Šport

Comanecijeva v knjigi rekordov

Bukarešta, 19. 07. 2007 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadia Comaneci se je kot telovadka, ki je na OI prejela največ najvišjih ocen, zapisala v knjigo rekordov.

Romunska tekmovalka je počaščena, ker je zapisana v knjigo rekordov.
Romunska tekmovalka je počaščena, ker je zapisana v knjigo rekordov. FOTO: Reuters

Akademija za svetovne rekorde iz Miamija je romunsko telovadko Nadio Comaneci uvrstila v knjigo rekordov. Danes 46-letna Comanecijeva velja za kraljico med telovadkami, v zgodovino pa se je vpisala leta 1976, ko je na olimpijskih igrah dobila sedem ocen 10. Pred tem na OI v gimnastiki nihče ni prejel desetice.

Akademija bo Romunki poslala poseben certifikat, njeno ime pa bo zapisano v vseh naslednjih izdajah knjige svetovnih rekordov.

"Ponosna sem, da bo moje ime zapisano v knjigi rekordov in da me ljudje ves ta čas niso pozabili," je dejala Comanecijeva, ki je leta 1989 iz domovine prebegnila v ZDA, kjer danes živi z možem, nekdanjim odličnim ameriškim telovadcem Bartom Connerjem. Po padcu sistema romunskega diktatorja Nicolaja Ceausescuja so ji vrnili tudi romunski potni list.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
19. 07. 2007 16.08
A po štiridesetih letih jo je dala na spisek neka "akademija za rekorde". To pa je ažurnost. Se pa iz slike vidi, da ji je zelo pri srcu plastična kirurgija.