Šport

Derbi že razprodan

Jesenice, 23. 12. 2007 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hokejskem derbiju med Acroni Jesenicami in ZM Olimpijo bo gostja tudi Alenka Gotar. Tekma je že razprodana.

Na Jesenicah se obeta vroč derbi med Jeseničani in Ljubljančani.
Na Jesenicah se obeta vroč derbi med Jeseničani in Ljubljančani. FOTO: Damjan Žibert

Do zadnjega velikega slovenskega hokejskega derbija v letu 2007 so še trije dnevi, jeseniška dvorana Podmežakla pa je že razprodana. Sredin dvoboj Acroni Jesenic in ZM Olimpije pred polnimi tribunami v 33. krogu lige EBEL bo brez dvoma prava tekma za zaključek leta. Po dosedaj treh medsebojnih tekmah z 2:1 zmagah vodijo Jeseničani.

V dvorani Podmežakla v čast počastitve 60 letnice organiziranega  igranja hokeja na Jesenicah pred tekmo pripravljajo poseben program. Častni gostje bodo nekdanji jeseniški hokejisti, ki so nastopili na  Olimpijskih igrah, pevka  Alenka Gotar pa bo zapela himno in vrgla prvi plošček.

Jeseničani so hit letošnje avstrijske lige, o čemer pišejo tudi avstrijski mediji. Železarji so na prvem mestu lestvice, kar ni pričakoval nihče, saj so pred sezono izgubili nekaj ključnih napadalcev, ki so v lanski sezoni dosegli večino zadetkov. Trener Kim Collins je pogumno stavil na igro z veliko drsanja in agresivnosti, kar se železarjem obrestuje. Trenutno so edino moštvo v desetčlanski ligi, ki ima zagotovljeno mesto med prvimi šestimi moštvi, ki se bodo med seboj v drugem delu lige merila za čim boljše izhodišče pred končnico.

Hokejisti ZM Olimpije so sezono odlično začeli, nato pa krepko popustili in se v zadnjem obdobju ne morejo odlepiti z repa lestvice. Zmaji so na predzadnjem mestu lestvice in se bodo v nadaljevanju sezone s tremi konkurenti borili za dve prosti mesti, ki vodita v končnico. Konec tedna naj bi v Ljubljano dopotoval novi tujec Todd Elik, in prvič zaigral na petkovi tekmi proti celovškemu KAC-u.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patrik_k
23. 12. 2007 20.51
Jesenice morjo zmagat... Matr sovražim te žabarje zelene ljubljanske...
Miholjovka
23. 12. 2007 19.05
bomo vidl... grem pa stavt da bo napet k še nikol ;)
vwpassat2000@email.si
23. 12. 2007 17.32
rdeci stroj melje naprej!