Šport

Domžale pred 'misijo nemogoče'

Ljubljana, 06. 08. 2007 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Domžal čaka v torek zelo zahtevna povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Domžalčane čaka naporna tekma, a se bodo kljub temu borili do konca
Domžalčane čaka naporna tekma, a se bodo kljub temu borili do konca FOTO: POP TV

Sodeč po videnem na prvi tekmi izbrance Slaviše Stojanoviča čaka "misija nemogoče", saj se je hrvaški prvak Dinamo izkazal za bolj kakovostno ekipo, kar je dokazal z zmago v domžalskem športnem parku z 2:1. Zmagovalec dvoboja se bo v 3. predkrogu pomeril z nemškim Werderjem.

V domžalskem taboru so trdno odločeni, da na Maksimirju ne bo razprodaje ugleda. Na prvi tekmi je bilo zaznati veliko kakovostno razliko, saj so se rumeno-modri dostojno upirali le v zadnjih 20 minutah, ko so si prek Dražena Žežlja tudi priigrali vsaj kanček upanja za napredovanje. V Zagrebu morajo z veliko bolj agresivno in povezano igro doseči najmanj dva gola, za katera bosta vsaj na začetku v konici napada spet zadolžena Zlatan Ljubijankić in Dario Zahora.

"Zavedamo se, da nas čaka zelo težka naloga. Toda na nas je, da pokažemo tisto, kar znamo, saj smo bili predvsem v prvem polčasu prve tekme daleč od tega. Potrebujemo več samozaupanja," je dejal Stojanovič, ki bo imel tudi v hrvaški prestolnici na voljo isti kader kot pred slabim tednom dni. Še vedno bo na sredini pogrešal Juninha, v obrambi pa Ivana Knezoviča. Nekaj težav imata tudi Luka Žinko in Jaroslav Peškar. Domžalčanom daje upanje v boljšo predstavo dejstvo, da tako slabe igre (verjetno) ne morejo več ponoviti, hkrati pa so se doslej v Evropi vedno bolje odrezali v gosteh. Edini poraz so doživeli pred dvema letoma v Stuttagrtu.

Dinamo že razmišlja o Werderju

Pravico na bržkone zadnji evropski tekmi slovenskih klubov v tej sezoni (v pokalu Intertoto in pokalu UEFA so že izpadli Maribor, Koper in Hit Gorica) bo delila belgijska sodniška trojka. Glavni sodnik bo Johan Verbist, pomočnika pa Danny Huens in Eddy Roosens.

Na drugi strani so pri Dinamu sicer polni diplomatskih besed, a se hkrati bolj ali manj že vidijo v nadaljevanju tekmovanja. Trener Branko Ivanković, ki na prvi tekmi zaradi kazni ni mogel voditi svoje ekipe, poudarja, da gre za njihovo morda najpomembnejšo tekmo sezone.

"To bo naš korak naprej proti velikim evropskim ekipam. Pričakujem zmago, a prav tako se zavedamo, da bodo Domžale naredile vse, da bi napredovale. O njihovi resnosti dovolj zgovorno govori dejstvo, da so preložili prvenstveno tekmo, da bi se lažje pripravili na jutrišnji obračun. Toda po drugi strani smo tudi mi maksimalno osredotočeni na tekmo," je za spletno stran Dinama dejal Ivanković, ki napoveduje agresivno in napadalno igro, s katero naj bi preprečili kakršno koli presenečenje Domžal, in podobno postavo kot prejšnjo sredo. Zagotovo ne bo poškodovanega Nikole Pokrivača, namesto njega naj bi zaigrala Mathias Chago ali Ante Tomič.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
06. 08. 2007 23.14
illusion al ne ga tolk kurcat LOL saj želi samo dobro Domžalam LOL , lepo bi bilo, ampak pravila so pa pravila in rezultati kažejo. Nogomet me je zanimal , ko je bila Olimpija, ampak zaradi patriotizma in ko je Katanec vodil Sanjsko reprezentanco. Če kdo misli, dobro misli ampak ni realno, bodimo si pošteni. Če jih premafgajo, so napravili Perputom Mobile.
badabum
06. 08. 2007 23.02
illusion in ikaruss: se opravičujem na napaki.... GO DOMŽALE PO 0:2 :)
illusion
06. 08. 2007 22.25
ghandi: če je rezultat po obeh tekmah izenačen, gre naprej tista ekipa, ki je dala več golov v gosteh. sej v članku tudi piše, da sta potrebna vsaj dva gola za domžale, da se uvrstijo naprej. ne vidim, da bi se ti kdaj ukvarjal z nogometom:)
badabum
06. 08. 2007 22.03
ikaruss: dinamo : domžale 0:1 skupni rezultat 2:2 napredujejo domžale zaradi gola v gosteh ter gola doma, v primeru da dinamo ne doseže gola doma!!!! To bi moral vedeti porkaduš, saj to ve vsak .Očitno se nisi nikdar ukvarjla z nogometom:)
ikaruss@email.si
06. 08. 2007 19.55
ghandi vidm da nisi nek hud poznavalec nogometa. Domzale rabijo 0-2 zmago in ne 0-1. Ce bi bilo tko kot si ti rekel, potem bi sel naprej Dinamo.
Prvo Bore
06. 08. 2007 19.23
ghandi naj se ti pozlatijo tvoje besede
badabum
06. 08. 2007 19.20
Domžalčani samo 0: 1rabite. Vendar je to malo vrjetno , razen če drastično niso spremenili sloga igre...GO DOMŽALE
maticbradac@siol.net
06. 08. 2007 18.08
Povsem prov maš rijo27.Sm pomoje se bojo mogle kr močnu držat če nočjo doživt poloma.Če pa bi pršle naprej bi bil to velik nogometni čudež.
prazo
06. 08. 2007 18.08
Good luck čeprov realno gledano bo zlo zlo težko! Sam vsen upam da jim rata bi jim prvošču da pridejo v ligo prvakov prov hudo bi blo :)
Rijad Proši?
06. 08. 2007 17.58
Drž te se Domžale.