Šport

Dallas Mavericksi si na vse pretege želijo Klaya Thompsona

Dallas, 01. 07. 2024 18.26 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
6

Dallas, ki je letos presenetljivo nastopil v finalu lige NBA, se želi okrepiti z enim najboljših strelcev vseh časov Klayem Thompsonom. 34-letnik, ki je eden ključnih članov legendarne dinastije bojevnikov, je na voljo za menjavo, sporoča več zanesljivih poznavalcev, vključno s Shamsom Charanio. Thompsona je poleg meta z razdalje na vrhuncu kariere odlikovala tudi igra v obrambi.

Dallas se želi še okrepiti in vsaj ponoviti lansko sezono. Klay Thompson ni več igralec, kot je nekoč bil, a je vseeno v lanski sezoni dosegel v povprečju 17,9 točke, dodal pa je še 3,3 skoka in 2,3 asistence. (Nekdanji) zvezdnik, ki je s Stephom Curryjem tvoril legendarno dvojico, ki so jo čez lužo poimenovali 'Splash Brothers', bo, kot kaže, letos zapustil ekipo, ki ga je leta 2011 izbrala na naboru lige NBA kot 11. po vrsti. Prvi na omenjenem naboru je bil soigralec Luke Dončića Kyrie Irving, ki je bil izbran s strani Clevelanda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Največjo konkurenco za podpis pogodbe z Golden Statom in takojšnjo menjavo bo imel Dallas z Los Angeles Lakersi. Največji zvezdnik LeBron James naj bi Thompsona poklical takoj po tem, ko se je odprla letošnja tržnica v ligi NBA. Zaradi stasa, ki ga Thompson uživa v franšizi iz San Francisca, bo tudi on sam imel besedo ali dve pri tem, kam bo poslan, k 'sosedom' v Los Angeles ali v Teksas k Dallasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je izgubil ključnega člana pretekle sezone Derricka Jonesa mlajšega, ki se seli v Los Angeles Clipperse. Podpisal je pogodbo za tri leta, ki mu bo na sezono nanesla 10 milijonov dolarjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A Mavericksi so hitro našli menjavo in podpisali pogodbo z nekdanjim igralcem pelikanov iz New Orelansa, 26-letnim Najiom Marshallom. Ta je podpisal podobno težko pogodbo kot Derreck Jones mlajši. Ta mu bo prinesla v treh letih tri milijone manj kot slednjemu.

Luka Dončić in Klay Thompson
Luka Dončić in Klay Thompson FOTO: AP

Nobena od teh ekip ne more Thompsonu ponuditi več kot 12,9 milijona dolarjev letne plače. Z dogovorom o 'sign-and-trade' (podaljšanje pogodbe igralcu, nato pa menjava z drugo ekipo) bi Warriorsi lahko Thompsonu pomagali pri večji pogodbi in bi v zameno za to dobili kakšnega drugega igralca in dodatne izbore na naborih v prihajajočih letih.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Teoretik zarot
01. 07. 2024 19.21
+1
Samo da ne bodo pokvarili zdaj te ekipe, ki je končno začela igrati obrambo. DJJ je bil en ključnih igralcev v obrambi. En sam igralec pa ne mora igrati obrambe. Luka, Kyrie, Klay, ne vem, če so sposobni igrati obrambo na visokem nivoju celo sezono. V končnici že stisnejo... Dallas potrebuje nekoga, ki bi nadomestil DJJ v obrambi in bil poleg tega še 3. oz. 4 strelec...
Bagzii
01. 07. 2024 20.07
-2
No Klay, vsaj moral bi biti zadnji kos sestavljanke pri Dallasu, ki bi imel enega najboljših napadov v NBA...
Teoretik zarot
01. 07. 2024 20.48
Uroš Sajovic
01. 07. 2024 21.10
Saj Marshal je podoben tip igralca... mislim da sta obe okrepitvi uredu ( Grimmes in Marshal).. sedaj pa verjetno res pride Klay za Josha Greena
JOSEPH HAYDN
01. 07. 2024 19.06
+4
Klay je bil odličen v sistemu Warriorsov, v Dallasu pa dvomim, da bi se vklopil. Poleg tega so ga poškodbe precej zdelale in je le še senca nekdanjega igralca
Bagzii
01. 07. 2024 20.09
+0
Kaj manjka Dallasu? Šuter, ki je večino tekem sposoben zadetu 20+ točk, ne potrebujejo Thompsona v njegovem primu- 20točk pa je še vedno sposoben zadet bp