Šport

Debevcu v Lahtiju še četrto mesto

Lahti, 16. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski strelec Rajmond Debevec je v zadnji puškarski disciplini strelskega SP v finskem Lahtiju osvojil četrto mesto z velikokalibrsko puško na 300 metrov.

Rajmond Debevc
Rajmond Debevc FOTO: Dare Čekeliš

Zmagal je Švicar Marcel Bürge z novim svetovnim rekordom 589 krogov, drugi je bil Čeh Milan Mach, tretji pa Norvežan Arild Roeyseth. V ekipni konkurenci je bila najboljša Švica z novim svetovnim rekordom 1744 krogov, Slovenija, za katero sta poleg Debevca nastopila še Robi Markoja in Dušan Ziško, pa je bila sedma.

V ekipnem delu tekmovanja je Debevec s 585 krogi postavil državni rekord, Markoja s 571 in Ziško s 570 pa sta dosegla najboljša osebna dosežka. Vsi so se tudi uvrstili v finalno tekmovanje posameznikov, v katerem je nastopilo 35 najboljših strelcev iz ekipnega dela. Debevec je na koncu s 582 krogi ostal na nehvaležnem četrtem mestu, le s krogom zaostanka za dobitnikom bronaste medalje, kar devetkrat pa je zadel 9,9 kroga in tako le za malo zgrešil desetico. Markoja je bil s 565 krogi na koncu 30. Ziško pa s krogom manj mesto za njim.

SORODNI ČLANKI