Šport

Domačina pokazala zobe

Koper/Celje, 13. 02. 2008 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Rokometaši Cimos Kopra so v napetem derbiju kroga ugnali velenjsko Gorenje. Celjani vnovič s polnim izkupičkom.

Velenjski rokometni navdušenci so žalostni zapustili koprsko Bonifiko.
Velenjski rokometni navdušenci so žalostni zapustili koprsko Bonifiko. FOTO: Damjan Žibert

Ljubitelji rokometa so prišli na svoj račun, saj se je na parketu mudila slovenska rokometna elita. V Celju sta se za točke borili ekipi Celja Pivovarna Laško in Gold Cluba, medtem ko sta se v Kopru udarila Cimos in Gorenje Velenje.

Tako ena kot tudi druga tekma sta bili silno izenačeni. Kljub vsemu je bilo bolj napeto na Obali. Varovanci Matjaža Tominca so slabo odigrali prvi del obračuna, kar so Velenjčani s pridom izkoristili. Na odmor so odšli s prednostjo štirih zadetkov (14:10). V drugem delu tekme pa je bila na parketu Bonifike zgodba drugačna.

Velenjčani so grešili, Koprčani pa spretno zabijali. Razlika ekipe iz Šaleške doline je iz trenutka v trenutek izginjala, ob koncu pa je popolnoma izpuhtela. V 57. minuti tekme je bilo namreč na semaforju že 30:27 v korist domačina, kar je pomenilo, da bodo Velenjčani le stežka prišli do morebitne točke. Kljub vsemu so imeli priložnost za dosego le te, a jim je ob koncu tudi zmanjkalo moči (30:29).

Celjani v končnici

Srdjan Trivundža (levo) je po obračunu s Szegedom odigral še eno dobro tekmo.
Srdjan Trivundža (levo) je po obračunu s Szegedom odigral še eno dobro tekmo. FOTO: Damjan Žibert

Celjski rokometaši so v Zlatorogu dobili uverturo pred drugo tekmo rokometne Lige prvakov. Pred 1200 obiskovalci so se dolgo časa mučili z žilavimi Hrpeljci, ob koncu pa jim je le uspelo osvojiti pomembni točki (31:28). V 57. minuti je bil rezultat še poravnan na 28, ob koncu pa so varovanci Slavka Iveziča le postavili stvari na svoje mesto in osvojili pomembni točki v boju za naslov državnega prvaka.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joze.urbiha@gmail.com
14. 02. 2008 09.29
To je pravo za slovenski rokomet in za nas navdušance.