Šport

Dež ni načel snežne odeje

Kranjska Gora, 02. 01. 2007 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizatorji so v Kranjski Gori začeli z zaključnimi pripravami za tekmi letošnje Zlate lisice.

Svetovni pokal za alpske smučarke bo v Kranjski Gori 6. in 7. januarja, kjer so mariborski organizatorji že začeli z zaključnimi pripravami za tekmovanje. Prva vožnja veleslaloma bo v soboto, 6. januarja, ob 9.30, druga pa ob 13.30. Ob tej uri bosta dan pozneje potekala tudi slalomska nastopa.


"Danes zjutraj je iz Maribora v Kranjsko Goro prišlo 50 ljudi iz različnih služb organizacijskega odbora, ki pripravljajo zapore, ograje za ciljni prostor, konstrukcijska ogrodja za tribune in VIP šotora. Z jutrišnjim dnevom pa se bodo začela že prva dela za utrjevanje proge. Kljub dežju, ki je bil danes ponoči v Kranjski Gori, ta še ni načel snežne odeje. Sneg je razgrnjen pa progi, ni pa še utrjen. Dva do tri dni potrebujemo, da bo proga pripravljena. Pričakujemo, da bo do četrtka proga v grobem že nared, potem pa bo od vremena odvisno, kako bomo ukrepali naprej,"
je pojasnil generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar.

Filip Gartner, snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS), je po ogledu tekmovališča na mariborskem Pohorju 31. decembra in po sestanku z organizatorji ter v dogovoru s FIS odločil, da bosta tekmi letošnje Zlate lisice namesto v Mariboru, kjer zaradi previsokih temperatur niso mogli pripraviti proge, na podkorenski progi v Kranjski Gori.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
03. 01. 2007 09.24
otoplilo se bo......