Šport

EBEL: Zmaga Jeseničanov

Linz, 12. 11. 2006 21.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 20. krogu avstrijske hokejske lige EBEL so hokejisti Jesenic v gosteh premagali Linz s 3:0.

Tomaž Razingar je za Jesenice dosegel dva zadetka
Tomaž Razingar je za Jesenice dosegel dva zadetka FOTO: POP TV

Hokejisti Acroni Jesenic so v 20. krogu hokejske lige EBEL v gosteh premagali avstrijski Linz s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) in se na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice izenačili z Dunajčani. Dva zadetka je tokrat dosegel Razingar, ki je bil tudi podajalec pri golu Pareja.

Za navijače Acroni Jesenic ni važno kje njihovi ljubljenci nastopajo, oni so tam. In tudi na gostovanju v Linzu ni bilo nič drugače. Petdeseterica v rdeče drese odetih "red steelersov" je z glasnim vzpodbujanjem svoje ljubljence bodrila ves čas tekme, najbolj pa so jim pomagali v prvem delu, ko so imeli gostje že po štirih minutah na ledu dva igralca manj, a je bil Seamus Kotyk nerešljiva uganka za domače napadalce.

Številne izključitve v prvem delu, predvsem na jeseniški strani, so pomenile več ali manj obrambno igro Kopitarjevih varovancev, toda vseh trinajst strelov z vseh mogočih položajev je jeseniška številka 1 uspešno ukrotil. Svoje so dodali še igralci v polju z zares požrtvovalno igro in borbenostjo. Zavoljo številnih izključitev so imeli hokejisti Acronija bolj malo možnosti za razvitje svoje igre, toda bolj pomembno je bilo, da so vzdržali uvodni nalet domačih, žal pa niso izkoristili dveh številčnih prednosti na ledu.

Železarji so svoje delo opravili imenitno
Železarji so svoje delo opravili imenitno FOTO: POP TV


Drugače je bilo v nadaljevanju. Razingar je že po vsega minuti in osmih sekundah drugega po hitrem protinapadu dela zatresel domačo mrežo in še bolj spodbudil jeseniško navijaško četico ob Donavi. Domači so nato vse sile usmerili v napad, a je bil jeseniški čuvaj mreže vnovič imeniten, gostje pa so imeli tri imenitne priložnosti, najlepšo pa je na polovici drugega dela zamudil "rdeči 9", ki se je sam znašel pred Patrickom Machreichom, a je bil slednji uspešnejši. Tako kot tudi pri strelih Foxa in D. Rodmana, ko so imeli Jeseničani veliki priložnosti za povišanje rezultata.

V zadnji tretjini bi se po vsega dvajsetih sekundah vse lahko zasukalo. Kelly se je sam znašel pred Kotykom, toda zmagovalec je bil Kanadčan v vratih Gorenjcev, ki je imel očitno svoj večer in še drugič v sezoni dosegel "shootout."

Domači so v nadaljevanju poskušali bolj na silo, toda takšna igra se jim ni obrestovala, na drugi strani pa so Jeseničani mirno igrali v obrambi, na visokem nivoju pa je bila tudi disciplina, ki je na takšnih gostovanjih še kako pomembna. In tudi ko imeli na ledu igralca manj, so "železarji" svoje delo opravili imenitno. Ko pa je natanko pet minut pred koncem, le dve sekundi po vrnitvi izključenega Storeya na led, zadel Pare, sta bila novi točki zelo blizu. Piko na i vnovični odlični predstavi, ki jo je končno kronal z dvema zadetkoma, je postavil Tomaž Razingar in razveselil svoje soigralec, trenerja in zveste navijače.

Ledna Dvorana, gledalcev 3500, sodniki: Wohlgenannt, Hollenstein, Winter (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Razingar (Vidmar, Polončič, 22.), 0:2 Pare (Razingar, Polončič, 55.), 0:3 Razingar (Vidmar, 59.).
Kazenske minute: Liwest Linz 10+10, Acroni Jesenice 18 minut.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rosomoh@email.si
13. 11. 2006 14.59
Lisjak,lisjak....ta jih rešuje.
Vegos
13. 11. 2006 14.40
Švedski in ruski, težka bo. V obrambi je še vedno preveč prepiha za kaj takega, čeprav ko Kotyk zaklene, zaklene. Ampak beki so pa včasih prav trapaste napake delali.
uros@najsplet.com
13. 11. 2006 14.19
jesenicani imajo letos fantasticno mostvo...mislim da bi se lahko kosal tudi v svedski in ruski ligi...upam da se olimpija pobere, mocno okrepi in nasledne leto vkluc v ebel
Vegos
13. 11. 2006 01.37
Resnica je to da Jeseničani igrajo hokej, ki je vsaj dva nivoja višji od tistega, ki ga igra Olimpija. Me prav zanima če bi Olimpiji uspelo zmagat v Salzburgu.
jackoo
13. 11. 2006 01.32
Vegos, če bi biu js kdaj tle gor žaljiv bi me že zdavnj skenslal na uredništvu.. Mal strpnosti in resnice ti neb škodil, resno.
Vegos
13. 11. 2006 01.08
Giovanne, resno...ne bodi žaljiv.
jackoo
12. 11. 2006 23.42
Od kdaj pa na gorenskem poznate življenje?
hot-shot69
12. 11. 2006 23.14
Na tak bedn način me pa že ne boš dobu, da se bom kregov s tabo. Eni imamo življenje in nam ni treba imeti stike z drugimi ljudmi samo preko 24ur.com. Ciao loser!
jackoo
12. 11. 2006 23.03
Jeseničani so mogoče res ˝dobri˝ v hokeju, ampak to ni nilč v primerjavi z Olimpijo. Gremo LJ!
hot-shot69
12. 11. 2006 22.50
Svaka čast, igrajo visoko nad mojimi pričakovanji.