Šport

Cibona točno opoldne

Ljubljana, 15. 10. 2007 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 6. krogu regionalne Lige NLB se bosta moštvi Uniona Olimpije in Cibone v nedeljo v Tivoliju pomerili že ob zelo zgodnji 12. uri.

'Košarkarski obračun točno opoldne', bi lahko zapisali ob najavi tekme 6. kroga regionalne Lige NLB, ko se bosta v nedeljo, 21. oktobra, v Tivoliju moštvi Uniona Olimpije in zagrebške Cibone pomerili že ob 12. uri.

Vodstvo tega klubskega tekmovanja na področju nekdanje Jugoslavije je tako prvič v sedmih sezonah uvedlo nekakšen poskusni termin, v nedeljo točno opoldne, kot je na primer že dolgo v navadi v italijanski ali španski konkurenci. Vodstvi obeh klubov sta takoj soglašali s tem, vsaj za slovenske športne navade in razvade nenavadnim časom začetka tekme. Glede na prihajajočo volilno nedeljo pa utegne biti tudi obisk tekme v Tivoliju več kot povprečen.

Košarkarje in strokovno vodstvo Union Olimpijo pa že od srede naprej čaka izjemno zahtevna serija tekem, najprej v Ligi NLB, nato pa še ob začetku letošnje Evrolige. Union Olimpija se bo tako najprej v sredo v 5. krogu Lige NLB v Beogradu pomerila s Crveno zvezdo, nato v nedeljo v Ljubljano prihaja Cibona, naslednjo sredo (24. oktobra) pa ljubljanski košarkarji štartajo še v Evroligi 2007/2008, in sicer proti Montepaschiju iz toskanske Siene. Potem naslednjo soboto sledi še gostovanje v Podgorici proti Budućnosti, nato pa sledita dve zelo zahtevni tivolski tekmi v Evroligi, proti Olympiakosu iz atenskega Pireja in moštvu CSKA iz Moskve.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the.undertaker@email.si
15. 10. 2007 10.46
potrditev, da imam prav se najde na web strani UOL.
the.undertaker@email.si
15. 10. 2007 10.44
zakaj imam pa potem karte za UOL:Cibona za v soboto zvečer? a so premaknili tekmo?