Formula 1

Badoer ima podporo dirkačev

Valenica, 23. 08. 2009 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači formule 1 so podprli Italijana Luco Badoerja po sobotnih kvalifikacijah za Veliko nagrado Evrope v Valencii, čeprav je bil Ferrarijev dirkač povsem na dnu časovne razpredelnice.

Dirkači od Italijana niso pričakovali nič več.
Dirkači od Italijana niso pričakovali nič več. FOTO: Reuters

"Menim, da se je dobro odrezal," je svetovni prvak Lewis Hamilton dejal o 38-letnem testnem dirkaču, ki bo danes po skoraj desetih letih ponovno tekmoval na dirki. "Ni se zaletel v zid, ampak je ostal na stezi. Izjemno težko je nadomestiti Felipeja Masso. Dirkal ni že deset let in vsak, ki se po tolikšnem času vrača na stezo, bi imel težave. A menim, da mu gre dobro, saj je dirkalnik uspel obdržati na stezi in postopoma bo ujel ritem."

Hamilton, ki bo naskakoval drugo zaporedno zmago, podpira Badoerja.
Hamilton, ki bo naskakoval drugo zaporedno zmago, podpira Badoerja. FOTO: Reuters

Luca Badoer je zamenjava pri Ferrariju za Brazilca, ki se je pred štirimi tedni na kvalifikacijah v Budimpešti huje poškodoval. Sprva so rdeči za pomoč prosili sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, ki pa se je moral na koncu svojim uslugam odreči, saj ga muči stara poškodba vratu.

Heikki Kovalainen (McLaren Mercedes) meni, da je v moderni formuli 1 izjemno težko sesti v nepoznan dirkalnik in dosegati hitre čase. "Ne vem, če bi lahko od njega pričakovali kaj drugega. Včasih gume potrebujejo več časa, da se ogrejejo ali pa se pregrejejo in v takšnih razmerah je težje dirkati v primerjavi z nekoč, ko so se gume nemudoma ogrele na pravo temperaturo. Menim, da to zlahka zbije dirkačevo samozavest."

Strinja se tudi dirkač Toyote Jarno Trulli. "Vsi vemo, kako težko delo imamo. Ljudje, ki tega športa ne poznajo od blizu, bi verjetno od njega pričakovali več. Mislim, da mora uživati v svojem delu in postopoma dati vse od sebe, saj se čudeži ne dogajajo."

Badoer po tihem verjetno upa na kakšno točko.
Badoer po tihem verjetno upa na kakšno točko. FOTO: Reuters

Badoer v svoji karieri dirkača formule 1, kljub nastopom na 49 dirkah, še ni osvojil niti ene same točke. Danes bo prvič po petnajstih letih s ferrarijem startal Italijan. Po sobotnih kvalifikacijah 38-letnik ni skrival razočaranja, saj je njegov moštveni tekmec Kimi Raikkonen v enakem dirkalniku osvojil šesti kvalifikacijski čas. "Nikoli ni prijetno biti zadnji, a ta konec tedna je zame nekakšno testiranje. Danes pa je pomembno, da prečkam ciljno črto. To je moj edini cilj."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mark50
24. 08. 2009 18.45
Pa vsaj je itak vseeno. sezona je za ferari letos zafurana. je bla še z maso pa bo sedaj s tembadoerom. Ni kriv da je zadnji in ni pomembno če je zadnji. Naju se raje pri ferariju osredotočijo na naslednjo sezono. sevda sami italjani ne bojo nič naredili. še nikoli (skoraj) niso pa ne bodo. so preveč balkanski oz črnogorski ( hehehe ) si bodo pač morali kakega angleža ali nemca v štab nabavit.pol mogoče bo kaj iz njih. !
Ivan Jurkovi?
23. 08. 2009 22.26
Badoer je izpolnil pričakovanja. Odvozil je 57 krogov na neznani progi in spoznaval avto. Na dirki mu je uspelo krepko popraviti čas s kvalifikacij, kar kaže na to, da uspešno napreduje.
dusan72
23. 08. 2009 15.07
Upam, da boste zdaj zaprli kljune tisti, ki pravite da dandanes lahko vsaka opica vozi F1 bolid. Človek ima mnogo let izkušen, dirkalnik tudi ni slab, pa mu še vedno ne gre. Ja, za dobre rezultate je še kako pomemben tudi dober voznik.
Jože Pernek
23. 08. 2009 15.06
Badoer ima podporo dirkačev Popolnoma jasno, če pa mu je garantirano zadnje mesto!