Šport

Dvanajst minut za navijače

Los Angeles, 22. 07. 2007 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

David Beckham je svoje nogometno znanje prvič predstavil navijačem svojega novega kluba. Tekmo so izgubili.

David Beckham na klopi LA Galaxy
David Beckham na klopi LA Galaxy FOTO: Reuters

Angleški nogometni zvezdnik David Beckham je kljub poškodovanemu gležnju, zaradi katerega je bil njegov prvi nastop za novo moštvo iz Los Angelesa vprašljiv, sinoči debitiral v dresu ekipe Galaxy. Na prijateljski tekmi z londonskim Chelseajem, ki so jo z zadetkom Johna Terryja z 1:0 (0:0) dobili gostje, je igral le 12 minut, a kljub temu navdušil 27.000 gledalcev na razprodanem stadionu Home Depot Center.

Tekmo je odločil kapetan Chelseaja v 49. minuti, toda domači navijači so na svoj račun prišli v 78. minuti dvoboja. Takrat je v igro vstopil Beckham in požel viharen aplavz. Na svoji prvi tekmi v dresu Galaxyja ni posebej blestel, saj s poškodovanim gležnjem ni mogel niti dobro teči, a so kljub temu navijači navdušeno zavpili vsakič, ko je bil igralec s številko 23 v stiku z žogo. Nanj je bila osredotočena tudi večina televizijskih kamer na stadionu, več kot sto fotografov pa se je okrog Beckhama zgrnilo že, ko je sedel na klop za rezervne igralce in se nato v 66. minuti začel pripravljati za vstop v igro.

Zvezda Galaxyja in kapetan Chelseaja sta se po tekmi objela
Zvezda Galaxyja in kapetan Chelseaja sta se po tekmi objela FOTO: Reuters

"Vzdušje tukaj je fantastično. Nisem še povsem pripravljen, odkar sem prišel sem, še nisem treniral, toda lepo je zaigrati na takšnem terenu," je novim delodajalcem polaskal "Becks". O tem, da bo nogometaš, ki je v domovini in po svetu superzvezdnik, dvignil nogometno zavest do tega športa precej zadržanih Američanov, je prepričan tudi edini strelec na tekmi Terry: "Kot Anglež lahko rečem, da je bilo dobro videti Davida na igrišču. Vsi so lahko videli, kaj zmore. Nogomet tukaj bo dvignil na višjo raven in mislim, da bo v ameriško ligo potegnil še kakšnega dobrega igralca."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nenad Koji? 1
23. 07. 2007 11.37
prvo, kot prvo... Becks je odličen nogometaš, ne glede na to kaj kdorkoli pravi... le redki imajo tako uspešno kariero... kresnička... tvoj komentar pa... itak je jasno da so ženske nesposobne za nogomet, pol pa če jim ne gre je to avtomatsko brezvze... to je pa ženska logika... :)
prisoten@email.si
22. 07. 2007 17.19
kresnička te pa se daj š e ti pa ti bo laufalo. boš imela dosti denarja. punca ti niti žoge ne znaš vdariti. zato ne govori.
kresni?ka
22. 07. 2007 16.16
Ja, dragi homealone, to je le moška logika in moško razmišljanje o neki kvazi inteligenci. Po nogometu se mi bruha.....malo preštudiraj priimke nogometašev, mislim na slovenskem prostoru....vse ti bo jasno, pa da se ne pogovarjamo več o neki inteligenci, jaz pa mislim, da vsak, ki ima 5 minut časa se lahko podi za žogo...
homealone@email.si
22. 07. 2007 15.31
He he Kresnička, pa še kako je potrebna pri nogometu inteligenca, še posebaj pa pri veznih igralcih.
kresni?ka
22. 07. 2007 15.13
Eni so pa res pod srečno zvezdo rojeni.....Vse jim laufa in to z bednim nogometom....tle pa je res potrebna inteligenca...ha, ha