Šport

Čeplakova druga v Dohi

Doha, 13. 05. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovna dvoranska rekorderka Jolanda Čeplak je na atletski super veliki nagradi v Katarju v teku na 800 metrov osvojila drugo mesto.

Čeplakova je bila za prvo mesto prekratka le za nekaj stotink
Čeplakova je bila za prvo mesto prekratka le za nekaj stotink FOTO: POP TV

Slovenska atletinja Jolanda Čeplak je na atletski super veliki nagradi IAAF v Dohi v Katarju zasedla drugo mesto v teku na 800 metrov (2:01,00), zmagala pa je Maročanka Hasna Benhassi (2:00,83). Škofjeločanka Brigita Langerholc je bila na tej razdalji deveta (2:04,02). Na 100 metrov ovire je bila Marina Tomič, tretja slovenska predstavnica v Dohi, sedma (13,67). Najboljša je bila Jamajčanka Ennis-London Delloreen (12,77).

Čeplakova je po nastopu sporočila, da je imela precejšnje težave zaradi Ahilove tetive, ki jo muči v zadnjem obdobju, in v zaključnem šprintu ni mogla premagati Maročanke Benhassi, s katero sta bili poravnani v ciljni ravnini.


Tomičeva je pojasnila, da je ostala v startnih blokih, ker je menila, da je tekmica pobegnila. Nato je imela težave na prvi oviri, ki jo je zadela s kolenom. Šele po drugi oviri je prišla v pravi ritem in začela dohitevati tekmice, posebej uspešna pa je bila v finišu.

SORODNI ČLANKI