Šport

Dinamo po pričakovanjih boljši

Ljubljana/Zagreb, 07. 08. 2007 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Domžal so izgubili povratno tekmo proti zagrebškemu Dinamu in izpadli iz evropskih tekmovanj.

Domžalam v Zagrebu ni uspelo presenetiti favoriziranih domačinov
Domžalam v Zagrebu ni uspelo presenetiti favoriziranih domačinov FOTO: POP TV

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakov v gosteh proti zagrebškemu Dinamu izgubili z 1:3 (1:2) in tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Domžalčani so tudi na prvi tekmi doma 1. avgusta izgubili, izid je bil 1:2. Dinamo se bo v 3. krogu kvalifikacij pomeril z nemškim Werderjem. Edini zadetek za Domažel je v 27. minuti dosegel Dario Zahora.

Dinamo se je nazadnje brez večjih težav, s skupnim izidom 5:2, uvrstil v tretji krog kvalifikacij, Domžalčanom pa je, potem ko so tako kot na prvi tekmi morali loviti zaostanek, zmanjkalo moči za kaj več kot solidno predstavo in časten zadetek.

Prvi polčas je bolje začelo gostujoče moštvo. Napovedi Domžalčanov, da bodo napadli, ker nimajo česa izgubiti, so se vsaj v začetku izkazale za resnične. Nalet slovenske ekipe je začel Danijel Brezič, ko je v deveti minuti s prostega strela meril kakšen meter od vrat domačega čuvaja mreže Georga Kocha. Že dve minuti kasneje bi lahko Zlatan Ljubijankič povedel Domžale v vodstvo, toda po njegovem odličnem strelu z roba kazenskega prostora se je z lepo obrambo izkazal tudi Koch.

Nato pa je Dinamo v vsega štirih minutah pokazal, zakaj je bil favorit za napredovanje. Najprej je s pravim evrogolom vratarja Dejana Nemca premagal Ognjen Vukojevič: po podaji Ettoja je s silovitim strelom zadel prečko, žoga pa se je nato odbila za golovo črto in nazaj v polje, a je sodnik zadetek povsem upravičeno priznal.


A zagrebških napadov še ni bilo konec. Že v naslednji akciji je bilo 2:0, potem ko je Tomislav Šokota v kazenskem prostoru gostov povsem neoviran skočil med Luko Elsnerjem in Janezom Aljančičem ter s strelom z glavo matiral Nemca. Dotolčeni gostje so bili lahko srečni, da v 26. minuti niso dobili še tretjega gola v paketu. Šokota je natančno izvedel prosti strel z desne strani, žoga pa se je odbila od prečke.

Domžalčani so bili zadnji slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih
Domžalčani so bili zadnji slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih FOTO: POP TV

Ko je že kazalo, da so se upi slovenskega moštva razblinili v nekaj minutah, pa je Darijo Zahora le prižgal še plamenček upanja na preobrat. Po lepi dvojni podaji z Andražem Kirmom se je znašel na robu kazenskega prostora in s silovitim strelom ugnal Kocha, s tem pa razveselil tudi kakšnih dvajset navijačev slovenskega prvaka, ki so se podali v Zagreb.

Po znižanju je bilo razmerje moči na igrišču bolj enakovredno, vseeno pa so bili za odtenek nevarnejši domači, še posebej Luka Modrič in Hrvoje Čale; slednji pa se je nekaj metrov pred vrati Domžal v 33. minuti preveč zapletel in Nemec mu je odvzel žogo. Ob koncu polčasa je pri Domžalah zaradi poškodbe iz igre moral Tadej Apatič; zamenjal ga je Dejan Grabič.

V drugem delu so Dinamovci prvič poskusili v 48. minuti, ko je Mandžukič streljal iz bližine, Nemec pa je njegov poskus ubranil. Na drugi strani je bil Brezič nenatančen v 55. minuti, ko je žoga zletela čez gol, pet minut kasneje pa je bilo vse odločeno. Brazilec Sammir je po sredini pobegnil obrambi Domžal in se sam znašel pred Nemcem, nato pa ga tudi zanesljivo premagal s strelom v levi spodnji kot. Le nekaj minut kasneje se je v podobnem položaju na drugi strani igrišča znašel Ljubijankič, a je bil Koch še dovolj hiter in je žogo zbil na robu kazenskega prostora tik pred napadalcem tekmecev.

Domači so, zadovoljni z visokim vodstvom, v zadnji četrtini tekme umirili ritem, obenem pa poskrbeli, da tekmeci niso imeli nobene nove priložnosti za znižanje izida, tako da se je slovensko-hrvaški dvoboj končal z zanesljivo zmago južnih sosedov in slovesom zadnjega slovenskega predstavnika v Evropi v tej sezoni (v pokalu Intertoto in pokalu UEFA so že izpadli Maribor, Koper in Hit Gorica).

Stadion Maksimir, gledalcev 20.000, sodniki: Verbist, Huens, Roosens (vsi Belgija).
Strelci: 1:0 Vukojevič (18.), 2:0 Šokota (22.), 2:1 Zahora (27.), 3:1 Sammir (60.).
Domžale: Nemec, Kirm, Elsner, Varga, Aljančič, Jankovič (od 73. Knezovič), Apatič (od 43. Grabič), Brezič, Žinko, Zahora (od 61. Žeželj), Ljubijankič.
Dinamo Zagreb: Koch, Etto, Schildenfeld, Carlos, Čale, Vukojevič, Sammir (od 82. Mikič), Modrič, Guela (od 46. Chago), Šokota (od 64. Drpič), Mandžukič.
Rumeni kartoni: Mandžukič; Elsner, Žinko, Aljančič, Brezič.
Rdeč karton: /.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

theykilledKenny
08. 08. 2007 08.09
Pričakovano...
Tonček Balonček
07. 08. 2007 15.12
S enim maksimalnim zalaganjem in presenečenjem bodo sigurno dosegli en pozitivan rezultat, vračanje iz napada enom realnom brzinom in ostra odbrana plus akcije iz iz prekinitev bodu imperativ tega meča! Tud publika je 13-ti igrač! Vsi naši vabljeni, bodu se angažirali, maksimalno!
basketfan@email.si
07. 08. 2007 12.42
. . . golf si pozabu
Tonček Balonček
07. 08. 2007 11.00
Ali bi se dalo še kaj povedati o tem mega dvoboju tisočletja?
Tonček Balonček
07. 08. 2007 09.27
Dajte še ene 10x napisati, kao je tekma pomembna in kaj je treba napraviti, da bo tekmec presenečen in kakšne so možnosti in kako je sploh in oh in kaj si kdo misli o vsem itd. itd.Pa toliko stvari se dogaja v športu, vi pa samo te Domžale-Dinamo in Alonso-Hamilton.
sm2002@volja.net
07. 08. 2007 08.28
sam res...zihr pamtn klemencic napisu tekst...JAO!!