Šport

Charlotte Kalla zmagovalka Asiaga

Asiago, 04. 01. 2008 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švedinja Charlotte Kalla je zmagovalka sprinta v prosti tehniki v Asiagu. Najboljša Slovenka je bila Vesna Fabjan, ki je osvojila 12. mesto.

Švedska smučarska tekačica Charlotte Kalla je zmagovalka sprinta v prosti tehniki v Asiagu. Kalla je na šesti tekmi serije Tour de Ski za 1,2 sekunde ugnala Rusinjo Natalijo Korostelevo, tretja je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk.

Švedinja Charlotte Kalla je zmagovalka smučarskega teka v Asiagu.
Švedinja Charlotte Kalla je zmagovalka smučarskega teka v Asiagu. FOTO: Reuters

Dobro je nastopila Slovenka Vesna Fabjan, ki je bila 12., Petra Majdič je tekmo končala na 15. mestu. Drugi dve slovenski predstavnici Maja Benedičič in Barbara Jezeršek sta bili 35. in 44.

Vesna Fabjan je takoj po tekmi povedala, da je 12. mesto trenutno največ kar lahko doseže."Že pred kvalifikacijami sem se počutila zelo utrujeno in ta občutek me je spremljal tudi v polfinalu in malem finalu, tako da je to 12. mesto trenutno največ, kar lahko dam od sebe. V drugem krogu sem tekla slabše, taktično sicer dobro, lepo sem zapirala zasledovalke, a sem nato popustila. Veliko sem se naučila na napakah iz prejšnjih tekem, hotela sem se maščevati za Prago in pokazati, da sem sposobna več. Zelo se nam že pozna utrujenost, veliko tekem je že za nami. Zdaj nas čakata še dve, potem pa zaslužen počitek. Upam, da čim prej ponovim uspeh iz Rusije, ko sem bila peta," je po tekmi dejala Vesna Fabjan.

Brodar na koncu 48.

V moški konkurenci je zmago slavil Norvežan Petter Northug pred Kazahstancem Nikolajem Čebotkovom in še enim Norvežanom Torom Arnejem Hetlandom. Slovenec Nejc Brodar je bil 48.

Sprint v Asiagu sicer ni premešal kart povsem na vrhu skupnega seštevka serije Tour de Ski, kjer sta še vedno v vodstvu Finka Virpi Kuitunen in Čeh Lukaš Bauer, je pa zmanjšal zaostanke nekaterih zasledovalcev, saj je bila Kuitunenova šele enajsta, Bauer pa je poleg štirih zmag tokrat že na drugem sprintu ostal brez najboljše trideseterice. Kuitunenova ima pred zadnjima dvema tekmama pred najbližjo zasledovalko Švedinjo Charlotte Kalla le dve desetinki prednosti. V soboto bo v Val di Fiemmeju na sporedu tekma s skupinskim startom v klasični tehniki, v nedeljo pa še finale, z vzponom na Alp Cermis.

-----------------------------------------------

Izid:
Tour de Ski, 6. tekma, sprint v prosti tehniki:
- ženske:
1. Charlotte Kalla (Šve)
2. Natalija Korosteleva (Rus)
3. Justyna Kowalczyk (Pol)
4. Arianna Follis (Ita)
5. Olga Ročeva (Rus)
6. Astrid Jacobsen (Nor)
7. Pirjo Muranen (Fin)
8. Riitta-Liisa Roponen (Fin)
9. Magda Genuin (Ita)
10. Alena Prochazkova (Slk)
..
12. Vesna Fabjan (Slo)
15. Petra Majdič (Slo)
35. Maja Benedičič (Slo)
44. Barbara Jezeršek (Slo)

- moški:
1. Petter Northug (Nor)
2. Nikolaj Čebotko (Kaz)
3. Tor-Arne Hetland (Nor)
4. Cristian Zorzi (Ita)
5. Pietro Piller Cottrer (Ita)
6. Tord Asle Gjerdalen (Nor)
7. Martin Koukal (Češ)
8. Marcus Hellner (Šve)
9. Jon Kristian Dahl (Nor)
10. Maksim Vjalegžanin (Rus)
...
48. Nejc Brodar (Slo)







KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.