Šport

Domžale še utrdile položaj na lestvici

Maribor, 03. 11. 2007 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Državni prvaki Domžale so doma z 2:1 premagali Celje in tako le še utrdili položaj na prvenstveni lestvici.

Domžale : Mik CM Celje 2:1

Državni prvaki še naprej utrjujejo vodilni položaj na prvenstveni lestvici te sezone. Pred drugouvrščenim Koprom imajo zdaj že 11 točk naskoka, 13. zmago v sezoni pa jim je z dvema zadetkoma priigral Ljubijankič. Celjani za današnjim tekmecem na četrtem mestu zaostajajo že 17 točk.

Varovanci Slaviše Stojanovića so trdno na vrhu lestvice.
Varovanci Slaviše Stojanovića so trdno na vrhu lestvice. FOTO: Jani Dolinšek

Ljubijankič je nase prvič opozoril že v šesti minuti, ko je zatresel zunanji del mreže, Žeželj pa je dve minuti zatem ogrel dlani Mujčinoviča. Prvo nevarnejšo akcijo so gosti uprizorili v 11. minuti, ko je Pečnikov strel z glavo brez večjih težav Nemec ukrotil. Ni pa mogel Beršnjakovega v 21. minuti. Celjski vezist je namreč natančno izvedel prosti strel in z roba kazenskega prostora zadel zgornji desni kot domačih vrat.

A veselje Celjanov ni trajalo dolgo, saj je Ljubijankič v 29. minuti z roba kazenskega prostora s strelom po tleh zadel prazno mrežo. Isti igralec je poskrbel tudi za odločilni zadetek. Na začetku drugega polčasa so domačini kombinirali na desni strani. Do žoge je nato prišel Zahora, ki se je s 30 metrov odločil za strel. Mujčinovič je žogo z zadnjimi močmi odbil, a le do Ljubijankiča, ki jo je s sedmih metrov pospravil v mrežo.

Domžale so doma premagale goste iz Celja.
Domžale so doma premagale goste iz Celja. FOTO: POP TV

V 62. minuti bi Domžalčani lahko še povišali vodstvo. Zahora se je na desni strani poigral z branilci Celja in prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno oviral Travner. Sodnik Šart je pokazal na najstrožjo kazen. Izvedel jo je kar Zahora, ki je streljal v spodnji levi kot gostujočih vrat, toda Mujčinovič je njegovo namero uganil in strel obranil.

Po nekaj novih nevarnih strelih Domžal se je v ugodnem položaju na drugi strani znašel Beršnjak, a je v 79. minuti njegov poskus z glavo odlično zaustavil domžalski vratar. Izid se ni spremenil niti v sami končnici tekme, tako da so se izbranci Slaviše Stojanoviča lahko veselili novega uspeha.


Športni park, gledalcev 900, sodniki: Šart (Prevalje), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Ploj (Miklavž).
Strelca: 0:1 Beršnjak (21.), 1:1 Ljubijankič (29.), 2:1 Ljubijankič (49.).
Domžale: Nemec, Aljančič, Elsner, Apatič, Knezovič, Žinko, Brezič, Kirm, Zahora (od 89. Zec), Ljubijankič (od 63. Grabič), Žeželj (od 75. Jankovič).
Mik CM Celje: Mujčinovič, Križnik, Halilovič, Pečnik, Beršnjak, Urbanč, Gorinšek (od 79. Lekič), Gobec, Biščan (od 69. Puc), Hadžič, Travner.
Rumena kartona: Knezovič; Gorinšek.
Rdeč karton:/.

-----------------------------------------------------------------------------------

Interblock : Maribor 1:0

Krvnik vijoličastih je bil Ermin Rakovič.
Krvnik vijoličastih je bil Ermin Rakovič. FOTO: Jani Dolinšek

Mariborčani se še naprej oddaljujejo od najboljših, tokrat so si privoščili poraz - že sedmega v sezoni - proti ljubljanskemu Interblocku in za vrhom zaostajajo že skoraj 20 točk. Junak tekme je bil Rakovič, ki je s prefinjenim strelom v 71. minuti poskrbel za sedmo zmago Ljubljančanov.


Na slabi zelenici v Ljudskem vrtu se nogometaši v prvem polčasu niso najbolje znašli, saj občinstvu niso pokazali veliko omembe vrednih potez. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, prvi pa so šele v 15. minuti zapretili gosti, ko je pred Rakovičem pravočasno posredoval Ranilovič. Slednji se je izkazal tudi v 18., 19. in 26. minuti, ko je obranil strele Čoraliča, Rodiča in Rakoviča.

