Šport

Đoković: 'Kosovo je Srbija!'

Ljubljana, 22. 02. 2008 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Razglasitvi Kosova kot samostojne države odločno nasprotuje tudi srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Kosovski parlament je v nedeljo 17. februarja razglasil neodvisnost in večinsko albansko prebivalstvo v pokrajini je praznovala dolgo v noč. V srbski vladi pričakujejo, da bo bitka za ohranitev Kosova kot sestavnega dela Srbije kljub temu še dolgotrajna. In medtem ko je večji del evropskih držav že priznalo Kosovo, se je politično opredelil tudi srbski teniški zvezdnik in zmagovalec Odprtega prvenstva Avstralije Novak Đoković.

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
01. 03. 2008 18.11
-1
srbe je potrebno naučiti kulture in dijaloga. za kako stoletje bojo manjšina pa se bojo naučili
madeen.jibreel@gmail.com
27. 02. 2008 04.07
znaci sad posto nemaju vise alternativa u potilici, moraju da sportase uvaljuju da brane ono sto ionako njihovo nije...djokovicu, igraj tenis, mani se politike
Joško82
22. 02. 2008 19.59
Prosim odgovorne na 24.com, da v bodoče takšnih novic ne dajejo pod rubriko ŠPORT, ker sem NE SPADA!!!! in nima nobene veze s športom!!! S tem samo širite nestrpnost tudi na druga področja.... kar pa je z vaše strani navadna svi*******
kritika@email.si
22. 02. 2008 19.52
Kljub krivicam, želim vsakomur dobro ampak zapomnite si, da je to šele začetek morije, ki jo bomo občutili tudi mi. Velesile nam diktirajo življenja zaradi lastnih interesov in nas hujskajo ene proti drugim. Saj poznate tisto staro, modro strategijo vladanja, ki ga mimogrede ZDA učinkovito uporabljajo že desetletlja: DELI IN VLADAJ! Ampak nekega dne bo tudi tega konec, ker se že dolgo časa nabira kritična masa po celotnem svetu. Povsod, kjer so bile ZDA puščajo za seboj krvavo sled in povsod, kjer končajo svojo pot, je puščava...
luki1000
22. 02. 2008 19.36
budda kaj pa ti mesas zdj politiko in vero?
budda
22. 02. 2008 19.31
kriss714 vidim, da kompatibilnost zate pomeni lezti drugim v ritko. rupel je pravi mojster v tej disciplini...samo si pa fajn začeu temo, zakaj so vedno bili srbi pain in the ass; zato, ker se niso hoteli nikoli podrejati. z južne strani islam pritiska, zahod in sever pa katolicizem.
luki1000
22. 02. 2008 19.30
hardagen ne se bat k ma rupel mocan hrbet tako kot v tem primeru k ga ti navajas bi se jst navedu da bi tudi zveza nato naredila isto potezo pa bi vidl kdo bi potem jecljal mimogrede ta tvoja mocna rusija ni kos eni majhni ceceniji
somebody_87 zaboli me đon šta si ti. To nije bitno. Možeš se ti prepucavat od jutra do sutra. Ali kosovo je nezavisno druže moj ! Zdaj pa lahko zaplešeš sirtaki s kakšnim atlasom srednje evrope:*
r_hardegen@yahoo.com
22. 02. 2008 18.38
@kritika se strinjam s tabo Sicer pa bi bilo zanimivo videt Rupla kako bi jeclal, ko bi Rusija malo zarožljala, poslala par sto su-jev pa par tisoč vojakov na mejo s Kosovom, pa par podmornic z raketami z jedrskimi konjicami v morje na izlet, takoj bi se zopet iskala rešitev za Kosovo v soglasju obeh strani tako kot piše v resoluciji ZN-ja, ki jo Evropa in ZDA očitno kršita in potem Türk na vsa usta razglablja, tudi kot strokovnjak mednarodnega prava, da je napad na slovensko veleposlaništvo kršenje mednarodnega prava, ja kaj pa je potem priznanje neodvisnotsti Kosova ??? Še 100krat večja krtšitev, jao imajo nekateri dvojna merila in to tudi predstavniki mene kot Slovenca ! sramota !
