Šport

Debeljak priskrbel spodbudo

Ljubljana, 09. 01. 2008 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rokometaši slovenske izbrane vrste v torek odpotujejo na evropsko prvenstvo na Norveškem. Na tekmah jih bo spodbujalo 90 navijačev.

Rokometni navijači so se minuli vikend ogrevali v Kopru.
Rokometni navijači so se minuli vikend ogrevali v Kopru. FOTO: Slavko Kolar

Podpora s tribun je več kot nuja na največjih tekmovanjih, a oddaljene dežele  za navijače pomenijo velik strošek, v kolikor želijo s svojimi vzkliki pomagati ljubljencem na kraju dogodka. Njihova podpora je bila izdatna tudi na zadnjem koprskem dogodku, ko je nekaj sto združenih grl glasno spodbujalo varovance Mira Požuna. To so opazili tudi šefi Rokometne zveze Slovenije (RZS) s predsednikom Žigo Debeljakom na čelu.

Tako bodo rokometni zaljubljenci deloma tudi po zaslugi prvega moža Mercatorja odpotovali na sever Evrope. Združeni navijači iz Trbovelj (Torcida), predstavniki Šaleških graščakov (Velenje) in celjski Florijani bodo v prihodnjih dneh krenili na dolgo pot z dvema avtobusoma. S pokroviteljem, ki bo pokril stroške prevoze, pa se je dogovoril Debeljak.

Slovenske rokometaše bo v Stavangerju spodbujalo 90 slovenskih navijačev.
Slovenske rokometaše bo v Stavangerju spodbujalo 90 slovenskih navijačev. FOTO: Damjan Žibert

"Zelo smo veseli, da se je predsednik tako angažiral in upam, da bomo lahko izdatno pomagali našim do uspeha. Stroški spanja ne bodo pretirani, približno 150 evrov,“ je za 24ur.com povedal eden izmed zanesljivih potnikov v norveški Stavanger.

Slovenci iz Ljubljane ali Gradca

Slovenski rokometaši bodo na pot krenili v torek zjutraj, do včeraj popoldan pa ni bil znan kraj odhoda. Možnosti sta dve, in sicer let iz Gradca ali pa iz Ljubljane. Pred dnevi pa so se v rokometnih krogih pojavile tudi informacije, da naj bi vodstvu krovne organizacije Hrvati ponudili možnost skupnega potovanja s čarterskim letom. "O tem ne vem nič. Tudi težko bi bilo, saj ne vemo do kdaj bomo oz. bodo oni na Norveškem,“ je za 24ur.com povedal generalni sekretar RZS Leopold Kalin.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.