Šport

Červar: Nisem verjel, da bomo tako dobri

Ljubljana, 21. 01. 2008 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor hrvaške rokometne reprezentance Červar je več kot zadovoljen z razpletom v prvem delu evropskega prvenstva na Norveškem.

Nasmeška na obrazu hrvaškega rokometnega stratega Lina Červarja ni težko razumeti. V treh tekmah na evropskem rokometnem prvenstvu na Norveškem so njegovi izbranci zabeležili tri zmage.

Červar ima po treh zmagah sladke skrbi.
Červar ima po treh zmagah sladke skrbi. FOTO: Reuters

Takšen razplet je presenetil tudi samega selektorja "kockastih", saj so imeli v hrvaškem taboru kar nekaj težav s poškodbami. "Zdravniki so se pošteno namučili, da so za tekmo s Slovenijo "popravili" Lackovića in Sulića. Vse do začetka prvenstva pa nismo vedeli, ali bomo lahko računali na Ivana Balića, ki ima še vedno težave s poškodbo trebušne prepone, " je stanje v ekipi opisal Červar.

Balić in Sulić po zmagi nad Slovenijo.
Balić in Sulić po zmagi nad Slovenijo. FOTO: Reuters

Navkljub težavam pa so naši južni sosedje v skupini A osvojili prvo mesto in za nameček v drugi del tekmovanja prenesli še štiri točke. " Vse čestitke fantom. Nikoli si nisem mislil, da se bomo s takšno lahkoto sprehodili čez tekmece. Vedel sem, da bomo šli naprej, a tudi mene so rokometaši pošteno presenetili, " je za enega od hrvaških časopisov še povedal Červar.

Škoda le, da smo bili v ekipi A tudi Slovenci in bomo zato morali še celo leto poslušati hrvaške slavospeve na račun nedeljske zmage.

Danes je na Norveškem prost dan, že v torek pa bodo rokometaši znova stopili na parket.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vedrancek
21. 01. 2008 14.18
@ carpe.diem Ti si mutiran kot ti ko so napisali ta clanek. Oz. ne, si zelo vodljiv... Ce je kdo, ki vedno nekaj "drega" so to slovenski mediji... Poslusaj malo slovenske komentatorje in hrvaske... Pri bilo katerem sportu so hrvaski dosti bolj objektivni... Slovenski pa se pac iz navade (ker Slovenija ne ve zmagat) stalno sinfajo... Dajte met malo svoje mnenje ne pa bit ovce... malo je prevec vpliva medijev..
MJOY88_11
21. 01. 2008 11.46
Ce bi vi kej poslušal bi vedl, da je na boku najtežje zadet ker zelo malo prostora za gol imaš. Potem, hrvaška obramba ima eno izmed najboljših obramb. Slovenci rabjo enga organizatorja igre kot npr "ivano balić, ne more ti en 90 kilski zorman smukat se okol pa podajat. Pa mal več odločnosti, včeri sm gledu tekmo, neki se zatakne na sredini pa sploh ne ve kva bi naredu: 1.podej žogo, 2. streli pa tud če zgrešiš je***a, sam ne kr gledat kot eno tele v parket. LP
reno
21. 01. 2008 08.56
Jap...tudi jaz sm malo jezen ker ne razvlecejo napada ... spredi se guzvajo..me prov jezi to.
SBP
21. 01. 2008 08.44
Balić (levo na sliki) res zgleda, da trpi v bolečinah. Drugače pa car ;)
ma.poje@gmail.com
21. 01. 2008 08.38
Hrvati svaka čast, ne pa naš krilov sploh ne uporabljajo pa se neki v sredin gužvajo kreteni! Raztegnt igro kr če ne nas bojo naprej pojedl. Haha, na sliki sta pa res Sulič in Balič! Dej se zberte mal
carpe.diem@masicom.net
21. 01. 2008 08.13
"Škoda le, da smo bili v ekipi A tudi Slovenci in bomo zato morali še celo leto poslušati hrvaške slavospeve na račun nedeljske zmage." Ja, to so pa pač Hrvati. En in edini tako samovšečen narod na svetu. Pa sem mislil, da Američani včasih pretiravajo. Zdaj več nisem takšnega mišljenja.