Nogometaši Interblocka so se v Ljudskem vrtu veselili zmage.
Nogometaši Interblocka so se v Ljudskem vrtu veselili zmage. FOTO: Jani Dolinšek

Gostitelji so v 32. minuti zapretili po lepem strelu Miheliča, ki ga je z lepo "parado" ljubljanski vratar Rozman vendarle ukrotil. Rozman je v 44. minuti zaustavil še strela Kubice in Miheliča, tako da sta ekipi na odmor odšli z začetnim izidom. Že nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa so bili zelo blizu vodstva spet "vijoličasti", ko je Kolsi po kotu z glavo zadel prečko.

Vijoličasti so izgubili že sedem tekem zapored.
Vijoličasti so izgubili že sedem tekem zapored. FOTO: Jani Dolinšek

V 50. minuti so imeli gostitelji novo priložnost (pri gostih je sicer na tleh ležal Čoralič), ko je Makriev s treh metrov meril naravnost v Rozmana. V nadaljevanju sta ekipi zaigrali bolj odprto in nizali številne napade, to pa se je obrestovalo gostom v 71. minuti, ko je prvi gol na tekmi dosegel Rakovič. Lepo akcijo je ljubljanski napadalec po podaji Čoraliča uspešno končal z "lobom". Domačini so ob koncu tekme vse moči usmerili v napad, a izenačujočega zadetka ni bilo. Tudi zaradi tega so domači navijači spet zahtevali odstop trenerja Milka Djurovskega.


Ljudski vrt, gledalcev 1200, sodniki: Krajnc (Ptuj), Vozlič (Rogaška Slatina) in Majcen (Šentjur).
Strelec: 0:1 Rakovič (71.).
Maribor: Ranilovič, Čadikovski, Kolsi, Makriev, Mihelič, Jelič (od 65. Majer), Panikvar (od 71. Mujakovič), Samardžič, Brulc (od 52. Bačinovič), Popovič, Kubica.
Interblock: Rozman, Grabus, Gerič, Lazič, Rodič, Rakovič (od 78. Jolič), Zeljkovič, Rendulič (od 64. Jelečevič), Salkič, Čoralič, Akoto.
Rumeni kartoni: Brulc, Panikvar; Lazič, Rodič.
Rdeč karton:/.

-----------------------------------------------------------------------------------

Koper : Hit Gorica 1:0

Primorski derbi, ki je bil hkrati tudi derbi kroga, se je po povprečni igri bolje razpletel za "kanarčke". Ti so z golom Volaša prevzeli drugo mesto na prvenstveni lestvici prav današnjemu tekmecu.

Hit Gorica je iz Kopra odšla praznih rok.
Hit Gorica je iz Kopra odšla praznih rok. FOTO: Jani Dolinšek

Kot po običaju so izbranci Vlada Badžima dobro začeli in že v osmi minuti je po strelu Mejača žogo v gostujočo mrežo potisnil Volaš. V 16. minuti je Božičič močno sprožil z 20 metrov, žoga se je od vratnice odbila do Pluta, ki pa z vsega treh metrov ni premagal Piriha.

Gosti so sredi prvega polčasa prevzeli pobudo, toda ob jalovih napadih razen strela Demiroviča v 32. minuti niso bili nevarni. V zadnji minuti prvega polčasa je po protinapadu Jukana Mejač prišel sam pred Piriha, a je bil slednji uspešnejši.

V drugem polčasu so imeli nekaj več od igre gosti, kljub temu pa so bili nevarni tudi gostitelji. V 53. minuti je Ibejijev strel zaustavil Pirih, dve minuti pozneje pa je po edini pravi priložnosti Velikonje dobro posredoval Hasič. Do konca tekme so Novogoričani poskušali izenačiti, edini omembe vreden strel pa je v 81. minuti sprožil Demirovič, ko je z osmih metrov meril previsoko.

Stadion Bonifika, gledalcev 1100, sodniki: Čeferin (Kranj), Kokolj (Škofljica) in N. Petrovič (Ljubljana).
Strelec: 1:0 Volaš (8.).
Koper: Hasič, Plut (od 62. Viler), Volaš, Božičič, Handanagič, Jukan (od 70. Barišič), Rastovac, Mejač (od 80. Galun), Rajčevič, Ibeji, Šahinovič.
Hit Gorica: Pirih, Fratina, Nikolič (od 73. Djukič), Šuler, Komel (od 88. Kršič), Jogan, N. Kovačevič, Živec, Demirovič, Osterc, Velikonja (od 60. Ekpoki).
Rumeni kartoni: Mejač, Viler; Jogan.
Rdeč karton:/.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.