Šport

Dvojna domača zmaga

Ljubljana, 20. 01. 2008 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jesenice so v ligi EBEL po kazenskih strelih z 2:1 premagale Beljak. Olimpija pa je s 5:0 odpravila Albo Volan.

Jesenice so porazile Beljak.
Jesenice so porazile Beljak. FOTO: Damjan Žibert

Trener Kim Collins ni mogel računati na vratarja Roberta Kristana, ki je na zadnjem dvoboju dobil močan udarec v zapestje desne roke, zato je dobil priložnost Andrej Hočevar. V obrambi je zavoljo poškodbe manjkal tudi Uroš Vidmar, zato pa se je v moštvo vrnil Dejan Varl, ki je zaigral šele po izključitvi Jaroslava Nedveda v 26. minuti.

Na Jesenicah so po prvi tretjini vodili gostje iz Beljaka. V 7. minuti je za vodstvo 0:1 zadel Daniel Gauthier.

V drugi tretjini v Podmežakli nismo videli zadetkov, kljub nekaj dobrim napadom železarjev, jim ploščka ni uspelo spraviti za hrbet Gerta Prohaske. Šele v zadnjem delu tekme so rdeči uspeli izenačiti, na 1:1 je v 46. minuti tekme izenačil Anže Terlikar. Po rednem delu je bilo na Jesenicah še vedno 1:1 in sledil je podaljšek, v katerem so bili uspešnejši železarji. Zmagovalni plošček pa je v mrežo potisnil Jurij Goličič.

Alba v Tivoliju ni imela nobenih možnosti za zmago.
Alba v Tivoliju ni imela nobenih možnosti za zmago. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija "zmlela" Albo

Hokejisti Olimpije so v prejšnjem krogu v Innsbrucku sicer prekinili niz šestih zaporednih zmag, a so si s točko po rednem delu pripravili odlično izhodišče za uvrstitev na eno od prvih dveh mest, ki vodita v četrtfinale, z zmago na domači tekmi proti Albi pa bi si vozovnico za nadaljevanje skorajda zanesljivo že zagotovili.

V Tivoliju je Olimpija igrala proti gostom iz Madžarske. Zmaji so do vodstva na domačem ledu prvič prišli v peti minuti, ko je plošček v mrežo Krisztaina potisnil Elik Tood. V 19. minuti pa je za vodstvo z 2:0 poskrbel Yarema Brendan. Še dodatno pa so vodstvo zmaji povišali v 32. minuti, ko je zadel Egon Murič. Vodstvo pa je v 45. minuti še zraslo, saj je za 4:0 zadel Tomaž Vnuk. V Tivoliju so se zmaji z Albo povsem poigrali. V 54. minuti se je med strelce vpisal še Raffaele Intranuovo in zadel za končnih 5:0.


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
21. 01. 2008 13.24
Hmmm, to da so nam oba glavna golmana poškodovali, ni dobro. (In ja, gol je dal Goličič, ampak sport1.. je imel še celo uro napačno informacijo da je bil Polonca)
lutzow@email.si
21. 01. 2008 07.33
to jeseničani...bravo.... gospod novinar, ki si ne zaslužite tega naziva....Goličič ni dal gola v podaljšku, ampak pri izvajanju kazenskih strelov, poškodoval se je tudi Hočevar, tako da je strele vse ubranil Glavič ..... dejte no opravljat svoje delo..zravn pa podpisujete neke peticije...sram vas bodi
GSG-9
20. 01. 2008 21.29
Tooooo OLIMPIJA. Razbil smo jih ko kante :D Yarema je pa še enga madžara zluftu :D
Patrik_k
20. 01. 2008 21.24
se strinjam DarthRevan.
DarthRevan
20. 01. 2008 20.18
Poloncaaaaaaa!!!! Končno zmaga tudi doma :) Škoda da smo jim šenkali piko, zdaj pa še 4 tekme....treba še kaj zmagat :)