Šport

Etto ne ve kdo je Tuđman

Zagreb, 13. 11. 2007 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na hrvaškem se z vso hitrostjo bližajo vrhuncu volitev za prvega moža vlade, aktivni pri kampanjah pa so tudi športniki.

Prvaka HDZ-ja Ivo Sanader in SDP-jev prvak Zoran Milanović dnevno bijeta neizprosen boj za štiriletni mandat hrvaškega premiera, športniki pa se vse bolj aktivno vključujejo.

Etto (levo) ne pozna hrvaških politikov.
Etto (levo) ne pozna hrvaških politikov. FOTO: Reuters

Tako je domala dve tretjini hrvaške rokometne reprezentance na strani HDZ-ja, medtem ko je v športnih krogih zelo malo tistih, ki bi bili na strani SDP-ja. Tudi najbolj vroči hrvaški nogometni liki, ki igrajo za Dinamo pa so bolj naklonjeni stranki Iva Sanadra. Med simpatizerji pa je tudi Oelilton Araujo dos Santos – Etto, temnopolti nogometaš pa je na strani HDZ-ja, ker so se tako odločili njegovi soigralci.

Brazilec ni vedel niti kdo je bil hrvaški predsednik.
Brazilec ni vedel niti kdo je bil hrvaški predsednik. FOTO: Reuters

Novinarji so zato Brazilca povprašali če ve kdo je šef SDP-ja in je dejal, da menda zagrebški župan Milan Bandić, pa mu je novinar Jutarnjega lista odvrnil, da je to Zoran Milanović, ob vprašanju če ve kdo je bil Franjo Tuđman pa je dejal, da nima pojma. Kljub temu, da je glavna politična tv zvezda sivolasa Jadranka Kosor je Etto dejal, da nima pojma kdo je ona. Kljub vsemu pa je igralec Dinama pojasnil, da je na strani HDZ-ja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scorpion777
24. 03. 2009 10.10
deattack 14.11.2007, 01:27 0 sam res .. se strinjam, jst tuđmana poznam sam kokr zlocinca., v treh besedah: bljesak in oluja. sinko slabo se spoznaš na pojme kot sta bljesak in oluja, raje se pozanimaj o temah, ki jih ne poznaš dobro in šele potem komentiraj, ker izpadaš zelo smešen!
deattack@email.si
14. 11. 2007 01.27
sam res .. se strinjam, jst tuđmana poznam sam kokr zlocinca., v treh besedah: bljesak in oluja.
elvog19
13. 11. 2007 19.33
Ja kaj je tle čudnega? Je že kdo kdaj videl bistrega nogometaša? Ne vem pa, zakaj bi nekdo moral poznati nesojenega Haškega obtoženca.