Šport

Djikić, novi trener Uniona Olimpije!

Ljubljana, 06. 01. 2008 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
7

Upravni odbor Uniona Olimpije je za novega trenerja izbral srbskega strokovnjaka Aleksandra Djikića, ki je izrinil Andreja Urlepa.

Vodstvo košarkarjev Uniona Olimpije je na nedeljskem »kriznem« sestanku za novega trenerja članskega moštva izbralo srbskega strokovnjaka Aleksandra Djikića, v Slovenji sicer manj znanega trenerja, ki je nazadnje delal kot evropski oglednik NBA, moštva Minnesota Timberwolwes.

Janez Rajgelj ni dočakal zmage svojega favorita Andreja Urlepa s katerim se je že pred časom dogovarjal za prevzem trenerskega mesta v Tivoliju.
Janez Rajgelj ni dočakal zmage svojega favorita Andreja Urlepa s katerim se je že pred časom dogovarjal za prevzem trenerskega mesta v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

Djikić je bil nekoč tudi pomočnik najboljšega srbskega trenerja Željka Obradovića (Panathinaikos) in tudi trenerja beograjskega Partizana Duška Vujoševića, pred leti pa je deloval celo v strokovnem štabu NBA, moštva iz Minnesote. Djikić je v dvoboju za prvega trenerja Uniona Olimpije premagal Kranjčana Andreja Urlepa, zapriseženega prijatelja direktorja Uniona Olimpije Janeza Rajglja, ki so ga pred meseci na Poljskem (Anwil Wroclawek) odpustili .

Urlep je bil nekoč tudi selektor slovenske reprezentance, najbolj znan pa je bil kot ženski trener Ježice iz Ljubljane v nekdanji jugoslovanski ligi. Aleksandar Djikić naj bi Union Olimpijo vodil do konca letošnje tekmovalne sezone, nato pa naj bi se vodstvo tivolskega kluba odločilo, ali bo z njim sodelovalo tudi v sezoni 2008/2009.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
07. 01. 2008 09.04
kaj a dej bo pa bolj ,...!!! ---general brez vojske je nula ,....!!!
Tonček Balonček
07. 01. 2008 08.46
Ja nekje mora pa tudi Djikič začeti!
HudoResen
07. 01. 2008 08.33
Še dobr, da bo kratka sezona tako v euro ligi kotv območni ligi NLB, da Djikić čimprej odide. Ta je šele taprav tič, bote vidl.
brkinc007
07. 01. 2008 07.26
rozlicek: se bojim da takih ni;) sploh pa bo spet isto ker igralci igrajo sami zase...morda so 4 ki igrajo za UNION OLIMPIJO
Harrison
07. 01. 2008 06.37
G. Rajgelj si avtoriteto kuje na bolj nesramen način komuniciranja namesto, da bi si to pridobil na osnovi svojih poslovnih odločitev in samega vodenja. Favoriziranje svojih ljudi na ključne položaje pač ne poteka po nekem strokovnem kriteriju ampak po drugih vrednotah, katere nimajo veze z profesionalnostjo. Toliko časa se bo oklepal finančne sanacije kluba, da bo spravil UO v koš. Potem pa se bo zmagoslavno vrnil v Slovana in skušal narediti, kar mu prej ni uspelo. Kakorkoli, g. Sagadin je res potegnil velike denarje v času svojega vodenja ekipe, je pa roko na srce imel daleč največjo avtoriteto in sposobnost odkrivanja mladih persektivnih talentov. Brez trde palice in trdega dela ne more biti rezultatov. Tisti, ki tega ne zmore, mora pač zapustiti sredino. Tako pa berem na reklamni brošuri na eni od euroligaškh tekem, da je hobi košarkarja Rizviča - spanje. Halo! Ni čudno, da na parketu ni nič z njim. Pa še nekaj cvetk je takih. Za dolgoletnega navijača je vsa ta agonija kluba boleče opazovanje ranjene živali za katero ne veš ali se bo izmazala ali ne.
rozlicek@gmail.com
06. 01. 2008 22.30
Neki nač čovjek iz Belgrada??? Isti k....c kot prejšnji. A res pri nas ne znajo zbrat za enega slovenskega trenerja, ki zna uporabljat palico?
gotty@kette.si
06. 01. 2008 22.12
pa pm kdo ureja stran da iz sporeda meče na neke novice >:|