Formula 1

Suzukija mika vrnitev v 'klub piranh'

Tokio, 06. 05. 2009 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Stane Kos
Komentarji
8

Nekdanji lastnik ekipe formule ena Aguri Suzuki je lani ob tem času zaradi finančnih težav zapustil svet formule ena, ki ga je opisal kot "klub piranh, v katerega ne želi več namakati svojih prstov". A očitno si je Japonec premislil.

Bo Suzuki skupaj s Takumo Satom ponovno zaplaval med piranhami?
Bo Suzuki skupaj s Takumo Satom ponovno zaplaval med piranhami? FOTO: Reuters
Njegova nič kaj skromno po njem imenovana ekipa Super Aguri F1 je v formulo ena vstopila v sezoni 2006 in v njej ostala prihodnji dve leti in štiri mesece. Honda je takrat svoji hčerinski ekipi zaprla denarno pipo in le zaradi donacije Bernija Ecclestona sta oba dirkalnika še nastopila v Barceloni, prizorišču prihajajoče dirke ta konec tedna.

A še na turški dirki varnostniki niso dovolili vstopa Suzukijevim tovornjakom: Japonec je takrat na poslovilni tiskovni konferenci užaljeno dejal: "Sodobna formula ena je klub piranh in v njem ne želim več namakati svojih prstov.“

Ekipa Super Aguri F1 je bolj kot z rezultati prah dvigovala s samurajskimi vožnjami Takume Sata in kroničnim pomanjkanjem finančnih sredstev.
Ekipa Super Aguri F1 je bolj kot z rezultati prah dvigovala s samurajskimi vožnjami Takume Sata in kroničnim pomanjkanjem finančnih sredstev. FOTO: Reuters

A Suzuki si je v slogu pregovora, da se zarečenega kruha največ pojé, očitno premislil: po uvedbi 'prostovoljnega' proračuna v višini 44 milijonov evrov, ki ga Mednarodna avtomobilistična zveza FIA uvaja prihodnje leto, je v intervjuju za japonski športni časnik Sankei Sports priznal, da ga mika vrnitev: "To sploh ne bi bilo težko izvesti in vsekakor bi se pod novimi pogoji rad vrnil v formulo ena,“ je rojake na noge spravil Suzuki, ohrabren z novim pravilom, ki prihodnje leto dopušča nastop 26 dirkalnikov, torej trem novim ekipam, vstop v to elitno tekmovanje.

Z eno od novih ekip upa na svoj dokončen preboj v formulo ena tudi Bruno Senna, nečak Ayrtona Senne.
Z eno od novih ekip upa na svoj dokončen preboj v formulo ena tudi Bruno Senna, nečak Ayrtona Senne. FOTO: Reuters

Svoj interes za vstop v formulo ena so poleg lani ustanovljene ameriške ekipe USF1 pokzali še pri Loli, Prodrivu in moštvu iSport, s katerim je Timo Glock leta 2007 osvojil naslov v seriji GP2, lani pa so bili zelo blizu naslovu tudi z Brunom Senno.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

supreme@mail386.com
07. 05. 2009 11.36
Jan95@.....to bo ja !!!!! po tvoji logiki bi lohk biu najboljs motor tud Dacia, sam da vodi u prvenstvu !!!!!
vednoprav
06. 05. 2009 22.58
MSchumacher - Ne se preveč jezit ,to se nam vsem dogaja. Je pa res ,da je to edina stran poleg drugih ,ki jih obiskujem ,da brišejo korektne komentarje
grajbos
06. 05. 2009 17.56
Uf, še en konkurent ekipi Ferrari...
wrfff
06. 05. 2009 17.46
@supreme Mercedesov motor je trenutno najboljši v konkurenci, če še ne veš tega. Ne Toyotin, ne Ferrarijev ampak motor s katerim trenutno vozi vodilni v prvenstvu Button. Upam da ne bo spet samo za kakšno leto...
car_alonso
06. 05. 2009 15.44
čim več ekipm čim več dirkalnikov čim boljše in napete dirke:) naj kar pridejo jih podpiram!!!
PPN
06. 05. 2009 12.27
Supreme. Jaz bi imel taki motor za moj avto. po taki ceni iz kinderbelice! :):
supreme@mail386.com
06. 05. 2009 11.39
ziher bo meu mercedesov motor ! to zdej po novem tk u kinder jajcki dobis.......
MASSSS
06. 05. 2009 09.49