Šport

Dragićev Miami na pohodu po New Yorku

Dallas, 10. 01. 2020 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Miamijeva mešanica novincev in veteranov je iz presenečenja sezone prešla v resnega tekmeca za finale vzhodne konference. Do tja je še dolga pot, naslednja koraka sta v Brooklynu pri Netsih, in čez preliv pri Knicksih.

Goran Dragić je na prvem gostovanju v Brooklynu igral izvrstno.
Goran Dragić je na prvem gostovanju v Brooklynu igral izvrstno. FOTO: AP

Netsi, ki imajo z Knicksi podobne težave kot jih imajo v Los Angelesu Clippersi ob veliko slavnejših Lakersih, so sredi precejšnje krize. Čeprav so se pred sezono okrepili z dvema zvenečima imenoma, pa Kevin Durant okreva po operaciji noge, Kyrie Irving se sooča s poškodbo ramena. Preostanek moštva precej niha v igri, za sabo imajo serijo sedmih porazov, njihov drugi strelec Spencer Dinwiddie ne najde več poti do koša. Edina tolažba je vrnitev tretjega strelca Carisa LeVerta, ki je zaradi operacije palca manjkal osem tednov.

https://sja.sportradar.com/w/24ur/19097562/3331

Povsem drugačna zgodba se razpleta v Miamiju, ta hip drugo moštvo vzhoda in tretje v celotni ligi je zabeležilo le dva poraza v zadnjih desetih tekmah. Oba sta pokazala, da imajo morda težave z zbranostjo po zaporednih tekmah in nekoliko slabšem nasprotniku. Toda v New York so prišli spočiti, Goran Dragić je ob prejšnjem obisku blestel v  prvem polčasu srečanja z Netsi. Hkrati želijo trenerju Eiku Spoelstri dokazati, da se moti, ko jih je označil za "le povprečno moštvo", kadar so na gostovanju. "To nam ni bilo niti najmanj všeč, skušamo mu pokazati, da nima prav," je dejal odlični center Heatov Bam Adebayo.

Nekaj tega žara se je morda razgrelo že v Indianapolisu, ko je na plan prišla srborita nrav Jimmya Butlerja. Petelinjenje med njim in T.J. Warrenom iz Pacersov se je končalo z izključitvijo slednjega, Butler pa jo je za dobro mero pospremil z izzivalnim poljubom. "Zanj je težko, saj v obrambi lahko pazim nanj, ona pa name ne more," je prvi zvezdnik Mimija nasul dodatno sol na rano.Vse to ga je stalo 35.000 dolarjev, NBA mu je kazen naložila tudi zaradi razpihovanja dogodka na družbenih omrežjih. Njuno naslednje soočenje marca bo tako prav gotovo zelo zanimivo.

Po besedah Bama Adebaya (levo) bodo v New Yorku dokazovali, da so odlična ekipa tudi na gostovanjih.
Po besedah Bama Adebaya (levo) bodo v New Yorku dokazovali, da so odlična ekipa tudi na gostovanjih. FOTO: AP

Spoelstra ima sladke težave, ob vrnitvi Justisa Winslowa med aktivne igralce mora razporediti igralni čas in krilo ponovno vključiti v peterke. Proti Indiani je bil na igrišču 15 minut, v tem času ni dosegel nobene točke, podobno število minut bo imel tudi na prihodnjih tekmah. Njegov odsotnost je s pridom izrabil Derrick Jones Jr. in postal eno od novih orožij Miamija, posebej ko je potrebno skočiti do neba in žogo zabiti v koš.

Tekma v Indinai je znova pokazala, da so Heati zelo uravnotežena ekipa, čeprav v prepričljivi zmagi nihče ni doseglo 20 točk, jih je kar sedem imelo 14 ali več. "Vsi smo zelo sproščeni, in vsakdo v vsakem trenutku ve, kje bo kdo na igrišču. To utrjujemo na vsakem treningu. Smo zares dobro moštvo, ko smo osredotočeni in počnemo to, kar moramo," je prepričan Butler. Veliko izgubljenih žog nekoliko omaje njegovo vero o tem, da res ves čas vedo, kje so soigralci. Toda Miami je brez dvoma ta hip eno najbolj nevarnih moštev za tekmece v NBA.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.