Uporabnik113189
22. 02. 2008 18.29
Tisti ki se zgražate nad tem, ker so sesuli v Beogradu nekaj ambasad, rajši dobro premislit. Prav ista zgodba bi se ponovila pri nas, če bi imeli podoben primer demonstracij. No, če pomislim na to, da bo kmalu kakšen sindikalen zbor in da se spor poglablja, se ne bi čudil nad "nekulturnim obnašanjem". Del množice kakšnih pobalinov, ki jim vedno ustreza "barufa" ali "aufbix" ali "dejmo ga" se vedno najde, sploh pa ob takšni množici in je bil pričakovan..menda so bile zato vse stavbe prazne. policija pa pripravljena.. Se bo prav gotovo nekega dne zgodilo tudi pri nas..Bo lahko minister Rupel zopet zgrožen..
somebody_87@email.si
22. 02. 2008 18.18
cistokrvni slovenac ti si res idiot sestava je od leta 2002 kjer prevladujejo srbi v večini na tvojo žalost ... glede tvoje koroške štajerske in ne vem kaj še počakaj še malo pa bomo videli...ja si nevoščljiv bomo videli kaj se bo zgodilo:Kot pravijo kdor se zadnji smeje se najslajše smeje...če nisi opazil število priseljencev strmo narašča tako da si lahko samo tiho glede tega ne glede na zgodovino in na vse ostalo.Tukaj privoščite da se kosovo odcepi od Srbije le da bo Srbija manjša(med tem ko pa imamo Baskijio,Palestino,Republiko Srbsko,Pridnesterje,Južna Osetija tukaj pa nič ne komentirate tukaj ste sami rasisti,šovinisti...Mimo grede čistokrvni.. nisem srb ampak sem na pol Grk...Če pa nisi opazil nas nikjer niso več veseli južno od naše države(grčiji,hrvaški,srbiji,črni gori,makedoniji)..
kritika@email.si
22. 02. 2008 18.15
Kar se da razbrati iz vaših komentarjev je: SEBIČNOST IN PRIVOŠČLJIVOST. To so lastnosti malih in bednih ljudi. Sicer pa je celotna zadeva, ki so jo zakuhali Američani ob nemem opazovanju ostalih velikih, naravnost absurdna! NAPADATI NASILJE, KI GA JE RODILA KRIVICA JE ABSURDNO! Raje se borite proti krivicam in ne bo toliko nasilja. In ja, KAPITALIZEM, KI DIKTIRA DANES VSE V SVETU JE HUDO KRIVIČEN IN ZATO OBSOJEN NA PROPAD. Vprašanje samo ali je človeštvo tudi obsojeno na propad?
barchi@email.si
22. 02. 2008 18.11
Kosovo ni nikoli sodilo v Srbijo, tako kot Trst s svojo narodnostno sestavo ne bi sodil v Slovenijo in pika. Zaledje Trsta pa je druga zgodba... Ta narod pa je včeraj lepo pokazal, kam sodi. Sodijo na odpad zgodovine in ni nemogoče, da Kosovo kmalu postane razvitejše od Srbije, saj imajo Albanci kapital. Srbom bi bilo potrebno prepovedat vstop v EU, kar je le pobožna želja. Romunija je zakon napram temu pašaluku.
rijo27 ... točno tak ! :D
srpko
22. 02. 2008 17.52
Žabarji želijo zgraditi na Krasu 40 hiš za svoje. V slo je zaradi tega celi preplah, vik in krik. slo politika pa bi rada šiptarjem podarila srpsko kosovo. Nekaj tu ne štima.
grizzly
22. 02. 2008 17.52
Kosovo je Srbija! Ni dvoma. Kako bi se mi počutili, če bi se prekmurje odcepilo od slovenije, ker je pač tam zelo dosti tujcev?? Kosovo je Srbija in tako bo ostalo, ne glede na to, kaj rečejo američani in EU.
Rijad Proši?
22. 02. 2008 17.52
sk8ca- v SRCU pa 2.milijona Albancev.
saram
22. 02. 2008 17.46
ha ha, super predlog, naj zamenjajo :D
tomi.passion@gmail.com
22. 02. 2008 17.34
Celzij.....hehehehe prav imaš, glede na to, da tako množično razbijajo in uničujejo Srbijo in Beograd, je tvoj predlog še kako na mestu. Srbi na Kosovo, Albanci v Srbijo in stvar je rešena.
Celzij
22. 02. 2008 17.28
Ja pol zamenjajte z Albanci. Oni vam Kosovo, njim pa celotna Srbija, ker izgleda, da vas briga za njo.