Šport

Dva nastopa, dva finala

Volos, 04. 05. 2006 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mitja Petkovšek in Aljaž Pegan sta se na evropskem prvenstvu v moški športni gimnastiki uvrstila v nedeljski finale.

Petkovšek je v kvalifikacijah pometel s konkurenco
Petkovšek je v kvalifikacijah pometel s konkurenco FOTO: Reuters

Če je bil finale za Mitjo Petkovška, ki na bradlji tudi v tej sezoni še ne pozna poraza, kar nekako samoumeven, pa je bolj presenetil Aljaž Pegan, ki mu je na novo sestavljena vaja na drogu uspela že v prvem poskusu in si je kljub črnogledim napovedim pred prvenstvom zlahka pritelovadil finale.

Prvi je za veselje med nekaj slovenskimi gledalci v dvorani Nea Ionia v grškem Volosu poskrbel Petkovšek, ki je svojo sestavo opravil povsem rutinirano in brez večjih težav prejel 15,925 točke, kar je bila prva ocena kvalifikacij na tem orodju. "Noro, noro!" se je 29-letni telovadec po nastopu veselil v svojem slogu. Vendar Petkovšek opozarja, da od blizu njegova sestava še zdaleč ni bila tako dobra, kot se je zdela od daleč. "Med sestavo ni šlo vse tako gladko, v enem trenutku je skoraj postalo kritično, ko se mi je zataknil prst. Toda vse sem rešil in tudi to je gimnastika," je razlagal.

Vsaj glede na izhodiščno oceno prvi favorit tekmovanja na drogu, branilec naslova Nemec Fabian Hambuechen, pa je podlegel pritisku in napravil preveč napak, da bi lahko računal na finale.

Svojevrstno zgodbo o uspehu pa ima danes za seboj tudi Aljaž Pegan. Svetovni prvak na drogu in prvi na lestvici svetovnega pokala je imel v zadnjem času precej težav s pripravo na tekmovanje in prilagajanje sestave novemu gimnastičnemu pravilniku. Prvič po dolgem času ni napovedoval kolajne, še celo več, priznal je, da bo zadovoljen že z uvrstitvijo v finale.

S trenerjem Jožetom Mešlom sta namreč vajo sestavila šele večer pred kvalifikacijami. "Zadovoljen sem, ker mi je ta sestava uspela že v prvem poskusu, saj si pred današnjim nastopom nisem bil na jasnem, ali jo sploh lahko izpeljem do konca brez večje napake," je po nastopu povedal Pegan. Na koncu so sodniki vaji prisodili 15,675 točke, dve desetinki več je dobil le domači as Vlasios Maras.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.