Šport

Črnogorci premočni za Slovence

Dubrovnik, 04. 01. 2008 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Vaterpolisti Slovenije so v Dubrovniku v prvem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo izgubili z reprezentanco Črne gore.

Slovenija je izgubila proti Črni gori.
Slovenija je izgubila proti Črni gori. FOTO: Reuters

Prva tekma na kvalifikacijskem turnirju za EP in prvi visok poraz Slovenije, ki je bil pričakovan, kajti Črna gora je reprezentanca, ki sodi v sam svetovni vrh.

Le začetek tekme je bil kolikor toliko izenačen - po vodstvu Črne gore z 2:0 je Matej Nastran z natančnim strelom z razdalje presenetil vratarja Radića, nato pa so Črnogorci prestavili igro na višje obrate in hitro naredili razliko devetih zadetkov. Slovenija je lažje zadihala šele v zadnji četrtini, pred katero je bil rezultat 13:1. Prva dva zadetka v zadnjem delu igre sta dosegla Blaž Verač in Matej Nastran.

"Poznala se nam je odsotnost našega trenutno najboljšega strelca Tea Galiča, ki se je izkazal že na turnirju v Bratislavi. Ostali pa so šli v igro s prevelikim spoštovanjem do nasprotnika, ki ima zelo izkušene igralce, ki znajo igrati vaterpolo in ki si kruh služijo v najboljših klubih v Evropi," je dejal direktor reprezentance Iztok Kraševec.

Slovenijo v soboto čaka še ena težka preizkušnja, saj bo ob 20. uri igrala proti svetovnim prvakom Hrvatom. Na EP vodita prvi dve mesti, zadnji dan turnirja pa se bo Slovenija pomerila z Veliko Britanijo.

Slovenija - Črna gora 3:18 (1:4, 0:6, 0:3, 2:5)
Mestni bazen Gruž, gledalcev 400, sodnika: Nonekes (Nizozemska), Stajković (Makedonija).
Slovenija: Belofastov, B. Verač 1, Crnica, Kecman, M. Nastran 2, Antonijevič, Grašič, Smolnik, Bukovac, J. Nastran, Mihelčič, A. Verač, Šulič.
Črna gora: Radić, Drašković 1, Pasković, Danilović, Vukčević 3, Tičić 1, Janović 4, Uskoković 2, Ivović 2, Zloković 2, Gojković 1, Jokić 1, Ščepanović.
Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 5.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.