 1) Nekako ne morem pozabiti, da sta Barrichello in Massa na Ferrarijevi zabavi skupaj javno pljuvala Schumacherja. Vzrok je bil v tem, da sta bila oba druga violina pri Ferrariju (to je seveda bila strategija Ferrarija). 2) Lani pa je Massa zaradi odpovedi dirkalnika večkra jokal, kako nezanelsjive dele mu dobavljajo in to vedno ravno njemu. Zakaj ravno njemu? A to zate ni pritoževanje in jokanje? Jst sem se že spraševal, če tip namenoma uničuje avte. 3) Letošnje izjave, ko so mu nalili premalo goriva. Ojoj. Tip sploh ni upošteval navodil moštva, pol pa joka! Vesel sem, da ni prišel v formulo še Bruno Senna, ker pol bi mel pa že tri jokice (mislim Brazilce) v karavani :-) P.S. pa ne se opravičevat, ker je prav, da ma tudi Masa zagovornike in navijače ;-)
MSchumacher
14. 07. 2009 14.58
Jan95, spomni se Madžarske, potem Singapurja, Avstralija. Na teh treh dirkah ga je izdal avto. Tako v Singapurju kot na Madžarskem je bil v popolni šansi za zmago. V Avstaliji je pa še bil enako problem avta, ter malo tudi nejgova krivda zaradi enega zasuka v začetku dirke..to je pa vse.. in ne govori če ne veš točno...
wrfff
14. 07. 2009 11.59
@Tito2009 Lani Massa, ni imel niti sekunde šanso, da osvoji naslov prvaka, no mogoče na zadnji dirki, ampak zelo malo možnosti. Massa se je približeval Hamiltonu zaradi, njegovih kazni, (SPA) in pa zaradi nespametnosti (Kanada) mladega Hamiltona. In lani ni izgubil naslova zaradi moštva, ampak zaradi sebe, kajti njihov avto, je bil skoraj enako dober, če ne šele boljši, vendar je bil Hamilton boljši voznik. Massa=Barrichello, oziroma zelo veliko podobnosti je med njima.
stroj1
14. 07. 2009 11.00
tiro2009 Xit ima prav.....kje si videl kimija da se kaj čez moštvo pritožuje?!? nikoli....on pač pove da je naredil napako in konec....massa pa joka, da moštvo to, pa moštvo ono.....malo si poglej potem članke z masso, pa boš videl kje, kak pa zakaj ;)
TK-TITO
14. 07. 2009 10.32
Xit ne bi midva sedaj o tem kdo koliko časa spremlja formulo ! Sem navijač Ferrarija od kar spremljam F1 in sem tudi zelo vesel dobre uvrstitve ne glede na voznika. Osebno nisem nikjer zasledil da bi se Massa pritoževal nad svojim moštvom ( niti lani ko je izgubil naslov zaradi napak moštva ), zato ne pisat nekaj kar ni res. Če se pa slučajno motim mi napiši eno izjavo Masse ko je govoril čez svoje moštvo, vsaj eno in se bom takoj opravičil vsem ki ste imeli prav.
Xit
14. 07. 2009 10.17
@ Tito2009: Imaš pa kratek spomin, al pa si šele letos začel gledat F1. Massa se je pritoževal, ko je zmagoval Kimi in se je pritoževal tudi prej, ko Kimija še ni bilo pri Ferrariju. Sicer sem navijač Ferrarija in sem vesel, če Massa ali Kimi dobr dirka. Ampak Kimi in Schumi nista nikdar jokala! Barrichello je tudi prej jokal pri Ferrariju, zdaj pač joka drugje. To smo v komentarjih napovedali že aprila in vse se uresničuje. Barrichello pač nikoli ne vidi vzroka za slabo uvrstitev pri sebi in ne vem zakaj je prepričan, da je najboljši?!?
stroj1
14. 07. 2009 08.56
mark50 meni tudi ni jasno povsem.....mislim da se jim ne obrabljajo gume tako zelo kak ostalim....recimo ferrariju se zadnje gume zelo obrabljajo zaradi kersa.....naj si kers dajo not in bojo se jim bolj obrabljale/segrevale :D
mark50
14. 07. 2009 00.48
še nekaj. enkrat mi že ni bilo jasno kako da se gume pri brawnu ne segrejejo pri 300 km/h na delovno temperaturo in morata sredi dirke vornika vijugati po stezi da bi vsaj malo ogrela prezeble gume. kaj jih imajo v hladilniku pred dirkO ? vedno je prej problem ohladiti. zakaj pa drugim gretje deluje. še preveč se ogrejejo se mi zdi. To mi nebo verjetno nikoli jasno. pa vsi imajo iste gume. mi lahko gdo to bolj strokovno razloži ?
mark50
14. 07. 2009 00.43
sigurno so rubensa za.ebal v boxih. mogoče nebi bil prvi , bi pa lahko bil vsaj 3.ali 2. vendar glede na kazen webra bi verjetno zmagal. ker se nebi pusto kar tako prehiteti. Tu se poplonoma strinjam z njim. seveda če ni bilo kakega zelo tehtnega razloga za take odločitve. jas bi tudi penil. pa jokica gor ali dol. bodite pošteni. vi bi v takem slučaju streljali na svoje tehnike , hehe ( mislim na tiste ki ga sedaj zmerjate z jokico )
MSchumacher
13. 07. 2009 22.05
sony25, ti z Mercedesovo prikazno sliko ne boš nikomur od nas Ferraristov solil pameti o Massi. On ne naredi drugega, kot, ko ga mediji vprašajo kakšno pozicijo na dirki bi napovedal, reče ponavadi narobe (kot da ima to kaj veze s čim ) potem se izide malo drugače, vi pa pljuvate. Tako da dajte že s tem mir, če nimate niti najmanjšega pojma.
sony25
13. 07. 2009 21.43
Se en dokaz, da je jokica! Massa pa tut! Ce jima kaj negre, isceta krivce drugot, sam pri sebi ne!
Goran Jovi?
13. 07. 2009 20.07
U to so pa težke besede. Je pa res da v moštvu ne moreta biti dva dobra dirkača. Samo spominimo se Alonasa in Hamiltona pa še kakšen dirkaški par v moštvih bi se našel.